Gönderen Konu: xenon uğruna farım kırıldı  (Okunma sayısı 3160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
xenon uğruna farım kırıldı
« : Haziran 09, 2010, 00:30:22 »
arkadaşlar 1 ay önce bahçelievlerde modifiye yapan bir yerde xenon farlarımı değiştimek istedim.

bende servisten takılı 4300 xenonlar vardı.

3ay önceside sislere 6000' lik xenon taktrıdım. ben 6000'lik  sanıyordum ama 8000 lik takmışlar meğerse hemde bilerek! kısalarla uyumsuz olsunda kısa farlarımıda değiştirsinler diye. bunuda kısalara 6000 lik xenon taktırmak için bakıldığında anladım. abi senin sisler 8000 lik dediler uyumsuz olur kısalarada 8000'lik takalım dediler üstelik aynı yerde. 6000 lik olsaydı değiştirmek zorunda kalmayacaktım belkide..

bu duruma çok sinirlendim tabi ardından dükkan sahibiyle falan konuştuk bana 6000 lik yerine 8000 lik takılmış dedim. tabi daha sonra 8000 xenon taktırmak zorunda kaldım aynı yerde..

8000 lik xenonlar içinse tamponum indirildi farlar söküldü.

takıldıktan sonrada memnun kalmadım tabi farlarımın yerlerinde boşluklar tamponumda oynama oldu. hatta eve gelip kaputu açtığımda farların üstünü saran plastiği tutan plastik vidalarda hasar görmüş. 8 tane olan vidalardan 4'ü tutmuyordu.

hemen arkadaşımı aradım tabi ben bu şekilde aracımı kullanmam o yüzden servise gidip tekrar toparlatacağım dedim ve zararımın 100 150 tl arası olduğunu söyledim. dükkan sahibide bunu nakit olarak değilde dükkanından 150 tl'lik herhangi bir şey alabileceğimi söylemiş.

Geçen günde servise götürdüm arabayı. tekrar baştan toplattım farları ve tamponu. ama malesef sor farımın alt ayaklığının kırılmış olduğunu öğrendim. servisten değiştirelim dediler. tamam dedim ama fiyatının 550 tl olduğunu öğrendim. sonra o şekilde takılmasını istedim ve taklıdı. toplamda 106 tl para ödedim. herhangi bir değişiklik yada farklılık göremedim yine eskisi gibi oldu.

Siz siz olun aracınıza dışarıda işlem yaptırmayın ben çok pişman oldum!!! xenonuzu bile alıp serviste taktırtın...

AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

xenon uğruna farım kırıldı
« : Haziran 09, 2010, 00:30:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: xenon uğruna farım kırıldı
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2010, 00:46:36 »
Aynı şeyi bende defalarca yaşadım , artık dışarıda hiçbirşey yaptırmayı düşünmüyorum , parçaları alabileceğim en ucuz şekilde alıp kendim takıyorum. Montaj daha kaliteli , fiyat daha uygun oluyor.
Kimse sizin aracınıza sizin kadar önem vermiyor. Bir haftadır benimde bu nedenle moralim bozuktu. Artık param varsa güvendiğim yerde yaptıracağım , param yoksa hiç yaptırmayacağım. Çünkü birşey yapmak için başka biryeri bozuyorlar. Mesela Vidaya soktuğu tornavida boşa dönüyor ama hala bastırıp zorluyor , bi küçük tornavida bulmak yerine vidanın başını parçalıyor ,  bide bizim araçların vidaları plastik olduğu için benim birçok somunum ve vidam tutmuyor şu anda. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2010, 01:00:17 »
arkadaşlar 1 ay önce bahçelievlerde modifiye yapan bir yerde xenon farlarımı değiştimek istedim.

bende servisten takılı 4300 xenonlar vardı.

3ay önceside sislere 6000' lik xenon taktrıdım. ben 6000'lik  sanıyordum ama 8000 lik takmışlar meğerse hemde bilerek! kısalarla uyumsuz olsunda kısa farlarımıda değiştirsinler diye. bunuda kısalara 6000 lik xenon taktırmak için bakıldığında anladım. abi senin sisler 8000 lik dediler uyumsuz olur kısalarada 8000'lik takalım dediler üstelik aynı yerde. 6000 lik olsaydı değiştirmek zorunda kalmayacaktım belkide..

bu duruma çok sinirlendim tabi ardından dükkan sahibiyle falan konuştuk bana 6000 lik yerine 8000 lik takılmış dedim. tabi daha sonra 8000 xenon taktırmak zorunda kaldım aynı yerde..

8000 lik xenonlar içinse tamponum indirildi farlar söküldü.

takıldıktan sonrada memnun kalmadım tabi farlarımın yerlerinde boşluklar tamponumda oynama oldu. hatta eve gelip kaputu açtığımda farların üstünü saran plastiği tutan plastik vidalarda hasar görmüş. 8 tane olan vidalardan 4'ü tutmuyordu.

hemen arkadaşımı aradım tabi ben bu şekilde aracımı kullanmam o yüzden servise gidip tekrar toparlatacağım dedim ve zararımın 100 150 tl arası olduğunu söyledim. dükkan sahibide bunu nakit olarak değilde dükkanından 150 tl'lik herhangi bir şey alabileceğimi söylemiş.

Geçen günde servise götürdüm arabayı. tekrar baştan toplattım farları ve tamponu. ama malesef sor farımın alt ayaklığının kırılmış olduğunu öğrendim. servisten değiştirelim dediler. tamam dedim ama fiyatının 550 tl olduğunu öğrendim. sonra o şekilde takılmasını istedim ve taklıdı. toplamda 106 tl para ödedim. herhangi bir değişiklik yada farklılık göremedim yine eskisi gibi oldu.

Siz siz olun aracınıza dışarıda işlem yaptırmayın ben çok pişman oldum!!! xenonuzu bile alıp serviste taktırtın...

yapan yerin adı nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2010, 01:04:12 »
Bu forumda bir oglan vardı modifiye yapıyom diye onlar olmasın sakın onur....Hocam tamponu sökmesini bilmiyorlar tampon braketini söktükten sonra kolayca cıkıyor.Tabi altıda acması lazım.Bİrde 8000 lik cok öz alıyor morumsu yanıyor.En iyisi servisin taktıgı 4300 lük..ilk masta beyaz ısındıkca sarı beyazımsı oluyor.Sisler sisli havalarsa kullanılmak için siste beyaz ışık yaramaz ki..Sisleri eski haline söndürün bence..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2010, 01:18:59 »
yapan yerin adı nedir?

hocam yapan yerin adın lifetuning. kesinlikle oraya gitmeyin. gidilmeyecek en son yerlerden biri!!!
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2010, 01:21:39 »
hocam yapan yerin adın lifetuning. kesinlikle oraya gitmeyin. gidilmeyecek en son yerlerden biri!!!
saolun bilgilendirme için bilelim ki girmeyelim orada zaten herkes bu işle uğraşıyor iyiside var kötüsüde,tekrardan geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2010, 01:30:12 »
saolun bilgilendirme için bilelim ki girmeyelim orada zaten herkes bu işle uğraşıyor iyiside var kötüsüde,tekrardan geçmiş olsun

teşekkür ederim onur bey. 8000 lik xenonlardan gerçekten çok rahatsız oluyorum. gerçekten göz alıyor oyüzden en düşük seviyeye aldım. şu ana kadar selektör almadım ama esas uzun yolda nasıl olacak çok merak ediyorum..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2010, 08:48:11 »
Bu forumda bir oglan vardı modifiye yapıyom diye onlar olmasın sakın onur....Hocam tamponu sökmesini bilmiyorlar tampon braketini söktükten sonra kolayca cıkıyor.Tabi altıda acması lazım.Bİrde 8000 lik cok öz alıyor morumsu yanıyor.En iyisi servisin taktıgı 4300 lük..ilk masta beyaz ısındıkca sarı beyazımsı oluyor.Sisler sisli havalarsa kullanılmak için siste beyaz ışık yaramaz ki..Sisleri eski haline söndürün bence..

Tuncay 8000k lık zenon morumsu yanmaz, buz mavisi açık bir mavi tonda yanar ;) benim xenonlarda 8000K mormu yanıyor :) senin dediğin 12000K dostum ;)

http://www.google.com.tr/search?q=12000k%20xenon&um=1&hl=tr&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:tr:official&ndsp=20&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2010, 09:43:35 »
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu bahsettiğiniz gibi tuning yapan bir sürü yer var. Eskiden teyp alarm malarm takanlar şimdi tuningci olmuşlar. İşlem yaptıracağınız yeri iyi seçmeniz lazım. Tekrar geçmiş olsun. Keşke sislere xenon takmasaydınız başınıza da bunlar da gelmezdi. Çünkü sislerin sarı yanması lazım. Sisili havada beyaz ışık önünüzde bir sis perdesi oluşturur ve hiç birşey göremezssiniz. Sisili havalarda işinize yaramayacak xenona boşuna para vermişssiniz. Benim fikrim bu. Sis olmayan havalarda xenon lu sisleri yaktığınızda ceza yemenizden başka da bir işe yaramaz.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2010, 12:56:06 »
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu bahsettiğiniz gibi tuning yapan bir sürü yer var. Eskiden teyp alarm malarm takanlar şimdi tuningci olmuşlar. İşlem yaptıracağınız yeri iyi seçmeniz lazım. Tekrar geçmiş olsun. Keşke sislere xenon takmasaydınız başınıza da bunlar da gelmezdi. Çünkü sislerin sarı yanması lazım. Sisili havada beyaz ışık önünüzde bir sis perdesi oluşturur ve hiç birşey göremezssiniz. Sisili havalarda işinize yaramayacak xenona boşuna para vermişssiniz. Benim fikrim bu. Sis olmayan havalarda xenon lu sisleri yaktığınızda ceza yemenizden başka da bir işe yaramaz.

hasan bey inanın sarı haliylede kullandım ben sis farlarımı sisli havada. çok bir işe yaradığını söyleyemem hatta hemen hemen hiç işe yaramıyor.

ben beyaz yanmasını istedim çünkü sisli havalarda kullanmayı gerek görmedim sarı haliyle.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2010, 16:01:15 »
abi beyaz far yasak değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2010, 16:42:05 »
abi beyaz far yasak değil mi ?

Valla aslına  bakarsan bir  ara  basında  böyle  bir şey  yazıldı  çizildi. Hatta  bu forumda da  uzun uzadıya  konuşuldu. Beyaz far takana 62 TL ceza yazılacak diye. Ama işin aslı astarı öyle  değil. Xenon olup  göz  alan ve orjinal olmayan xenon farlara uygulanacak diye  biliyorum. Çünkü far sarı da  olsa göz  aldıktan  sonra anlamı yok. Ben burada bir  trafik polisi arkadaşa  sordum  bu olayı. Yönetmelikte  araçların  ön  aydınlatmaları, sarı, portakalımsı veya beyaz renk ile aydınlatılır. Önden bakılınca hiç kırmızı ışık olmayacak, arkadan bakılınca da geri vites lambasının dışında beyaz ışık olmayacak yazıyormuş. Benim öğrendiğim  bu.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2010, 16:46:00 »
Başlığı okuyunca Mehmet Akif Ersoy'un "Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor" dizesi aklıma geldi... Geçmiş olsun Bayram Bey. Yetkili servis dışında bir işlem yaptıracaksak seçimimizi çok iyi yapmamız gerekiyor anlaşılan.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2010, 16:56:02 »
Geçmiş olsun.
Bu durumlarda, iş bitmeden ve siz gerçekten memnun kalmadan parayı vermeyeceksiniz.
Maalesef piyasada böyle beceriksizler çok fazla var.
Bir yerde bir şey yaptırmadan önce, çok düşünmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2010, 21:54:50 »
Tuncay 8000k lık zenon morumsu yanmaz, buz mavisi açık bir mavi tonda yanar ;) benim xenonlarda 8000K mormu yanıyor :) senin dediğin 12000K dostum ;)

http://www.google.com.tr/search?q=12000k%20xenon&um=1&hl=tr&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:tr:official&ndsp=20&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw
Çok bilmiş artizzzz..Benim gözlerim bozuk mor görüyorum varmı ötesi :D :D :D :D  Kelvin yükseldikçe morumsu oluyor.Sevmiyorum dostum bence en ideali 6000 lik... :D :D :D :D :D  Ben bastan beri sislere beyaz ampülün takılmasına karşıyım..Gösterişten başka bir şey değil sizlerde birşey göstermez.Adı üstünde sis.Bahadır ben arabam 6 yaşında biri bir vidasını az zorladıgında tersliyorum.Sen nasıl sabreddin görmedinmi farı kırdıklarını
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 10, 2010, 00:27:27 »
Çok bilmiş artizzzz..Benim gözlerim bozuk mor görüyorum varmı ötesi :D :D :D :D  Kelvin yükseldikçe morumsu oluyor.Sevmiyorum dostum bence en ideali 6000 lik... :D :D :D :D :D  Ben bastan beri sislere beyaz ampülün takılmasına karşıyım..Gösterişten başka bir şey değil sizlerde birşey göstermez.Adı üstünde sis.Bahadır ben arabam 6 yaşında biri bir vidasını az zorladıgında tersliyorum.Sen nasıl sabreddin görmedinmi farı kırdıklarını

tuncay kardeşim ben o esnada arka plakamı silikonla sabitlemeyle uğraşıyordum arkadaşıma sürekli bakmasını istedim ama gözden kaçırmış olan farıma ve cebime oldu.

xenon içinse far yıkama + mercek varsa karışmıyorlar bildiğim kadarıyla..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 10, 2010, 01:17:08 »
elimi kana bulardım ben.Yetkili plaza gögüsümü çizdi kendilerine şikayette bulundum onlarda trafik sigortası hediye ettiler sağolsunlar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolladan pug206 ya gecis
« Yanıtla #17 : Haziran 10, 2010, 01:54:03 »
benim bildiğim sisler görmek icin değil görünmek içindir.bizim aracın fardada sisdede xenon 8000 hiçde sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 10, 2010, 08:57:59 »
benim bildiğim sisler görmek icin değil görünmek içindir.bizim aracın fardada sisdede xenon 8000 hiçde sorun yok.

sen yanlış biliyorsun ;) görünmek için olan sis arka stopların içinde en parlak yanan kırmızı ışıklardır ;)

öndeki sisler her aracın en alt bölgesinde olurki direk asfalta vursun ışığı, sisli havalarda sis önümüzdeki görüş mesafesini kısalttığı için sarı renkteki sis lambalarının ışıkları ancak beyaz sis bulutlarını delip geçer ve bu nedenle sarı sisler ve yere en yakın pozisyonda kullanılırlar ;)

1- aracın olabildiğince aşağı kısımlarına monte edilir. sis olmayan hava koşullarında kullanılması yasaktır.

2-
öndekilerin sarı ve arkadakilerin kırmızı olduğu uyarı amaçlı far çeşidi

3- arabaların sisli havada güvenli seyretmeleri ve yolu görebilmeleri için arabanın ön kısmına konuşlandırılmış far çeşidi

4- yağmurlu havalarda normal farlarla kullanılabilen; sis ve kar söz konusu olduğunda; kısa ve uzun hüzmeli farlar açılmayarak (bu farlar bu tip havalarda önünüzde yansımalara neden olarak görüş mesafenizi azaltır) tek başına kullanılması gereken far çeşidi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 10, 2010, 10:10:27 »
geçmiş olsun Bayram bey. ben ne yetkili ne özel servise güveniyorum aslında. herkes dilinin ucuyla tükürüğü ile baştan sağma iş yapıyor.çok çok nadir işine sarılıp düzgün iş yapan usta.Ben farlarımıda kendim taktım kendim kararttım xenonuda kendim taktım. 8000K monza kullanıyorum çok memnunum :) 6000K tam beyaz olduğu için yağmurda ve siste gösterim 0. Ama 8000K biraz buz mavisi olduğu için 6000K dan daha avantajlı :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN