0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 1 ay önce bahçelievlerde modifiye yapan bir yerde xenon farlarımı değiştimek istedim.bende servisten takılı 4300 xenonlar vardı.3ay önceside sislere 6000' lik xenon taktrıdım. ben 6000'lik sanıyordum ama 8000 lik takmışlar meğerse hemde bilerek! kısalarla uyumsuz olsunda kısa farlarımıda değiştirsinler diye. bunuda kısalara 6000 lik xenon taktırmak için bakıldığında anladım. abi senin sisler 8000 lik dediler uyumsuz olur kısalarada 8000'lik takalım dediler üstelik aynı yerde. 6000 lik olsaydı değiştirmek zorunda kalmayacaktım belkide..bu duruma çok sinirlendim tabi ardından dükkan sahibiyle falan konuştuk bana 6000 lik yerine 8000 lik takılmış dedim. tabi daha sonra 8000 xenon taktırmak zorunda kaldım aynı yerde..8000 lik xenonlar içinse tamponum indirildi farlar söküldü.takıldıktan sonrada memnun kalmadım tabi farlarımın yerlerinde boşluklar tamponumda oynama oldu. hatta eve gelip kaputu açtığımda farların üstünü saran plastiği tutan plastik vidalarda hasar görmüş. 8 tane olan vidalardan 4'ü tutmuyordu.hemen arkadaşımı aradım tabi ben bu şekilde aracımı kullanmam o yüzden servise gidip tekrar toparlatacağım dedim ve zararımın 100 150 tl arası olduğunu söyledim. dükkan sahibide bunu nakit olarak değilde dükkanından 150 tl'lik herhangi bir şey alabileceğimi söylemiş. Geçen günde servise götürdüm arabayı. tekrar baştan toplattım farları ve tamponu. ama malesef sor farımın alt ayaklığının kırılmış olduğunu öğrendim. servisten değiştirelim dediler. tamam dedim ama fiyatının 550 tl olduğunu öğrendim. sonra o şekilde takılmasını istedim ve taklıdı. toplamda 106 tl para ödedim. herhangi bir değişiklik yada farklılık göremedim yine eskisi gibi oldu.Siz siz olun aracınıza dışarıda işlem yaptırmayın ben çok pişman oldum!!! xenonuzu bile alıp serviste taktırtın...
yapan yerin adı nedir?
hocam yapan yerin adın lifetuning. kesinlikle oraya gitmeyin. gidilmeyecek en son yerlerden biri!!!
saolun bilgilendirme için bilelim ki girmeyelim orada zaten herkes bu işle uğraşıyor iyiside var kötüsüde,tekrardan geçmiş olsun
Bu forumda bir oglan vardı modifiye yapıyom diye onlar olmasın sakın onur....Hocam tamponu sökmesini bilmiyorlar tampon braketini söktükten sonra kolayca cıkıyor.Tabi altıda acması lazım.Bİrde 8000 lik cok öz alıyor morumsu yanıyor.En iyisi servisin taktıgı 4300 lük..ilk masta beyaz ısındıkca sarı beyazımsı oluyor.Sisler sisli havalarsa kullanılmak için siste beyaz ışık yaramaz ki..Sisleri eski haline söndürün bence..
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu bahsettiğiniz gibi tuning yapan bir sürü yer var. Eskiden teyp alarm malarm takanlar şimdi tuningci olmuşlar. İşlem yaptıracağınız yeri iyi seçmeniz lazım. Tekrar geçmiş olsun. Keşke sislere xenon takmasaydınız başınıza da bunlar da gelmezdi. Çünkü sislerin sarı yanması lazım. Sisili havada beyaz ışık önünüzde bir sis perdesi oluşturur ve hiç birşey göremezssiniz. Sisili havalarda işinize yaramayacak xenona boşuna para vermişssiniz. Benim fikrim bu. Sis olmayan havalarda xenon lu sisleri yaktığınızda ceza yemenizden başka da bir işe yaramaz.
abi beyaz far yasak değil mi ?
Tuncay 8000k lık zenon morumsu yanmaz, buz mavisi açık bir mavi tonda yanar benim xenonlarda 8000K mormu yanıyor senin dediğin 12000K dostum http://www.google.com.tr/search?q=12000k%20xenon&um=1&hl=tr&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:tr:official&ndsp=20&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw
Çok bilmiş artizzzz..Benim gözlerim bozuk mor görüyorum varmı ötesi Kelvin yükseldikçe morumsu oluyor.Sevmiyorum dostum bence en ideali 6000 lik... Ben bastan beri sislere beyaz ampülün takılmasına karşıyım..Gösterişten başka bir şey değil sizlerde birşey göstermez.Adı üstünde sis.Bahadır ben arabam 6 yaşında biri bir vidasını az zorladıgında tersliyorum.Sen nasıl sabreddin görmedinmi farı kırdıklarını
benim bildiğim sisler görmek icin değil görünmek içindir.bizim aracın fardada sisdede xenon 8000 hiçde sorun yok.