0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle aracınızın kasa kodu zze112. Aracınızdaki 3zze kodlu vvt-i motor zze12 kasalarreda yani 2002-2007 modellerde de kullanıldı fakat 2005ten itibaren gaz telini kalddırdılar. Avensilerin 1.6 larında da aynı motor kullanılıyor. 3000 devirin altında o tepki normal fakat 3000 devirden sonra anında tepki verri eğer 3000 devirden sonra tepki geçse servise başvurun erim.[/quote] 3000 devirlerde şikayetim yok. O zamann hersey yolunda diyebiliriz. Erdem bey peki gaz telini kaldırdılar derken motorda ya da ECU da nasıl bire değişiklik yapıldı.Görüşleriniz için teşekkür ederim.
3000 devirlerde şikayetim yok. O zamann hersey yolunda diyebiliriz. Erdem bey peki gaz telini kaldırdılar derken motorda ya da ECU da nasıl bire değişiklik yapıldı.Görüşleriniz için teşekkür ederim.[/quote]Araçlarımız maximum torkunu 3600 dd civarında veriyor bundan öncesinde bu geç tepki nrmaldir. Hızlanma isteği torkla alakalıdır. Gaz teli konusuna gelince. 2004ten sonreaki üretilen araçlarda gaz teli yerine gaz pedalına bir sensör takıldı adı potansiyometre mi ne öyle bişiy tam aklımda kalmadı. Bu sensör beyne gaz pedalına ne kadar ve ne tepkiyle basıldığını iletiyor bu da motora gereken miktarda gaz veriyor. Yani gaz telinin kaldırılıp sensörlerle işin halledilmesi olay. aracınızda bir sorun yok bence. Çünkü kullandığım tüm vvt-i motorlarda aynı olay var. ama aracınız çok tepkisiz kalıyorsa bi kontrol ettirenizi önerierim. Yada imkanınız varsa başka bir corolla da deneyin aynı model olan. Ona göre bir karşılaştırma yapabilirsiniz.
benim yariste de 2. vitesde aynı şekilde gazı çok geç alıyordu. piyasada satılan enjektör temizleyici aldım full depoya doldurdum. gazı geç alma problemim az da olsa çözüldü yanlız bu seferde motor sesli çalışmaya başladı.