Gönderen Konu: Gazı Geç Alıyor  (Okunma sayısı 8478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Gazı Geç Alıyor
« : Mayıs 27, 2007, 04:25:12 »
Arkadaşlar merhaba. 1600 cc vvt-i ae112 im var. Aldıgımdan beri aklımda bir turlu ne size sorabildim ne de servise gidebildim. Normal giderken bir an da gaza basınca 1 sn kadar araba hiç umursamıyor. 1 sn sonra kendinden beklendigi gibi hızlanıyor. Ama ilk bir sn motorun hiç umrunda bile değil. Sen kime diyorsun bile demiyor.
Bu normal mi?
Birde 2005 corolla ile 2000 corolla nın (vvti-i) motorları aynı mı.

Toyota Club Türkiye

Gazı Geç Alıyor
« : Mayıs 27, 2007, 04:25:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2007, 10:30:37 »
2001 corolla 1 yıl kullandım, 3000 devir altında gaza yüklenince dediğin olay olur, ama 3000 devirden sonra anında tepki vermesi lazım, 2001 avensiste de aynı olay var. Benzinli motorlar gücünü yüksek devirlerde ürettiği için nispeten güçsüz olduğu alt devirlerde hızlanma isteğine hemen tepki veremiyor, tüm benzinli arabalarda bu durum sözkonusu.Belirttiğiniz durum tahmin ediyorum 4. ve 5. viteslerde oluyor.Çözüm :Beklentilerini  azalt, vites düşür, devir yükselt.
2001 Avensis D4 150 HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2007, 13:43:32 »
16 Valf lı motorların ortak özelliğidir bu 2500-2700 devir sonrası canlanır normal denebilir sen yinede bir servise göster uzaktan yorum yapmakla olmaz
2000vvt-i lerle 2005 vvt-i ler aynı ancak 2007 yeni üretilenler Dual vvt-i 124 bg dir
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2007, 13:56:14 »
Öncelikle aracınızın kasa kodu zze112. Aracınızdaki 3zze kodlu vvt-i motor zze12 kasalarreda yani 2002-2007 modellerde de kullanıldı fakat 2005ten itibaren gaz telini kalddırdılar. Avensilerin 1.6 larında da aynı motor kullanılıyor. 3000 devirin altında o tepki normal fakat 3000 devirden sonra anında tepki verri eğer 3000 devirden sonra tepki geçse servise başvurun erim.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2007, 19:49:14 »
Benzin filtresi veya pompası derim ben...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2007, 21:33:26 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Öncelikle aracınızın kasa kodu zze112. Aracınızdaki 3zze kodlu vvt-i motor zze12 kasalarreda yani 2002-2007 modellerde de kullanıldı fakat 2005ten itibaren gaz telini kalddırdılar. Avensilerin 1.6 larında da aynı motor kullanılıyor. 3000 devirin altında o tepki normal fakat 3000 devirden sonra anında tepki verri eğer 3000 devirden sonra tepki geçse servise başvurun erim.
[/quote]
 3000 devirlerde şikayetim yok. O zamann hersey yolunda diyebiliriz.
Erdem bey peki gaz telini kaldırdılar derken motorda ya da ECU da nasıl bire değişiklik yapıldı.
Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2007, 22:40:40 »
normal hatta 92 karbüratörlü 1,6 corolla kullandım aynsı ondada vardı sanırım benzin yakıt karışımını ayarlamak için biraz bekliyor ama sonra vın oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2007, 22:59:22 »
Aynı sorun benim araçta da var, demek ki 3000 devirin altında genel bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2007, 01:10:44 »
acaba sorun mu bu faktörde çok önemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2007, 11:31:38 »
Motor sıcak/soğuk? Tam ısınmadan yapması normal.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2007, 13:56:23 »
Alıntı yapılan: Doğuş Sarıcı
3000 devirlerde şikayetim yok. O zamann hersey yolunda diyebiliriz.
Erdem bey peki gaz telini kaldırdılar derken motorda ya da ECU da nasıl bire değişiklik yapıldı.
Görüşleriniz için teşekkür ederim.
[/quote]

Araçlarımız maximum torkunu 3600 dd civarında veriyor bundan öncesinde bu geç tepki nrmaldir. Hızlanma isteği torkla alakalıdır. Gaz teli konusuna gelince. 2004ten sonreaki üretilen araçlarda gaz teli yerine gaz pedalına bir sensör takıldı adı potansiyometre mi ne öyle bişiy tam aklımda kalmadı. Bu sensör beyne gaz pedalına ne kadar ve ne tepkiyle basıldığını iletiyor bu da motora gereken miktarda gaz veriyor. Yani gaz telinin kaldırılıp sensörlerle işin halledilmesi olay. aracınızda bir sorun yok bence. Çünkü kullandığım tüm vvt-i motorlarda aynı olay var. ama aracınız çok tepkisiz kalıyorsa bi kontrol ettirenizi önerierim. Yada imkanınız varsa başka bir corolla da deneyin aynı model olan. Ona göre bir karşılaştırma yapabilirsiniz.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2007, 10:29:27 »
şirketin 1,3 full 99 model corollası da aynıydı. gazı geç alıyordu. ama 1,3 olmasından kaynaklandığını düşünmüşümdür hep. 1,6'da aynıysa motorun kültüründe var diyeceğim. zira bizim araç ve önceki kasalar 1,3 bile olsa anında tepkili.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Gazı Geç Alıyor
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2008, 17:34:58 »
ben arabanın pompasında veya filitresinde sorun vardır diye düşünürüm eğer 1sn kadar uzun bi zamansa ancak ben abarttım diyosan yeni model tm arabalar öle artık bende 2005 corolla var oda öle dayımın 2004 maria sı var oda öle normaldir bi toyota plazaya götür bakım yaptır full olarak tamamdır endişelenme 2000 modelle 2005 model motoruda farklıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2008, 00:20:45 »
bence bu normal.aslında güvenlik açısındanda önemli, bilinçli yapımış olabilir fabrikadan.çünkü yanlışlıkla ayağını kaçırıp istemediğin bi anda arabanında hemen hızlanmasını onlemiş gibi oluyo.
F1 de yarışmıyonki kardeşim!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2008, 08:20:20 »
  Selam.
 Arkadaşlar zaten herşeyi yazmışlar. Bence de ilk önce aracınızın bakımlarını aksatmayın. Ayrıca çok valfli motorlarda ve heleki Vvt-i benzeri sistemlerde varsa belli devirler ekonomi amaçlı olarak özellikle nispeten güçsüz bırakılmıştır ki tüketim değerlerini aşağıda tutabilsinler. Bu yüzden bu motorlarda performanslı kullanımla sakin kullanım arasında çok farklı tüketim değerleri görülebiliyor. Eğer bakımlarınız sağlıklı ve kaliteli parçalarla yapılmışsa ve dediğiniz gibi belli devir bandının üzerindeki kullanımlarda böyle bir durum olmuyorsa herşey normaldir aracınızda.
 Bence motorda maksimum tork değerinin alındığı devirden ziyade çekişi asıl etkileyen bu bandın genişliğidir. Yani bir motor maksimum torkunu çık yüksek devirde verebilir ama maksimum torkunun %85-95 gibi oranını daha düşük devirlerde üretebilir. Yani tek başına maksimum tork değerinin üretildiği devire bakmamak lazım. Bildiğim kadarıyla güncel kasalarda da maksimum tork oldukça yüksek devirlerde üretiliyor ancak tork eğrisi bize daha çok bilgi verir aracın çekişi hakkında.

Not: Gerçi üst devirlerde böyle bir durumun olmadığını yazmışsın ama yinede baskı balata nı kontrol etmeni öneririm. Bunu sağlıklıo şekilde nasıl kontrol edebileceğini forum içinde bulabilirsin. Olmazsa yardımcı olmaya çalışırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2008, 15:59:44 »
benim yariste de 2. vitesde aynı şekilde gazı çok geç alıyordu. piyasada satılan enjektör temizleyici aldım full depoya doldurdum. gazı geç alma problemim az da olsa çözüldü yanlız bu seferde motor sesli çalışmaya başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2008, 16:19:36 »
bence normal ısınmadıysa ama en iyisi servis kullanın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2008, 16:28:23 »
yok servise gerek yok bu arabanın en normal davranışı ama bende öle bi sorun yok siz servise götürüp full bi bakım yaptırın eğer içiniz rahat etmiyosa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #18 : Eylül 07, 2008, 18:11:30 »
benim yariste de 2. vitesde aynı şekilde gazı çok geç alıyordu. piyasada satılan enjektör temizleyici aldım full depoya doldurdum. gazı geç alma problemim az da olsa çözüldü yanlız bu seferde motor sesli çalışmaya başladı.

buna benzer sorunu ben yaşadım 96 xei lpgli , araba ilk çalışmada benzinle çalışıyordu 2500 devirde lpgye geçiyor 2500 devire gelesiye kadar gaza basıyordum motordan boğuluyormuş gibi ses geliyordu özel servise gittim enjeksiyonları temizledi bu sefer motor sesli çalışmaya başladı gaz pedalı bile titriyor artık şimdi o boğulmayı her zaman yapmıyor ama günün ilk çalıştırmasında aynı şey yine oluyor ne yapabilirim bu sorunlara yani motorun sesli çalışması ve ilk çalışmasında boğulur gibi olmasına ne önerirsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Aralık 26, 2008, 19:17:47 »
gazı geç alma olayı benim arabada da var arabayı yokuşta falan kaldırırırken 1 sani
ye onceden gaza basıp kaldırıyom.hala anlam veremedim forumda okuduum kadarıyla gaz pedalının kelebeği mi vrmiş neymiş onu temizletcem.