Eski hilux'u satarken 100.000kmyi devirmisti hala sifir gibi calisyordu.
dizel corolla bakıyorum uzun zamandır
ama km aralığına hep 0-80000 yazıyorum. bazende 0-60000 gibi. benim gibi dizel cahili herkes bu şekilde arama yapıyo sanırım.
nedense elim bi türlü daha yüksek km gitmiyo.
100,000 km devirmiş dizel araç alırsam çok sorun çıkaracakmış hissi var, o hissi de bi türlü yenemiyorum. hayatımda hiç dizel kullanmadım tırsıyorum sanırm nedeni bu.
dizel c sınıfı araçların yani Focus / corolla / megane / C4 çoğunun da kiralık kullanılması ve km sayaçlarının düşürülmesi korkutuyo insanı.
mesela şu an favori aracım sadece megane sport tourer 1,5 dCi. çünkü bi aracın kiralığı pek yok.
0 km de almak çok zor. o yüzden lpgli araçların artışı bu kadar fazla ülkemizde.
Ben servise bir kere sormuştum arkadaşım oda arkadaşım için 235 binde d4d alacaktı servise danıştık. Servisteki usta abi 235 binde araç ne çıkaracağı belli olmaz ama Toyota da olsa 250-300 bini anca görür demişti bizde tırstık almadık .
tavsiyelerim olacak::
1- eurodizel yakıttan başkasını kullanma...
2- gemelde şehir içi çok tercih edilen yakıt istasyonlarını tercih et...
3- marka olarak opet-shell-po-total ı tercih edin
4- aracınızın yağ-hava-yakıt filtrelerini kısa periyotlarda yenileniyin..[/b][/b]
5- aracınızı fazla zorlamadan 2000-3200 devirler arasında kullanın
6- aracınızı 100km aşan yolculuklardan sonra hemen stop etmeyin.. 1dk kadar rolantide turbonun yağlanmasının devamını bekleyin..
bunlar gerçekten motor ömrü için çok önemli, özellikle 4. madde çok önemli...
aracınızı 100km aşan yolculuklardan sonra hemen stop etmeyin.. 1dk kadar rolantide turbonun yağlanmasının devamını bekleyin..
Aslında bunu her zaman yapmak lazım.Sonuçta turbo sürekli devrede ve uzun yolda ulaştığı devirlere(hatta bazen ş.içi daha fazla devirlere) ulaştığından ilk çalıştırmadada stop etmeden öncede rölantide 1 dk civarı çalıştırmak yağlamanın biraz daha devam etmesini sağlayacağından turbo çok daha uzun ömürlü olur.
2007 Corolla dizel araca 524.000km'de motor yaptık, sadece 10.000km'de 1.5 litre yağ yakıyordu, üstelik bu araç 100.000 km'den itibaren tamamen yan sanayi (ama kaliteli) ürünler kullanılarak bakım yapılan bir araçtı
2007 Corolla dizel araca 524.000km'de motor yaptık, sadece 10.000km'de 1.5 litre yağ yakıyordu, üstelik bu araç 100.000 km'den itibaren tamamen yan sanayi (ama kaliteli) ürünler kullanılarak bakım yapılan bir araçtı 
Birazda şans işi mi diyelim yoksa sakınan göze çöp batar mı diyelim bilemedim.Yetkili servis bakımlı olup bakımları 7-8000 km de yapılan komşumuzun arabası 75000 de turboyu halletti.Garantiden büyük bir kısmı karşılandı ama yinede keşke olmasaydı diyor insan tabi.
Birazda şans işi mi diyelim yoksa sakınan göze çöp batar mı diyelim bilemedim.Yetkili servis bakımlı olup bakımları 7-8000 km de yapılan komşumuzun arabası 75000 de turboyu halletti.Garantiden büyük bir kısmı karşılandı ama yinede keşke olmasaydı diyor insan tabi.
Bu adam taksici Ertan, sağolsun hiç de sözümden çıkmaz ama motoru bırak elleme dedim nerede trak orada bırak yaparız dedim yok dedi yapalım, bıraksa herhalde 700-800 binleri görürdük
Bu adam taksici Ertan, sağolsun hiç de sözümden çıkmaz ama motoru bırak elleme dedim nerede trak orada bırak yaparız dedim yok dedi yapalım, bıraksa herhalde 700-800 binleri görürdük 
Valla abi baya sağlam çıkmış ama yinede çok karıştırma istersen malum bu motor sorunu sıkıntılı konu.
ya arkadaşlar kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum. aracım 2004 corolla sol sedan tüplü ve 102 bn km de aracmda orjinal kazası değişeni boyası yok iki parca lokal boya var ben yaptırdım autoking ten.. neyse aracımın bir sıkıntısı yok bi arkadaşımın komşusunda 2009 model corolla d-4d elegant var km de 15 bin de... bunu almak istiyorum gibi 5 vites forumda genelde 6 vitesde yağ yakmadan dertli olanlar var ama 5 viteste pek rastlamadım... şimdi sizden tavsiye bekliyorum
1- benm aracımın vergisi - sigortası - kaskosu ucuz (4 yıldır biniyorum) yani yıllık yakıt haric masrafları az. yakıtı lpg az yakıyor
2- alacağım arabanın vergisi ? - kaskosu ? yakıtı(lpg yle kıyaslarsak ?)
tercih etmemin sebebide aile genişliyor 4 kişi olacağız bagaj problemi olcak lpg tankı var bagaj da onun için birde modelini yüksetmek istiyorum siz olsanız ne yapardınız...
şimdiden yorum yapan arkadaşlar teşekkürler ediyorum..
ya arkadaşlar kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum. aracım 2004 corolla sol sedan tüplü ve 102 bn km de aracmda orjinal kazası değişeni boyası yok iki parca lokal boya var ben yaptırdım autoking ten.. neyse aracımın bir sıkıntısı yok bir arkadaşımın komşusunda 2009 model corolla d-4d elegant var km de 15 bin de... bunu almak istiyorum gibi 5 vites forumda genelde 6 vitesde yağ yakmadan dertli olanlar var ama 5 viteste pek rastlamadım... şimdi sizden tavsiye bekliyorum
1- benm aracımın vergisi - sigortası - kaskosu ucuz (4 yıldır biniyorum) yani yıllık yakıt haric masrafları az. yakıtı lpg az yakıyor
tercih etmemin sebebide aile genişliyor 4 kişi olacağız bagaj problemi olcak lpg tankı var bagaj da onun için birde modelini yüksetmek istiyorum siz olsanız ne yapardınız...
Ben olsam toyota ile yaşadıklarımdan sonra bir daha toyota almam .

Ama sizi bilgilendirmek için hem 2009 corolla elegant 1.4 dizel hem 2010 comfort extra 1.4 dizel araca sahip olmuş biri olarak düşüncem alacağınız araçta yağ yakma problemi yok ondan km si orjinal ise kaçırılmayacak bir fırsat çünkü o model o km de dizel araç bulmak çok ama çok zor . Fakat km si düşük diyede piyasa değerinden fazla isterlerse yanaşmayın .
ya arkadaşlar kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum. aracım 2004 corolla sol sedan tüplü ve 102 bn km de aracmda orjinal kazası değişeni boyası yok iki parca lokal boya var ben yaptırdım autoking ten.. neyse aracımın bir sıkıntısı yok bir arkadaşımın komşusunda 2009 model corolla d-4d elegant var km de 15 bin de... bunu almak istiyorum gibi 5 vites forumda genelde 6 vitesde yağ yakmadan dertli olanlar var ama 5 viteste pek rastlamadım... şimdi sizden tavsiye bekliyorum
Aracım bugüne kadar normal bakımlarına ek olarak sadece 120binde iken devirdaimde kaçak vardı, pompayı değiştirdim, bunun dışında hiç üzmedi bizi. 5 vites aracım kesinlikle yağ eksiltmedi bugüne kadar. Diğer dizellere göre de oldukça sessiz.
Yakıtı gercekten ideal uzun yolda 19 kuruşa kadar düşüyorum ben, devirini ayarladıktan sonra rampada falanda asla bayılmıyor araç. Tam bir aile aracı.
Vergisi su an 620 Tl; 2015te 7 yaş aralığına girecek ve yarıyarıya azalacak.
Kaskosu sizinle alakalı, araçtan dolayı çok aşırı bi fark olacağını zannetmiyorum.
Araca güveniyorsanız kaçırmayın alın derim
Tavsiye ediyorsunuz yani olumsuz yanini goremedim onceden sicak bakmiyordum ama dusundukxe ısınmaya basladim arabaya . Hocam arka camlar bir dokunusta kapnmiyormus dogrumu
Aracım bugüne kadar normal bakımlarına ek olarak sadece 120binde iken devirdaimde kaçak vardı, pompayı değiştirdim, bunun dışında hiç üzmedi bizi. 5 vites aracım kesinlikle yağ eksiltmedi bugüne kadar. Diğer dizellere göre de oldukça sessiz.
Yakıtı gercekten ideal uzun yolda 19 kuruşa kadar düşüyorum ben, devirini ayarladıktan sonra rampada falanda asla bayılmıyor araç. Tam bir aile aracı.
Vergisi su an 620 Tl; 2015te 7 yaş aralığına girecek ve yarıyarıya azalacak.
Kaskosu sizinle alakalı, araçtan dolayı çok aşırı bir fark olacağını zannetmiyorum.
Araca güveniyorsanız kaçırmayın alın derim 
Evet Can, sana katılıyorum bende bu konuda kardeşim.Yetkili Toyota servisinde çalışan arkadaşım var. 400000 -500000 km'de olup hala servise gelen müşterimiz var, ( Corolla/Auris D4D ) periyodik bakım yaptığında,araba arıza yapmıyor haberin olsun demişti. Mesela taksi şöförleri veya sadece uzun yolda araba kullananlar gibi.
Ben şuna da çok şahit oldum, Adam benzinli arabayı bir hale sokmuş arabayı görsen acırsın.Bana göre arabada Kronik bir sorun yoksa,her arabayı uzun süre kullanırsın.Ben 2005 Corolla benzinli aracımı 1410000km'de sattım, ne ön takım değişti,ne debriyaj değişti ne de motorda sorun vardı..Kullanan kişi çok önemli..
Arkadaşın dediği araçta temiz ise alınır tabii ki, neden alınmasın....
Evet Can, sana katılıyorum bende bu konuda kardeşim.Yetkili Toyota servisinde çalışan arkadaşım var. 400000 -500000 km'de olup hala servise gelen müşterimiz var, ( Corolla/Auris D4D ) periyodik bakım yaptığında,araba arıza yapmıyor haberin olsun demişti. Mesela taksi şöförleri veya sadece uzun yolda araba kullananlar gibi.
Ben şuna da çok şahit oldum, Adam benzinli arabayı bir hale sokmuş arabayı görsen acırsın.Bana göre arabada Kronik bir sorun yoksa,her arabayı uzun süre kullanırsın.Ben 2005 Corolla benzinli aracımı 1410000km'de sattım, ne ön takım değişti,ne debriyaj değişti ne de motorda sorun vardı..Kullanan kişi çok önemli..
Arkadaslar 2004 corolla sol tuplu ile 2009 corolla dizel elegant arasindaki farklar dersem neler olabilir.
1-2004 de otpmatik yagmur sensoru yok
2-2004un plastik aksami kaliteliymis diyrlar
3-cam acma kapama dugmelerinde let isik yok diyorlar dpgru mu
.
.
Sizin tecrubelerinizden de faydalanirsak daha neler ekleyebiliriz
Ben 2005 Corolla benzinli aracımı 1410000km'de sattım, ne ön takım değişti,ne debriyaj değişti ne de motorda sorun vardı..Kullanan kişi çok önemli..
Bir sıfır fazla olabilir mi? Kullanan kişi önemli olmasına önemlide sürekli şehiriçi kullanıyorsanız,yoğun bir trafik varsa buna sürücü ne yapsın,balata ne yapsın.Her şeyin etkisi değişik oranlardada olsa var.
arkadaşlar biraz önce 2009 model corolla elegant inceledim ve hayal kırıklılığına uğradığım kısımlar
1- sofor camı haric diğer camlar otomatik tek tıkla acılıp kapanmıyor (2004 corolla solda var bu özellik)
2- sofor camı harıc geceleğin cam acma kapama duğmelerinde let ışık yok el yardımıyla bulcan gari....
3- sehir ici 5 ile 7 ltre yakıyormuş aslında iyi gibi...
tabii bunlara bakarak corolladan soguyacak falan değilizde 2004 de olan özellik 2009 niye olmaz bi gariplik var... yağ yakma olayıda 6 viteslilerde varmış servisi aradım değişim yapıyorlamış parca değişimi...
offffffff kararsızlık ne kadar kotu yaaa...
(benim araca kaca gider acaba nette fiyat ortalaması 23 ile 28 arası değişiyor...)
arkadaşlar biraz önce 2009 model corolla elegant inceledim ve hayal kırıklılığına uğradığım kısımlar
1- sofor camı haric diğer camlar otomatik tek tıkla acılıp kapanmıyor (2004 corolla solda var bu özellik)
2- sofor camı harıc geceleğin cam acma kapama duğmelerinde let ışık yok el yardımıyla bulcan gari....
tabii bunlara bakarak corolladan soguyacak falan değilizde 2004 de olan özellik 2009 niye olmaz bir gariplik var... yağ yakma olayıda 6 viteslilerde varmış servisi aradım değişim yapıyorlamış parca değişimi...
(benim araca kaca gider acaba nette fiyat ortalaması 23 ile 28 arası değişiyor...)
İmkan varsa eğer biraz daha bekleyin.Yeni kasa gelince şuanda satılan ikinciellerde dahil fiyatlarda düşüş olacaktır.
tabii bunlara bakarak corolladan soguyacak falan değilizde 2004 de olan özellik 2009 niye olmaz bir gariplik var... yağ yakma olayıda 6 viteslilerde varmış servisi aradım değişim yapıyorlamış parca değişimi...
Toyotanın cinsliği . Bende düşük modelde olan bir özelliğin yüksek modelde olmamasına anlam veremiyorum . 2009 Corolla elegant her ne kadar iyi bir araç olsa da benim size tavsiyem aynı model focus titanium x paket olur . Donanım olsun , yol tutuş olsun , performans olsun corolladan üstün bir araç . En azından tam karar vermeden önce incelemenizi tavsiye ederim .
Toyotanın cinsliği . Bende düşük modelde olan bir özelliğin yüksek modelde olmamasına anlam veremiyorum . 2009 Corolla elegant her ne kadar iyi bir araç olsa da benim size tavsiyem aynı model focus titanium x paket olur . Donanım olsun , yol tutuş olsun , performans olsun corolladan üstün bir araç . En azından tam karar vermeden önce incelemenizi tavsiye ederim .
Abi Ford'ta da Motor kucağında gibi hissediyorsun binmediğim araba değil yani.