Gönderen Konu: ae101 akü problemi  (Okunma sayısı 3023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ae101 akü problemi
« : Haziran 07, 2010, 01:12:17 »
 !!! !!!araç aküyü şarj etmiyor neden olabilir şarj dinamosu çalışıyor bu araçların elekterik semasını detaylı bir şekilde bulabilecegim bir kitapcık yada proje elinde olan varsa yardımcı olursanız sevinirim yani ilk problem aolarak akünün neden şarj olmadıgı ama göstergedede şarj lambasıda yanmıyor normalde şarj oluyor olarak gösteriyor 2 gün akü şarjda kaldı denedin sadece ettigim şarj ile binebildim bu konuda acil yartdıma ihtiyacım varr... saygılar...
ne ota nede b.ka ne var ne yoksa toyota.....

Toyota Club Türkiye

ae101 akü problemi
« : Haziran 07, 2010, 01:12:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 akü problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2010, 01:32:19 »
Forumda ya da google yoluyla ararsaniz daha once tum semayi resim resim eklemistim buraya.
Bulamazsaniz tekrar resim ceker eklerim.

Kayisi ve  bilyeyi (pulley) kontrol edin ilk is olarak, henuz kontrol etmediyseniz tabii.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2010, 01:40:16 »
ahmet abi ben şemeya baktımda tam anlasılmıyor resimlerde biraz karanlık cıkmış ama bunun dinamodan olacagını sanmıyorum ya veyada dinamonun calıstıgını nasıl kontrol ederim birde direk dinamodan akü şarj olmuyor bildigim kadarıyla aradaki aparatların ne ve nerelerde oldugunu bilen arkadaslar varsa onlarında fikrini almak isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2010, 01:41:56 »
ya zaten bugun yolda kaldım akü yüzünden vurdurarak çalıştırdım içim cızzzzz etti yaaa böyle yapmak hiç hoşuma gitmiyorda cözmem lazım bu sorunu nasıl yaparım acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2010, 02:13:18 »
!!! !!!araç aküyü şarj etmiyor neden olabilir şarj dinamosu çalışıyor bu araçların elekterik semasını detaylı bir şekilde bulabilecegim bir kitapcık yada proje elinde olan varsa yardımcı olursanız sevinirim yani ilk problem aolarak akünün neden şarj olmadıgı ama göstergedede şarj lambasıda yanmıyor normalde şarj oluyor olarak gösteriyor 2 gün akü şarjda kaldı denedin sadece ettigim şarj ile binebildim bu konuda acil yartdıma ihtiyacım varr... saygılar...
dinamoda sorun var ne dersen de kömürleri bitmiş olabilir
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2010, 16:27:14 »
Size çok basit alternatör kontrol şekli sunucam aracı çalıştırın rölentide araç normal çalışma sıcaklığına ve normal çalışma devrine geldiği taktirde aracın kaputunu açıp akünün (-) eksi ucunu çıkartın ve aracın stop edip etmediğini gözlemleyin. Bu işlemi yapar iken aracın teybi klima fan lambalar elektirikle ilgili çalışan bir donanım aktif olmasın sadece araç rölentide çalışıyor olsun.
Eğer araç çalışmaya devam ediyor ise alternatörünüz sağlamdır.Bağsettiğim olay benzinde çalışan araç için geçerlidir.Gaz da çalışan araçta bunu denemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2010, 17:39:45 »
arkadaşlar ben aracın kutup başlıklarını cıkarttım benzinde iken arac çalışıyor farlarıda yaktım yanıyor tepte calışıyor ama akü şarj olmuyor göstergedeki akü lambasıda yanmıyor patlamış desem ama ilk calıstırmada yanıyor sonra sönüyor dinamoda sorun yok aküyü şarja baglıyorum 1 hafta gidiyor direk dinamodanmı şarj alıyor bu yoksa arada bir tüccar vazifesi gören bir aparat varmı sorun ondamı yani birde onu deneyecegim yani bu durumda yeni akü almanında bir anlamıyok bu durumdaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2010, 18:51:36 »
Akünüzü kontrol ettiniz mi, belki akü şarj tutmuyordur, değişme vakti gelmiştir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 07, 2010, 23:46:58 »
Akünüzü kontrol ettiniz mi, belki akü şarj tutmuyordur, değişme vakti gelmiştir
bu da mantıklı
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2010, 08:55:31 »
Sanırım sizin akünüzün plakaları dökülmeye başlamış ve alt tarftan kısas devre yapıyor olabilir bu da akünüzün dururken dahi deşarj olmasına neden olur.Eğer aracınızda bir kaçak vs var diye şüpheleniyorsanız aküye seri ampermetre girip araç çalışmaz iken ve bütün donanımları kapalı iken kaç MA akım çektiğine bakın. Göstergedeki  akü lambasına gelince yarım kontak haricinde hiç yandığını görmedim aküm bitti yanmadı alternatörün fişini çıkartmışlar o şeklilde yola devam ettim yine yanmadı.