Gönderen Konu: Debriyaj Balatası değişecek. Battım...  (Okunma sayısı 7570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj Balatası değişecek. Battım...
« Yanıtla #20 : Haziran 07, 2010, 15:28:57 »
Ya okadar baştan savma çalısıyorlarki ben iyice deli oldumm.Dışarda iyi bir usta bulacan yanaşmayacaksın yemişim garantiyi.Her bakımda 150 200 lira fazla geçiriyolar.Balataları takmaya el emeği 100 lira alıyorlar ne diyeyimmJapon ata sözü ....şemsiye açılmazmış..zamanında iyi   yüklediler hesabı..
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 07, 2010, 15:28:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 07, 2010, 23:48:03 »
Böyle davrandıklarına göre müşterileri çok heralde bir daha beni zor görürler bu seferki böyle olsun bakalım.
ben çıkan parçayı görmek isterim takılan parçayı görmek isterim içim rahat etmez yoksa
Bana söylenen bir şey var çok komik aracı götürdüm derdimi anlattım baskı balatada sorun var galiba diyorum şuna bir bakın adam bana önce rutin bakımı yapalım hava yağmurlu şimdi test edemeyiz sonra tekrar getirirsin bakarız baskı balataya ii de ben rutin bakım için gelmedimki gelmiş ken onu da yaptırayım dedim yoksa bakıma 2000 km daha var olaya bak ya olmaz böle birşey ozaman hava durumuna göre randevu ver dimi aciliyeti olduğuna inanmasam niye getireyim çokmu meraklıyım ben para harcamaya
anlayacağınız arkadaşlar beni çileden çıkardılar nasıl olsa geldi gelmişken yolalım diyorlar heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
« Yanıtla #22 : Haziran 08, 2010, 16:52:59 »
Zorunlu olmadıkça servise gitmemek gerekir. Garanti süresince tabiiki gitmek zorundayız. Forumdaki birçok konuda insanların başına gelen olaylara karşı yaptıkları çözümler ve servislerden aldıkları fıyatlar var. Tamam garanti hoş birşey ama onarım maliyeti çok pahalı ve para hiçte kolay kazanılmıyor. Mesela hava filtresini ve polen filtresini iki eli olan herkes değiştirebilir. Göz göre görede kazıklanmamamız lazım. Başıma gelen birçok problemi ben burada yazan arkadaşlar sayesinde servise, tamirciye gitmeden hallettim. Filtreleri kendim değiştirdim, MAP sensörünü kendim temizledim, ön tarafta tıkanan yağmur giderlerini kendim temizledim. Forum olmasa, fotoğraflar olmasa gerçekten cesaret edemezdim.
2002 COROLLA 1.4 VVTI ZZ121 + LANDIRENZO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 08, 2010, 19:13:48 »
Akadaşlar baskı balatayı değiştirdim. ama içime bir kurt düştü bana yardımcı olun serviz aissin marka baskı balat taktığını bildiğim için başta bişi sormadım ama işlem bittikten sonra baskı balata aıssın markay dı dimi diye sorduğum da adam valeo dedi ben kızmaya başlayınca gitti geldi aissin dedi ama bana olan oldu şimdi ne yapacam nasıl öğreneceğim işin gerçeğini bana bir yardım şimdili tek bildiğim kutunun üstünde made ın japan yazan bir kağıt olduğu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Kasım 09, 2010, 23:54:31 »
Aisin Marka Debriyaj balatası Corolla için 200 TL ile ben alabiliyorum. Aradaki fark çok fazlaymış. İşçilikte 100 lira olsa etti 300 lira. Servis çok para istiyor.
Valeo ise daha ucuz.  Valeo ise 130 TL gibi bir rakam.  Bu arada Aisin dışındakiler sorun çıkarabiliyor. Kalkışta titreme filan yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 10, 2010, 08:55:28 »
bu surekli masraf cikaracak birsey degil, bu yuzden en iyi sekilde yaptirmakta fayda var bence. Isterseniz disarida birde kaliteli parca fiyatini arastirin ama toplamda cok fark olmayacaksa yetkili serviste garantili is yaptirmak daha mantikli olur bence.
hakan abiye katılıyorum üç kuruşdan kacıp 5 kuruş harcama sonra
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 10, 2010, 09:24:13 »
Vallahi öncelikle geçmiş olsun diyesim var :) fakat değişecek tabiki mutlaka ama orjinal parça ile bencede. merak ettiğim 2005 model avensis kaç km'de şuanda ve debriyaj balatası bitirilmiş ? !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 10, 2010, 11:06:25 »
bende debriyajım için aynı fiyatı almıştım Dumankayadan, ama dışardan balata alırsanız Aisan marka 250TL orjinal, 250 de değişimine verirsiniz 500 tl ye hallolur bu iş

debriyaj mı !
o ne ki kardeş?  :islik: