geçtiğimiz perşembe günü aracımı check-up için servise götürdüm.kampanya varmış ücretsiz yapıyorlar.
ama bu kampanya türkiye genelinde var mıdır bilmiyorum.bir kaç gün öncesinde de 70 bin bakımı için fiyat almaya gitmiştim
ve bana kampanyadaki indirimden de yararlanarak 175 TL fiyat vermişlerdi.değişen parçalar; yag-yag filtresi- karter tapa contası ya da tapası
tam emin değilim ve bunlara ek olarak aracın 40 noktası kontrol ediliyor ve değişmesi gereken bir parça varsa size bildiriyorlar.burada fiyatı yükselten unsur 40 nokta kontrolü dedikleri iş, değişen parçalar 60-70 lira gibi bir rakam.40 nokta kontrolü de 100 liraya falan denk geliyor.bakım için gitmiş oldugum o gün kampanya başladıgını ve ücretsiz check-up yapıldıgını ögrendim.bu durumda araca bakım yaptırmadan önce check-up yaptırıp 40 nokta kontrolünü aradan çıkardım.sonuçta ikiside aynı şey ama biri beleş

check-up sonunda aracımın hava ve polen filtrelerinin değişmesi gerektiğini söylediler hatta üzerinden çıkanları bana gösterdiler ki geçekten kapkara olmuşlar.bu ikisinin fiyatı da 96 lira.
sonuç olarak aracıma 70 bin bakım + hava ve polen filtresi bana 177 TL ye maloldu.
check-up'a sokmadan bakım + filtre değişimi yapılsaydı 175 + 96 = 271 olacaktı.
bir de şu var; yapılan bu işlem servis kayıtlarında 70 bin bakım olarak görünmüyor.çünkü bakım olarak yazıldıgı anda fiyata 40 nokta kontrolü de otomatik girdiği için fiyat artıyor.kayıtlarda sadece değişen parçalar olarak görünüyor.sonuçta bakımda yapılan iş ile aynı hatta ekstrada filtreler.
servise ugrayıp check_up tan faydalanmanızı tavsiye ederim arkadaşlar.herkese iyi forumlar