Gönderen Konu: bakımlarda neler yapılmalı  (Okunma sayısı 1839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
bakımlarda neler yapılmalı
« : Haziran 05, 2010, 14:57:36 »
2007 corolla hb aracımın 10-20 ve 30 bin km bakımlarını serviste yaptırdım.40 bin km serviste yaptıracaktım pahalı fiyat verince özelde yaptırdım.bu gecen bakım periyodlarının hiçbirinde hava ve polen filtresini servis değiştirmemiş,doğal olarakda mahvolmuş.bu iki malzemeyi servis değiştirmelimiydi yoksa normal mı öğrenmek istiyorum.

Toyota Club Türkiye

bakımlarda neler yapılmalı
« : Haziran 05, 2010, 14:57:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: bakımlarda neler yapılmalı
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2010, 15:07:48 »
kesinlikle değiştirmeliydi.hava filtresi 10000 km de değişir.polen için araç el kitabına bakın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2010, 20:52:04 »
kesinlikle değişmemiş ikiside ve bizde güvenerek yola çıkıyoruz bakım yaptırdık diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2010, 00:14:26 »
En iyisi K&N kutu ici filtre alip 80bin km.de bir yikayip yaglamak.Bir daha omru billah hava filtresine para vermezsiniz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2010, 00:41:57 »
üzüldüğüm parası değil zaten saçma sapan birsürü şeye para alıyorlar bakımda değiştir onuda al

polen filtresi2007'den bu güne;;;
http://img268.imageshack.us/img268/9888/03062010439.jpg

bende toyotanın servis anlayışı farklı, kaç kuruş bu parcada  4 yıldır değiştirilmemiş.
ve toyotanın merkezine msj atıyorum bu fiyatlarda neden böyle yapıyorlar diye bizi ilgilendirmiyor o müşteri ile servis arasında diyip sallıyor...
yani kısaca isteyen servis tuttuğunu yolsun anlayışı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2010, 00:59:44 »
şerafettin kardeş garanti süresince servise mecbursun ,ama garanti bitince gerekli parçaları servisten almak şartıyla arayıp bulacağın iyi bir ustaya taktıracaksın,böylece için daha rahat olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2010, 11:19:30 »
doğru diyorsun atilla abi ne yapalım 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2010, 11:27:56 »
2009da hava filtresi 10.000bakımında değiştirilmedi, 20.000de değişcek, polen filtresi kaç kmde değişiyor bilmiyorum ama 40.000km kullanılmış bir polen filtresine benzemiyor..bence her ikisi de 20.000kmde değişmiştir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2010, 15:15:10 »
toyota dizelde hava filtresi 40 bin km de, polen 20 bin km de bir değişiyor.servise sordum 40 bin km hava filresi için çok değilmi dedim. toyatada böyle dedi. malzemesi kaliteli dedi. uztmayım benim aracımda hava 40 binde değişti.dizel d-4d
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2010, 17:37:04 »
kaliteye birşey diyemem ama fiyatlarıda kaliteli biraz daha uygun olsa ne işim var dışarda ustaya yaptırmaya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2010, 21:29:30 »
şimdi servis kitapçığına baktım, polen filtresi 20.000kmde hava filtresi 40.000kmde değişiyormuş..valla fiyatı ne kadar bilmiyorum ama ae101 kasanın, 4a-fe kodlu aracının filtresi 37 lira..yeni corolla da 40 olsun, sanayide ikinci kalite orjinal olmayan ürünü 10 liraya alıp her 10.000kmde bir değiştirip yine de adam gibi sonuç alınamayacak, orjinal filtre 40.000km boyunca kullanılacak..hangisi mantıklı?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2010, 21:38:35 »
Filtreler için km den ziyade kullandığınız ortam önemli. Çok tozlu, stabilize yolların bol olduğu bir yerde, ya da hava kirliliği yüksek olan bir bölgede kullanıyorsanız  aracınızı filtrelerinizi sıksık kontrol etmelisiniz. Hatta çok kirli olmasa bile zaman zaman kendiniz sökerek  basınçlı hava tutmak suretiyle filtrenin  temizliğini  yapmalısınız.
çok kirli bir polen filtresi olan araç içeriye bakteri içeren hava gelmesine ve suretle çeşitli hastalıklara neden olabilir. Ayrıca çok kirli bir hava filtresi ise yakıt tüketiminizi artırır.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2010, 02:48:38 »
benim efsanemin polen fitresiyok biz ne yapalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2010, 11:30:42 »
benim efsanemin polen fitresiyok biz ne yapalım.
katılıyorum

hatta bazen keşke olsa diyorum..ankaradayken ağaçların polenleri aylarca havada uçuştu, o polenler benim ızgaralardan içeri girdi içerde de uçuştu..uzun süre binmedim bindiğimde havalandırmayı açtım son kademe, havalandırma ızgaralarından tozlar fışkırdı resmen içeriye..keşke olsa dediğim zamanlardı bunlar..ama 60 küsür lira olan polen filtresi fiyatını duyunca da yok artık istemem diyor insan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2010, 12:18:25 »
hava filtresini ve polen filtresini 30 liraya aldım ve kendi ellerimle değiştirdim,çok kolay ve pratik serviste yapsalar 60-70 alırlardı sanırım...zaten servisle böyle sorun yaşadığım için bidaha 0 araba alırsam toyota  düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2010, 19:17:45 »
hava filtresini ve polen filtresini 30 liraya aldım ve kendi ellerimle değiştirdim,çok kolay ve pratik serviste yapsalar 60-70 alırlardı sanırım...zaten servisle böyle sorun yaşadığım için bidaha 0 araba alırsam toyota  düşünmüyorum.
valla diğer arabalar da aynı paraya geliyor ek olarak birazcık stres oluyor..toyotada sadece bakım ücreti veriyorum ben, akan kokan bozulan olmuyor neredeyse..zaten kitapçıkta yağ değişimi polen ve hava filtresi, yağ filtresi gibi bakımlar "kendinizin yapabileceği bakımlar" adı altında anlatılıyor, ama ben tamamen orjinal parça kullanılması taraftarıyım..orjinal denso hava filtresini 40.000km kullanabileceksiniz, yan sanayi 10.000km..fiyatları aynı olacak fakat verim olarak orjinal parça kat be kat daha önde olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2010, 19:37:30 »
Orjinal hava filtresi daha uzun süre gidiyor deniyor neden? Sonuçta aynı hava,  aynı filtreden geçmiyor mu? Piyasa malı tozu  daha fazla toz tutuyor o yüzden  daha önce tıkanıyor da orjinal daha fazla toz geçiriyor o sebeple mi uzun gidiyor , bu iş nasıl oluyor anlamış değilim, bilen varsa açıklarmı lütfen. Yüzey alanları da aynı gözüktüğüne göre eğer gerçekten böyleyse sebep nedir? 

Polen filtreleri de iki tip , birincisi sadece parça süzen tipler bunlar ucuz,  bazılarının da yapısı daha özel yoldaki kötü gazları ve kokuları emiyor , nötralize ediyor ( gaz filtreleri gibi) ve içeri oldukca temiz hava veriyor , bunlar pahalı , yeni araçlarımızdakilerin çoğu bu tip bu nedenle pahalı , çok ucuz  piyasa mallarının  sadece parçaçık filtreleme özellikli olduğunu sanıyorum ,alırken sorulmasında yarar var.

- Servis bakımlarına girmeden  evvel cam yıkama suyunuzu ve  akü gözlerindeki eksik seviyeyileri saf suyla tamamlamanızda duygusal açıdan ::) yarar var, aksi halde bu işlemler faturaya ilave olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2010, 21:15:46 »
kesinlikle katılıyorum orjinal malzemeden şaşmıyacaksın.bende öyle yaptım çıkan malzemeyle aldığım malzemeyi karşılastırdım tamamen aynısı yoksa cesaret alıp yapamazdım,kaldıki bu ilk arabam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2010, 01:32:14 »
Orjinal hava filtresi daha uzun süre gidiyor deniyor neden? Sonuçta aynı hava,  aynı filtreden geçmiyor mu? Piyasa malı tozu  daha fazla toz tutuyor o yüzden  daha önce tıkanıyor da orjinal daha fazla toz geçiriyor o sebeple mi uzun gidiyor , bu iş nasıl oluyor anlamış değilim, bilen varsa açıklarmı lütfen. Yüzey alanları da aynı gözüktüğüne göre eğer gerçekten böyleyse sebep nedir? 
şimdi hava aynı hava evet ancak filtre aynı filtre değil..bir kere daha fazla toz tutuyor değil, aksine o işi -kararında- yapamıyor..filtre var çok toz alıyor, filtre var az toz alıyor..çok toz geçiren motora zarar veriyor, az toz geçiren havayı da geçirmiyor ki benim rastladığım yan sanayi filtrelerde hep bunu gördüm, yakıt arttı, çekiş düştü vs..orjinal filtreyi daha uzun süre hava tutarak kullanıyorum, havayı tutuyorum tozlar gidiyor kolaylıkla, yan sanayi filtreye hava tut sabaha kadar içine işliyor daha çok gözeneklerin içine giriyor falan (tersten tutuyorum havayı evet)