Gönderen Konu: Arka Plakalıktan Gelen Ses  (Okunma sayısı 4147 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arka Plakalıktan Gelen Ses
« : Mayıs 24, 2007, 22:48:58 »
Değerli arkadaşlar, 9 ay önce 2002 model corolla sol bir araç aldım ve kış aylarında cam açmadığımız için pek fazla etmeyen bir plakalık şakırtısı şu sıcak günlerde bozuk zeminli yollara girdiğimde iyice rahatsız etmeye başladı.Bildiğiniz gibi arka plakalık orta kısımda iki vida ile tutturuluyor ve plaka içine yerleştiriliyor.Ancak kenarlarda vida olmadığı için araç bozuk zeminli bir yola girdiğinde camda açıksa çok rahatsız edici bir plakalık sesi arkadan geliyor.Böyle bir sıkıntısı olan ve çözüm üreten arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

« : Mayıs 24, 2007, 22:48:58 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2007, 23:17:31 »
arkasına cıft taraflı bant yapıstırıp sabıtlersenız hıc bı sorun kalmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2007, 23:41:22 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
arkasına cıft taraflı bant yapıstırıp sabıtlersenız hıc bı sorun kalmayacaktır.
[/quote]

+1

Bizim müzik sistemimiz bile ses yaptıramıoyr şu an ona
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2007, 01:13:58 »
Ben plaka çerçevesini çıkartıp, silikon + çekomastik (ustanın dediği) bir çeşit madde ile doğrudan kaportaya yapıştırdım. Taş gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2007, 13:19:06 »
Ben yapacağım zaman çift taraflı bant bulamadığım için mastikle yapıştırdım taş gibi oldu. Çift tarflı bantlar birsüre sonra bırakabiliyor iyi birşey değilse onun için mastik tavsiye ederim silikondan daha iyidir.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2007, 15:17:17 »
plakalığı atın gitsin..
plakanızı temizleyip..
..3sıra çift taraflı bant; arasına da siyah çekomastik..sorun kalmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2007, 19:16:44 »
Önerileriniz için öncelikle çok teşekkür ederim.Çift taraflı bantın zamanla suyu yeyince söküleceğini tahmin ediyorum.Silikon yapıştırıcı banttan daha mantıklı geldi ama silikon da plakayı temelli sabitleme anlamına gelmez mi? İleride plakayı sökmek gerekirse sökülebilir mi bagaj kapagına zarar vermez mi?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2007, 02:33:20 »
atilla abı benım aracın ruzgarlıgı suan cıft taraflı bantla yapısmıs bır vazıyette duruyo bagaj gunde kac kere acılıp kapanıyo dusun ona ragmen sapasaglam.plakayı mı tutamıycak .sılıkon daha sora sorun cıkarabılır. . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2007, 02:45:29 »
Akıl vermiş gibi olmayayım ama! Bence siz birkaç lastik somun alın ve araçla plaka arasına gelecek şekilde vidayla tutturun derim.(Yeni vida yerleri açmadan) aradaki boşluklarıda kalın sudan etkilenmeyecek bir şeylerle de sıkıştırın. Ses gelmeyecektir. Bence silikon aracın hem boyasına zarar verir, hemde başka birine sattığınızda sorun yaratır gibime geliyor!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2007, 13:43:28 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Akıl vermiş gibi olmayayım ama! Bence siz birkaç lastik somun alın ve araçla plaka arasına gelecek şekilde vidayla tutturun derim.(Yeni vida yerleri açmadan) aradaki boşluklarıda kalın sudan etkilenmeyecek bir şeylerle de sıkıştırın. Ses gelmeyecektir. Bence silikon aracın hem boyasına zarar verir, hemde başka birine sattığınızda sorun yaratır gibime geliyor!
[/quote]
+ 1  
06 YTV 02        
97 TOURING WAGON COROLLA XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2007, 15:10:16 »
Amam nekadar doldursdanıztra o tıngırtı geçmez. Bende plakalığın arkasını çft taraflı bantla kaplayıp yapıştırmadan tekrar yerine vidası yardımıyla taktım. Tamam sesler kesilmiş gibi oluyor fakat plakalığı söküp plakayı tekbaşına yapıştırınca daha önceki işlemle seslerin kesilmediğini sadece azaldığını anladım.
Yapıştırmaya bir alternatif slyiyim o zaman ben sizlere. Plakalığı söküyoruz önce. Peşinden plakalığın arkasını tamamen çift taraflı bantla yada çift taraflı bant gibi yumuşak ve aklınca olan bir tek taraflı bantla kalıyoruz. Daha sonra aynı işlemi plakamıza da uygularız. Eğer çift taraflı bantla kapladıysak bantın kaportaya gelecek kısımdaki koruyucusunu açmadan plakayı yerine takıp daha sonra da yine aynı şeklide yapıştırıcı yüzeyi ortaya çıkarmadan plakamızı da plakalığımızın içine takarsak snırım sesten kurtuluruz. Burada bantı sesi enegelleyecek bir yalıtım malzemesi olarak kullanmak amacımız. bu bant yerine başka bişiy de olabilir alternatifini de siz düşünü artık
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C