Gönderen Konu: E12 hız sabitleyici tanıtım  (Okunma sayısı 2751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
E12 hız sabitleyici tanıtım
« : Haziran 05, 2010, 10:15:06 »
      Hız sabitleyici takılır, takılmaz diye farklı duyumlar alıyorum. Aracımda fabrika çıkışı varmış. Ben ikinci sahibiyim. Takılabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden hız sabitleyici hakkında edindiğim tecrübeyi paylaşmak istiyorum.

Aracım 2005 sol sedan versiyon. Görüldüğü üzere otomatik. Direksiyonun arka sağ alt kısmındaki küçük kol hız sabitleyici.

Şoför mahalinden görüntüsü normal. Rahat kullanılabilecek bir konumda.

Yakın çekim. Görüldüğü üzere uçtaki düğmeye basınca, açılıp kapanıyor. Açtıktan sonra, kol sinyal kullanır gibi aşağı itildiğinde araç hangi hızda ise sabitliyor. Daha sonra kolu yukarı-aşağı kullanarak hız ayarlanabiliyor. Hızlanmak için yukarı, yavaşlamak için aşağı. Yukarı doğru uzun süreli basıldığında vites küçültüp, hızlanıyor. Kendinize doğru çektiğinizde sabitlediğiniz hızı resetliyor ama açık konumda kalmaya devam ediyor taki aşağı çekip sabitleyene veya kapatana kadar. Frene bastığınızda devreden çıkıyor. tekrar yukarı ittiğinizde ayarladığınız hıza tekrar çıkıyor.

Buda Gösterge panelindeki yeri.

Otyolda kullanımını tavsiye ediyorum. İlk zamanlar İzmit batı çıkışından İstanbul'a gelirken, gişelerden geçtikten sonra yaklaşık 110km ye sabitledim. Tam otoyola bağlantı yerinde sert denebilecek bir viray var. Viraja girerken nasıl olduysa unuttum sabitleyiciyi. Viraj ve hafif meyil sebebi ile araç yavaşlayınca, vites küçülttü ve hızlanmaya başladı. Unuttuğumiçin bir an ne oluyor diye panikledim ama frene dokununca devreden çıktı. İlk zamanlar dikkatli olmak gerekiyor.

Umarım faydalı olmuştur. Saygılar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

E12 hız sabitleyici tanıtım
« : Haziran 05, 2010, 10:15:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 hız sabitleyici tanıtım
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2010, 10:25:51 »
Paylaşım için teşekkürler.

Şehirlerarası yollarda çok rahat bir sürüş sağlıyor. Bence araç otomatik vitesli değilse hız sabitleyiciye sahip olmanın mantığı yok. Düz vitesli aracı olupta hız sabitleyici isteyenler için söylüyorum bunu.

Özellikle hafif bir rampa ile karşılaşınca veya aşağı eğimli bir yolda kullanırken otomatik vitesli araçla ne kadar iyi bir uyum içinde olduğunu, çok faydalı bir ekipman olduğunu anlayabiliyoruz.

Tabi ön tarafa yerleştirilmiş bir sensör vasıtasıyla, öndeki araç ile takip mesafesi korumaya yardımcı olan bir sistem ile desteklenmişse, tekrar şehir içine girene kadar fren ve gaz pedallarının tamemen gereksiz şeyler olduğunu düşünmenizi sağlıyor :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2010, 10:28:23 »
:). Birde uyumaya çok müsait. Vitese dokunma, gaza dokunma, direksiyona da nerdeyse dokunma :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2010, 10:41:06 »
:). Birde uyumaya çok müsait. Vitese dokunma, gaza dokunma, direksiyona da nerdeyse dokunma :)

Bende geçmişten kalma bir alışkanlık var: araç kullanırken hiç farkında olmadığım halde sağ sürekli elimi vitesin üzerinde buluyorum. Mıknatıs gibi :D Sanki devir yükselince vites değiştirmem gerekiyormuş gibi

Bir de şunun farkına vardım, düz vitesli araç kullandığım zamanda bazen vites değiştirmeyi unutuyorum. Araba vites değiştir diye bağırıyor ama ben de ondan vites değiştirmesini bekliyorum :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2010, 10:55:46 »
Bende de manıuelden kalma bi alışkanlık var, otomatikte olsa düz de olsa oynarım. L1-L-L3 over drive falan. Tiptronikte aman allah. Çocuk gibi zırt pırt :D

Bazen bursa yolculuğunda düşünüyorum napsam da bi sabitleyici yapsam diye.. Bizim corollaların ( 101 ) amerikan versiyonlarında hız sabitleyici standart. Ahmetim amerikaya gitsin, incelemesini isteyeceğim. Hatta incelemişken bi corolladan ÖdünÇAlsın diyeceğim :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2010, 12:53:50 »
Bende geçmişten kalma bir alışkanlık var: araç kullanırken hiç farkında olmadığım halde sağ sürekli elimi vitesin üzerinde buluyorum. Mıknatıs gibi :D Sanki devir yükselince vites değiştirmem gerekiyormuş gibi

Bir de şunun farkına vardım, düz vitesli araç kullandığım zamanda bazen vites değiştirmeyi unutuyorum. Araba vites değiştir diye bağırıyor ama ben de ondan vites değiştirmesini bekliyorum :D
Kolçak var ortada kolumu oraya koyunca elim mecburen vitese gidiyor. Düz vitesi çalıştırırken ve stop ederken hoplatıyorum bazen :D.

Bende de manıuelden kalma bi alışkanlık var, otomatikte olsa düz de olsa oynarım. L1-L-L3 over drive falan. Tiptronikte aman allah. Çocuk gibi zırt pırt :D

Bazen bursa yolculuğunda düşünüyorum napsam da bi sabitleyici yapsam diye.. Bizim corollaların ( 101 ) amerikan versiyonlarında hız sabitleyici standart. Ahmetim amerikaya gitsin, incelemesini isteyeceğim. Hatta incelemişken bi corolladan ÖdünÇAlsın diyeceğim :P

Ben vitesle minimim seviyede oynuyorum. Allah muhafa bişi olur, uğraşamam :). Harlemdeki arkadaşlara başvursun. Onlarda ödünÇalınmış olanı vardır :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2010, 13:06:14 »
otomatik tamamda bu meret manuellere takılır mı  acaba? megane da kullandım çünkü güzel bi fonksiyon. sabitliyosun 150-160 oooh mis :D :D sabit ivme ile doğru tahtalıköy :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2010, 15:10:10 »
otomatik tamamda bu meret manuellere takılır mı  acaba? megane da kullandım çünkü güzel bi fonksiyon. sabitliyosun 150-160 oooh mis :D :D sabit ivme ile doğru tahtalıköy :D
Manuelde biraz zor olur sanki yokuş çıkarken yeri gelecek vites küçültmek gerekecek. Megane otomatikti dmi. Allah muhafaza :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2010, 15:28:27 »
Ayıpsın Ümitim incelerim ama alamam oradaki arabam hazı 2005 Civic :ıslık: 

Vedat abi paylaşım için teşekkürler bu arada ::)

Mehmet abi sana katılyıorum bende de bir alışkanlık var babamdan kalma sanırım malum yılların şööfrü, sürekli elim konsolda birşeylerle oynuyormuşum klima vs vs arkadaşların uyarısı sonucu 3 yıl önce farketmiştim yoksa bana gayet normal geliyordu istem dışı hareketlerim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2010, 15:51:37 »
Teşekkürler Ahmet Can