Gönderen Konu: Avensis aracımın su eksiltmesi.  (Okunma sayısı 5891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
Avensis aracımın su eksiltmesi.
« : Haziran 05, 2010, 10:15:00 »
arkadaşlar;2006 model 1.6 elegant avensis marka yeni araç aldım,sıralı lpg li.aldığımda motor suyu eksikti tamamladım,takriben 50 km falan yaptım aktım radyatörün su kabı yine boşalmış,bunun sebebi ne olabilir acaba?motor yağını kontrol ettim tertemiz yağı duruyor herhangi bir karışma yok.herhnagi bir kaçakta gözükmüyor.aracıma severek biniyorum muhteşem birşey zaten,fakat bu durum çok üzüyor.
derin sular durgun akar...

Toyota Club Türkiye

Avensis aracımın su eksiltmesi.
« : Haziran 05, 2010, 10:15:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis aracımın su eksiltmesi.
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2010, 10:31:11 »
Eğer bir yerden sızıntı varsa, özellile motor soğukken, motor soğutma sıvısının devirdaim yaptığı tüm alaln için bağlantı ekipmanlarını ve hortumları kontrol ederseniz size sorunu bulmada yardımcı olacaktır. Motor soğukken dememin nedeni: motor ısındıktan sonra sızıntı varsa bile siz onu görmeden buharlaşabilir ;)

Örneğin, sabah arabayı çalıştırmadan önce bir göz atın, eğer bir sızıntı bulamazsanız aracı çalıştırır çalıştırmaz incelemeye devam edin.

Tabii başka nedenlerde olabilir (conta, pompa vs gibi) ama bunların olma ihtimali biraz daha düşük ;)

Ayrıca profil bilgilerinizi tamamlarsanız seviniriz :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2010, 12:34:17 »
Eğer bir yerden sızıntı varsa, özellile motor soğukken, motor soğutma sıvısının devirdaim yaptığı tüm alaln için bağlantı ekipmanlarını ve hortumları kontrol ederseniz size sorunu bulmada yardımcı olacaktır. Motor soğukken dememin nedeni: motor ısındıktan sonra sızıntı varsa bile siz onu görmeden buharlaşabilir ;)

Örneğin, sabah arabayı çalıştırmadan önce bir göz atın, eğer bir sızıntı bulamazsanız aracı çalıştırır çalıştırmaz incelemeye devam edin.

Tabii başka nedenlerde olabilir (conta, pompa vs gibi) ama bunların olma ihtimali biraz daha düşük ;)

Ayrıca profil bilgilerinizi tamamlarsanız seviniriz :)
+1
bence öncelikle lpg sisteminin bağlantılarını kontrol edin, soğutma suyunu lpg regülatörünün içinden geçirirken sıkılmamış veya iyi geçirilmemiş bağlantılar olabilir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2010, 17:28:24 »
tamam çok teşekkür ederim.bir kontrol edeyim sonucu yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2010, 23:39:18 »
Faruk Bey sorun halloluncaya kadar itina ile suyu ve hararet göstergesini kontrol edin.İnşallah kapak contası gitmemiştir ve su eksozdan boşalmıyordur :( güvenli sürüşler dilerim.
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2010, 00:35:45 »
su haznesi iki sefer boşaldı.üçüncü sefer doldurdum ve bir ustaya gittim aracı kaldırdılar altına üstüne her yerine baktık fakat en ufak bir su kaçağına rastlayamadı.dediğiniz gibi motor contası falan kolntrol edildi.radyatör kapağı açıldı araç çalıştırıldı hiç su eksiltmedi köpürmede ytapmadı.bu üçüncü sefer doldurduğumda bir öncekilerine oranla eksilmesi daha geç oldu hatta iki parmak seviyesinde oldu.acaba diyorum radyatörün suyu eksiktide tamamladımı?araç güneş altında 15 gün kadar kaldı sıcaklarda buharlaşma falan yaparmı?varya çıldıracam ya.arabayı en sonunda satacam.yarın son kez dolduracam birdaha takip edecem.birde lpg ciye gideyim diyorum acaba lpg den kaynaklanabilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2010, 00:42:43 »
Faruk bey bende aracıma lpg taktırdıktan sonra 4-5 sefer su eksiltiyordu..Lpg taktırmadan önce gram eksiltmiyordu..Lpg takarken aracın su hortumlarını kesiiyolar.Burda lpg nin yanlış bilmiyorsam rewgülatör olması lazım bir parçasına su çekiyorlar ve aracın hortumuyla lpgnin hortumunun arasına  bir parça takıyorlar.Baz firmalar bunu plastik takıyor.Oda zamanla suyun sıcaklıgına dayanamayıpğ çürüyor ve çokaz eksiltiyor.Yada bendeki gibi bakır takıyorlar metal.Benim se orasını tam sıkmamışlar az az kaçırıyormuş.Lpg cide bağlantılarını kontrol ettirdim orayıda sıktırdım.Ondan sonra su eksiltmesi kesildi...Muhtemelen arasın su hortumuyla lpgnin hortumunun birleştigi yerde az birşey kaçak vardır.Aracın su hortumu hava filtresinin altında arkada kalıyor..Lpg ciye gittiginizde söyleyin.O ara bağlantı plastik isemetal ile değiştirin.İnşallah anlatabilmişimdir..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2010, 19:41:58 »
gayet açık anlattınız.notumu alıp yarın lpg cime gidiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 07, 2010, 19:48:04 »
tuncay bey aracınızın yol bilgisayarı çalışıyormu?benim aracın çalışmıyor.aracımı aldığım kişiye sordum lpg takıldıktan sonra oldu dedi.servisede sordum lpg den dediler.fakat diğer marka taktıranlarla görüştüm herhangi bir sorun yok diyorlar.bu arada aracımın lpg markası milano.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 07, 2010, 22:25:50 »
evet çalışıyor teypin ekranında   gösteriyor kardeşş.Lpg takıldıktan sonra ne motor arızası yandı nede başka bir sorun çıktı.Ama lpg ile doğru sonuclar vermiyor.Zaten teypi hiç sevmiyorum oraya güzel bir teyp takacam..Faruk bey avensislerde yol bilgisayarı ayrı bir yerde gösteriyor gögüsün en üstünde..Avensislerde klasik sorunları arasında yol bilgisayarlarının çabuk bozulması ve farların iyi göstermemesi 2 en büyük sorunu..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2010, 16:13:39 »
artık uğraşamıyorum,aracımı sattım. :( herkese çok teşekkür ederim.değerli bilgi ve yardımlarınız için.ama toyotacı olmaktan vazgeçmedim.2000 model 1.6 vvtı aldım.lpg li.buda yağ eksiltiyormuş  ;)şans işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2010, 17:02:47 »
Hayirli olsun, hayirlisi olsun. Gec bir cevap ama belki bundan sonra benzeri problemler yasayan arkadaslar olursa diye: radyator kapaginin contasi bozulmus olabilir.Bir kapak degisimiyle sorun hallolabilir.
Fe... :-)