Bildiğim kadarıyla 2001 civic elektronik diferansiyel kilidi kullanıyor. Teknik konuları bilen arkadaşlar daha iyi açıklarlar ama civic'te 5 vites özellikle düşük yakıt tüketimi için tasarlanmıştır (5. viteste yakıt ekonomisi dizelleri kıskandırır diyelim). Ayrıca diferansiyel kilidinin asıl görevi 4x4 lerden bilirsiniz zorlu şartlarda (bir tekerde buz diğerinde asfalt yada çamur / toprak gibi) patinajda kalan tekerede diferansiyeli kilitleyerek güç verip yolda kalınmamasını sağlıyor.
İşte bu teknolojik inceliklerin hastasıyım. Mitsubishi'de çok iyidir bu konuda bazı galant 4ws modellerini incelerseniz virajda yol tutuşun nasıl mükemmel olacağını görürsünüz ki lancer modelide çok iyi yol tutar. Benim ilk niyetim lancer almaktı ama malesef temizini bulamadım. Daha sonra focus-accent arasında kaldık ama son anda acil bir kararla 2005 corolla terra aldık

kısmet. Bakalım bu japonda neler varmış hala incelemekteyim. Bu forum sayesinde bilgim daha da artmakta. Tüm arkadaşlara saygılarımı sunuyorum.