0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tam 3100 devirde değil de, 3050 devir gibi biryerlerde oluyor. Bu toyota mühendislerinin hem yakıt ekonomisi hemde performans için en uygun bulduğu vitesi dişli oranı. Devirin bu şekilde olması gerekiyor. Ama 3100 devirde olduğundan eminseniz baskı balatanız hafiften kaçırıyor olabilir. Gaz pedalına abandığınızdaa ( özellikle 3. vites ) hız yükselmeden sadece devirin yükseldiği oluyormu?
toyotolar yüksek deviri sever. Düşük devirde 100-120 ile gidiyor olsaydınız eğer eminim corolla'nın ruhuna ters düşerdi...
....toyotolar yüksek deviri sever.
mehmet bey senin yaris dizelmi
Mehmet abi, seninki çakma toyota. Toyotayı toyota yapan efsane kasadır
Benimki pek sevmiyor, Ümit. 100km/s sürat için 5. viteste 2500 deviri bulmuyor . 3000 devir/dk da 125km gibi bir sürat yapıyor
dediğiniz olayı denedimm öyle bi sorunum yok.devir saatiyle birlikte hızda artıyor.ama 5. vites 100 km hız 3050 devir bana pek normal geliyor siz ne kadar normal desenizde.daha önce toyota kullanmadığımdan dolayı belkide.ama ben 120 km hızla gidecek olsam devir saati kaça gelir acaba.büyük ihtimal araba epey bağırır ama 1.3 motora çok görmemek lazım...
yukarıda ki video da 1,6 motorlarında aşağı yukarı aynı hızda aynı motor devrinde olduğu gözüküyor. motor hacmi ile pek alakası yok
haklısınız hemen hemen aynı değerler benim arabamdada görünüyor...