Gönderen Konu: ARAÇ TEMİZLİĞİ  (Okunma sayısı 2097 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
ARAÇ TEMİZLİĞİ
« : Haziran 04, 2010, 19:10:31 »
Burda aracına değer veren insanların olduğunu tahmin ederek, genel anlamda bi temizlik bölümü yada konusu açmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Araç içi, torpido, döşeme, kaporta, tampon jantlar, lastikler vb. bütün bu konularda yaşadığımız deneyim ve kullandığımız malzemelerden elde ettiğimiz sonuçlar bi başlık altında hoş durmaz mı?

Toyota Club Türkiye

ARAÇ TEMİZLİĞİ
« : Haziran 04, 2010, 19:10:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: ARAÇ TEMİZLİĞİ
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2010, 19:46:40 »
Geçen hastasonu tam 2,5 saatimi aracımı yıkamak ve temizlemekle geçirdim :) Hatta ben başladıktan sonra yanına gelip koca ısuzu otobüsü yıkayıp bana baka baka giden arkadaşada selam  olsun budan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2010, 20:54:31 »
içi bej olan aracın temizliği nasıl olacak?kirleri aracaın döşemesine zarar vermeden nasıl çıkaracaz?
derin sular durgun akar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2010, 21:04:05 »
kolayı var benzinliklerde relax marka döseme temizleyici spreyler var onu sürüp temiz bir bezle yayın sonuç mükemmel ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2010, 21:29:26 »
relax işe  yarıyormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2010, 23:23:44 »
süper ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2010, 23:30:20 »
içi bej olan aracın temizliği nasıl olacak?kirleri aracaın döşemesine zarar vermeden nasıl çıkaracaz?
Vallaa hb lerin sol donanımlarının bazı renk secenekleri bej döşeme benim kide bej döşeme....Kosla oxi mi ne onu bol köpükü olacak şekilde bir kova hazırlıyorsunuz..Döşemelerin çok kirli olan yerlerine sonaxın döşeme temizleyicisi spreyi ile bol bol sıkıyorsunuz.Kosla nın köpügünü koltuklara sürüyoz sonra döşemeleri çok ıslatmayacak şekilde ayarlıyoruz..En sonunda halı yıkama makinesiyle ile bu kirleri çekiyorsunuz..Simsiyah bir çamur akıyor..2-3 saatinizi alıyor ama değiyor.Ben bu zamana kadar kılıf kullanmadım döşemerimde leke yok..İçinde sigara içmediğimden döşemelerde yanık falan yoık.Öyle olan aracıda  ben almam  şahsen..Toyota plazalarda satılan gögüs spreyi var o da işe yarıyor...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2010, 23:33:17 »
sonax' ın araç içi döşeme sreyini tavanda kullandım... çok mükemmel bir sonuç aldım...
spreyi sıkıyor, tmiz bir bezle yüzeye yayırson... inanılmaz bir sonuç veriyor... üstelik 12 tl gibi bir fiyata ... kesinlikle tavsiye ediyorum...
yine sonax ın araç içi köpük uygulamasını deneyebilirsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2010, 23:47:51 »
Vallaa hb lerin sol donanımlarının bazı renk secenekleri bej döşeme benim kide bej döşeme....Kosla oxi mi ne onu bol köpükü olacak şekilde bir kova hazırlıyorsunuz..Döşemelerin çok kirli olan yerlerine sonaxın döşeme temizleyicisi spreyi ile bol bol sıkıyorsunuz.Kosla nın köpügünü koltuklara sürüyoz sonra döşemeleri çok ıslatmayacak şekilde ayarlıyoruz..En sonunda halı yıkama makinesiyle ile bu kirleri çekiyorsunuz..Simsiyah bir çamur akıyor..2-3 saatinizi alıyor ama değiyor.Ben bu zamana kadar kılıf kullanmadım döşemerimde leke yok..İçinde sigara içmediğimden döşemelerde yanık falan yoık.Öyle olan aracıda  ben almam  şahsen..Toyota plazalarda satılan gögüs spreyi var o da işe yarıyor...

aracımın koltuk temizliğini hafta sonu bende yapacağım... sonax ürünlerini kullanıyorum... daha önceki araçlarımda kullanmış çok güzel sonuçlar almıştım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2010, 00:21:39 »
Bu temizligin uzerine bir de ScotchGard uygularsaniz bir daha leke izi kalmaz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 07, 2010, 14:29:55 »
Dış temizlik açısından bir fikir verir sanırm. İngilizce ama görüntüden anlaşılabilir.

http://video.google.com/videoplay?docid=7598756069207401372&q=showcargarage.com#