Gönderen Konu: e12 sedan modifiye önerılerı????  (Okunma sayısı 4189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 sedan modifiye önerılerı????
« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2010, 13:20:42 »
Biri erdem kardeşimizi uyandırsın sabah hatta öğlen oldu ama yinede hayallerin güzel allah gönlüne göre versin
Alakası yok abi , benzerleri görülmüştür.
Şu anda kapımın önünde duran sky pistonlu 106Quick gibi , parası olan yapıyor (abimin arabası) , yanlış anlamayın ama ben param olsa tampona vs elimi bile sürmem. Araba Yürüsün yeter... Şimdi param olmadığından dolayı uğraşıyorum karlık falan diye , birde gözünüzü seveyim ben konuyu açtığımdaki gibi eksoz başı falan tavsiye etmeyin abi ,

Ayrıca ben mesajımın abartı kısmına başlarken ''Ama daha fazla para çıkarabilirseniz'' dedim ,
Ciddi tavsiyelerimin ise sonuna kadar arkasındayım ,
Ayrıntısına bakmadım ama bana hbler ile sedanların vida yerleri aynı gibi geldi , Ben olsam bu araçların önünü değiştirmek için bir jant parasını öyle böyle veririm...  Bir jant parası bile tutmaz , Altı üstü orada dört tane parça değişecek...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2010, 13:20:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2010, 13:25:03 »
Erdem 17 jant 215 taban lastikte 50 yanak çok abes kaçar, ölçülerde %8 den fazla değişiklik olur buda kadranın hızı tamamen yanlış göstermesi demektir. hiç olmaz bu
Ama 40 ve 45 yanakta çok ince gibi geliyor bana abi , yol tutuşunu düşürmezmi?
Bende jantları arabaya takıyorum , 40 yanak lastik takmaktan dolayı pişmanım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2010, 13:25:13 »
arka stoplara led uygulaması mutlaka :)

bak aylar önce arşivime eklediğim bir foto senin için ekliyorum Eray ;) marşbiyellerede dikkat et

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 04, 2010, 13:33:00 »
led stoplar güzel duruyorda nerden temin edilecek bu stoplar birazda tuzlu olur gibime geliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 04, 2010, 13:33:19 »
Ayrıntısına bakmadım ama bana hbler ile sedanların vida yerleri aynı gibi geldi , Ben olsam bu araçların önünü değiştirmek için bir jant parasını öyle böyle veririm...  Bir jant parası bile tutmaz , Altı üstü orada dört tane parça değişecek...

Erdem vida yerleri aynı gibi evet ama sağ sol çamurluk lazım ilk önce, çamurlukların tanesi 225TL ön tampon 250 TL sis farları değişmeli sis far kapakları alınmalı tampon altındaki ek plastik parça alınmalı, hepsi ayrı satılıyor, kaput var daha

Çamurluk tanesi 225 X 2 = 450

Tampon = 250TL

Sis farları = bilemiyorum

sis kapakları = 80 TL

Kaput = 538TL

Tampon altı siyah ek parçalar = 80TL

Zaten sadece burası 1000 TL den fazla eder, bunları söküp takma montaj işinede 200 300 TL alırlar , yanlış hatırlamıyorsam servis elemanının işçilik saat ücreti 80 TL idi , bu parçaları  4 5 saate ancak takarlar

etti 1300TL ayrıca bunlarında boya işçiliği var

parça başına en az 150TL isityor servis kaput yan çamurluklar tampon 4 parça 600 TL de en az onlara isterler nerden baksan 2000 TL yi bulur bu işlem. tabi ekstra bişey değiştirmek gerekmez ise

ha dur unuttum farlar var daha :D E12 HB kasa farları 250TL tanesi 500 de onlar :D 2500TL etti :D

Ama 40 ve 45 yanakta çok ince gibi geliyor bana abi , yol tutuşunu düşürmezmi?
Bende jantları arabaya takıyorum , 40 yanak lastik takmaktan dolayı pişmanım.

bu arada Erdem lastik yanağı nekadar incelirse lastiğin esneme payı azalır ve lastik az esnediği için yolu çok daha iyi tutar. yol tutuşuna asıl etki eden önce taban genişliği daha sonra yan yanak ebatının düşük olması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 04, 2010, 13:33:53 »
led stoplar güzel duruyorda nerden temin edilecek bu stoplar birazda tuzlu olur gibime geliyor :)

Orjinal stopların içi açılıp led uygulanabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 04, 2010, 13:40:56 »
Orjinal stopların içi açılıp led uygulanabilir

kanına girme gençlerin :D genç zihinleri bulandırma bak bi tanesi uçmuş zaten sedanın önünü hb yap diyo :P (kızma erdem) bi tanesini dün akşam yollardan zor topladık alıp başını gidiyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 04, 2010, 14:08:38 »
Erdem vida yerleri aynı gibi evet ama sağ sol çamurluk lazım ilk önce, çamurlukların tanesi 225TL ön tampon 250 TL sis farları değişmeli sis far kapakları alınmalı tampon altındaki ek plastik parça alınmalı, hepsi ayrı satılıyor, kaput var daha

Çamurluk tanesi 225 X 2 = 450

Tampon = 250TL

Sis farları = bilemiyorum

sis kapakları = 80 TL

Kaput = 538TL

Tampon altı siyah ek parçalar = 80TL

Zaten sadece burası 1000 TL den fazla eder, bunları söküp takma montaj işinede 200 300 TL alırlar , yanlış hatırlamıyorsam servis elemanının işçilik saat ücreti 80 TL idi , bu parçaları  4 5 saate ancak takarlar

etti 1300TL ayrıca bunlarında boya işçiliği var

parça başına en az 150TL isityor servis kaput yan çamurluklar tampon 4 parça 600 TL de en az onlara isterler nerden baksan 2000 TL yi bulur bu işlem. tabi ekstra bişey değiştirmek gerekmez ise

ha dur unuttum farlar var daha :D E12 HB kasa farları 250TL tanesi 500 de onlar :D 2500TL etti :D

bu arada Erdem lastik yanağı nekadar incelirse lastiğin esneme payı azalır ve lastik az esnediği için yolu çok daha iyi tutar. yol tutuşuna asıl etki eden önce taban genişliği daha sonra yan yanak ebatının düşük olması
Benim sağ önden çarpmışlardı , çamurluğu çıkmacıdan 80 liraya almıştım :D  ve tampon + çamurluğu söküp zımparaladım bendeki boyayla bir tanıdığa gittim boyadı 50 lira versen yeter dedi , ve boya harbiden çok hoşuma gitti yine parçalarıda Kendim taktım. :)
Ama evet tamponu bütün aparatlarıyla satın almak isterseniz baya para tutuyor.
yinede ucuza ayarlanabileceğini düşünüyorum. Ah bir okul bitipde işe girseydim :) .

Lastik yanak boyutu lastiğin Jant boyutuna ve tabanına göre değişirken lastiğin sertliğine ve tipine görede değişmeli ,

O mesajı yazarken aklım neredeydi bilmiyorum :D ama halen 225 yazdım diye hatırlıyorum(215 yazmışım gerçi çok farketmez)
Lastiğin yanağını çok düşürmekde aracı iyice grip moduna sokuyor. Onunla çakıllı yolda falan basamam ben (bu iş beni bozar) halen 50 yanak lastik takılıp motorun güçlendirilmesi taraftarıyım. Tabiiki 50 yanak lastikle araba seninki kadar güzel görünmeyecektir onu biliyorum abi

İbre sapması konusundada;     Benimde arabanın orjinali 65/14'' , ben 40/17''  yapıyorum   yani tekerlek çapım büyüyecek biraz , bakalım ne olacak :D  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #28 : Haziran 04, 2010, 14:17:10 »
kanına girme gençlerin :D genç zihinleri bulandırma bak bi tanesi uçmuş zaten sedanın önünü hb yap diyo :P (kızma erdem) bi tanesini dün akşam yollardan zor topladık alıp başını gidiyo :D
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 04, 2010, 14:35:05 »
Benim sağ önden çarpmışlardı , çamurluğu çıkmacıdan 80 liraya almıştım :D  ve tampon + çamurluğu söküp zımparaladım bendeki boyayla bir tanıdığa gittim boyadı 50 lira versen yeter dedi , ve boya harbiden çok hoşuma gitti yine parçalarıda Kendim taktım. :)
Ama evet tamponu bütün aparatlarıyla satın almak isterseniz baya para tutuyor.
yinede ucuza ayarlanabileceğini düşünüyorum. Ah bir okul bitipde işe girseydim :) .

Lastik yanak boyutu lastiğin Jant boyutuna ve tabanına göre değişirken lastiğin sertliğine ve tipine görede değişmeli ,

O mesajı yazarken aklım neredeydi bilmiyorum :D ama halen 225 yazdım diye hatırlıyorum(215 yazmışım gerçi çok farketmez)
Lastiğin yanağını çok düşürmekde aracı iyice grip moduna sokuyor. Onunla çakıllı yolda falan basamam ben (bu iş beni bozar) halen 50 yanak lastik takılıp motorun güçlendirilmesi taraftarıyım. Tabiiki 50 yanak lastikle araba seninki kadar güzel görünmeyecektir onu biliyorum abi

İbre sapması konusundada;     Benimde arabanın orjinali 65/14'' , ben 40/17''  yapıyorum   yani tekerlek çapım büyüyecek biraz , bakalım ne olacak :D 

Erdem çıkma parçalardan bukadar çok parça alınırsa, arabanın orjinal hatlarını, boşluklarını, usta tutturamayabilir, orjinal olması taraftarıyım,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 04, 2010, 19:11:07 »
Mesut abi senin şu arşivi çok merak ettim şimdi yahu :D
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Haziran 04, 2010, 19:31:13 »
arka stoplara led uygulaması mutlaka :)

bak aylar önce arşivime eklediğim bir foto senin için ekliyorum Eray ;) marşbiyellerede dikkat et

arkadaşlar herkeze ayrı ayrı tekkur edıyorum en bılgı ve tavsıye lerınden dolayı.mesut abı aklımı aldı bu stoplar.özkan arkadasımın da dedıgı gıbı senın arsıv baska neler var abı bıze örnek ve öncü olan sensın abı.butceyı ayarladıgımda yurt dısı sıparısler ıçın senı rahatsız edebılırım.herkeze tekrar cok tesekkür edıyorum
saygılar sevgıler:):)
redline 800SEX'N9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 04, 2010, 22:36:03 »
Yazık olmuş gençlere.Oktayın mesuta karşı  hep arkandayım ::) :P :D..Bu adamların gençleri zehirlemesine izin vermeyecez..Bu asil davranışındna dolayı kutluyorumm.Adam erinmeden işi gücü bırakmız  Ön tarafı hb ye çevirmek için aşagı yukarı masraf  çıkarmışş..Benimkisi makyajlasan ne kadana patlar mesut.Rimel far mı en onlar yetermii...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 04, 2010, 23:03:38 »
valla gençleri bilmem ama tuncay bey resimdeki sedan bizim kasanın gördüğüm en güzel modifiye hali adamlar yapyor kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 04, 2010, 23:07:19 »
Ünal bey sedana da enaz hb kadar yakısıyor.Forumda bir arkadaşın mavi bir sedanı gayet güze değişiklikler yapmıstı.Zevkler tartışılmaz biraz daha sade olsa çok güzel olurdu..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 05, 2010, 06:52:49 »
Ön arka rüzgarlıklar çok hoş durmuş.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Haziran 05, 2010, 11:58:53 »
Ön arka rüzgarlıklar çok hoş durmuş.
keske o cam ruzgarlıklarından bula bılsek 2007 sonrası honda ıcın cıkartmıslar butun halde görüyor cok  guzel bır malzeme bızım araclar uretılenler ıse tofas kuş serısınınkı gıbı ayrı ayrı :(
redline 800SEX'N9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 06, 2010, 23:49:54 »
keske o cam ruzgarlıklarından bula bılsek 2007 sonrası honda ıcın cıkartmıslar butun halde görüyor cok  guzel bır malzeme bızım araclar uretılenler ıse tofas kuş serısınınkı gıbı ayrı ayrı :(
Resim yan arkadan çekildiği için tam da kestiremiyorum ama benimde ön arka ve buna benziyor.Çok da hoşuma gidiyor.Tavsiye de ederim eray.
bütçen ne kadar bilemiyorum ama imkanın varsa bi çıkma ön tampon al ve kendine göre planını göz önünde canlandırarak veya photoshop gibi bilgin varsa oynayarak tampona şekil ver ve sonra yapmaya veya yaptırmaya giriş.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )