Gönderen Konu: sol arka teker bilyası bozulmuş  (Okunma sayısı 14009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
sol arka teker bilyası bozulmuş
« : Haziran 03, 2010, 00:21:04 »
2004 model corolla sol sedanım var.otomatik vites. aracın sol arka tekerinden uğultu şeklinde ses geliyor.bugün ustaya bindirdim sol arka teker bilyesi bozulmuş dedi.servisi aradım 515 tl dediler.dışarıda normal bir parçacı 250 tl dedi. servis pahalıma geldi sizce ne yapmalıyım veya uygun nereden tedarik edebilirim. bir ikinciside sağlı sollumu değiştirmek gerekir yoksa tek değiştirmek uygun olurmu

Toyota Club Türkiye

sol arka teker bilyası bozulmuş
« : Haziran 03, 2010, 00:21:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: sol arka teker bilyası bozulmuş
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2010, 00:24:37 »
birde arkadaşlar 2004 corolla sol lerde tirger kayışı varmıdır acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2010, 00:30:57 »
teker bilyası tek tarafta değişse sorun olmaz tek tarafı değiştirmen yeterli olacaktır fakat 2004 model corolanın teker bilyası biraz erken bozulmuş gibime geldi yani aracın km si kaç bide şu var teker bilyası sanırım araç sol arkadan kuvvetli bir darbe almış olasılığı var bu gün sanayide gördüm tek taraf değiştiriyolardı yani tek tekein bilyalarını değiştirdiler bence sadece sol arkayı değiştirin fiyat konusuna gelince servisteki bir anımı anlatayım antifiriz 35 tl işçilik 30 tl birde kdv eklendi oldu 75 civarı bişey    bence servis mervis hikaye gidin bir ustaya değiştirtin ayrıca tekerlek bilyası çokta önemli bir olay değildir bence orjinali yerine yan sanayide takabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2010, 08:41:11 »
araçtaki en önemli olay, yani parçalardan birisidir teker bilyası, yolda giderken bir kitlerse, sonucu düşünmek bile istemiyorum. 515 tl poryalı fiyatıdır onun. servis poryalı değiştirir. poryanın değişmesine hiç gerek yok, iyi bir tamirciye gidin, presle poryadan ayırsın onu, sonra bulabileceğiniz en kaliteli bilyayı alın, presle tekrar geçirsin yerine. en fazla tutacağı rakam 150-200 olur bence. hemde kaliteli olur... amortisör olsa dediğiniz doğru çift taraflı değişir ama bilyada bozulan değişir...

geçmiş olsun...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2010, 14:13:02 »
triger kayışı yok
onun yerine triger zinciri var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2010, 14:31:12 »
araçtaki en önemli olay, yani parçalardan birisidir teker bilyası, yolda giderken bir kitlerse, sonucu düşünmek bile istemiyorum. 515 tl poryalı fiyatıdır onun. servis poryalı değiştirir. poryanın değişmesine hiç gerek yok, iyi bir tamirciye gidin, presle poryadan ayırsın onu, sonra bulabileceğiniz en kaliteli bilyayı alın, presle tekrar geçirsin yerine. en fazla tutacağı rakam 150-200 olur bence. hemde kaliteli olur... amortisör olsa dediğiniz doğru çift taraflı değişir ama bilyada bozulan değişir...

geçmiş olsun...

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2010, 11:05:10 »
Bilyayı sanayideki japon parçacılardan çok daha ucuza alabilirsiniz. Çift değiştirmenizde ve japon malı almanızda fayda var. Çok teknik bir parça olmadığı için herhangi bir tamircide rahatlıkla değiştirebilir.

Ayrıca parça kilitlenecek boyutta bozulana kadar zaten uğultudan o aracı kullanamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2010, 14:02:44 »
aynı durum benim de başıma geldi.ön sağ teker bilyası bozulmuş ve sürekli ugultu yapıyordu.parçayı servisten (115 TL) işçiliği (50 TL)sanayide yaptırdım.serviste işçilik olarak 240 TL fiyat çıkardılar.çok fazla deyince 120 ye indirdiler ama bana yine de fazla geldi.çünkü servise gitmeden sanayide işçilik fiyatını almıştım.