Gönderen Konu: Yenilenen(yutturulan)Corolla.  (Okunma sayısı 6688 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yenilenen(yutturulan)Corolla.
« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2010, 15:16:37 »
Türkay 2002-2007 arasında türkiyede satışa sunulan E12 kasa var ken amerikada türkiyeye 2007 temmuzundan sonra giriş yapan yeni nesil corolla lar kullanıylıyordu..Ayrıca auriste makyajlandıgında üstüne 3-4 bin lira koyuyorlar.2 ay sonra geri aşagı çekiyorlar.Bünyamin bey 47 bin lira corollaya vermeyeeğimi söyledim.Avensis le ilgili bir şey yazmadım.6 senedir corolla kullanıyorum ve her corolla kullanıcısınında da oldugu gibi basit şikayetler var.Bunlara servisler normal diye yaklaşıyor..Gaz pedalı yüzünden büyük kıyamet koptu.Ancak 2002-sonrası üretilen corolla ların direksiyon kutularından ses geliyor.Türkiye buna ne yaptı.Servis değişimi sonra gene ses geliyor.. okadar insan  sırf gıcıklık olsun diyemi şikayet ediyor..Sadece araçlarımız az sorun çıkartan güzel araçlar 2.eli kıymetli ama ufak tefek şeylerde insanın canını sıkıyor.Bunlar giderilse kötümü olurdu...
ya gerçekten bilmesem inancam iyi mi :) amerikada 2003-2009 arasında kullanılan corollaya siz bizim yeni corolla dediğimiz corolla diyorsanız yuh diyorum afedesiniz ama..bakım size birkaç link vereyim amerikan corollaya bakın 2003-2009 arası ne kullanmışlar;

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/03-toyota-corrolla-LE-5sp-low-miles-clean-make-offer-/170492104821?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item27b21f1075

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Beautiful-2007-Toyota-Corolla-LE-One-Owner-Power-W-L-/160438089207?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item255adaf5f7

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-1-OWNER-SOCAL-MANUAL-SAT-RADIO-GAS-SAVER-HIGH-RESELL-/250639876148?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item3a5b4d0034

ilk ilan 2003 corolla, ikinci ilan 2007, üçüncü ilan 2008 corolla..trye 2007de geldi son kasa..bizim 2007den beri bindiğimiz corollayla amerika 2009da tanıştı...biz makyajlanan corollayla tanıştık, sizin iddianıza göre amerika 2002den beri biniyor ya, onlar daha tanışmadı makyajlıyla çünkü zaten daha yeni geldi bu yeni kasa onlara..

bu amerikan toyota sitesindeki güncel corolla;
http://www.toyota.com/corolla/

bu da toyota tr sitesindeki güncel corolla;
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/corolla_sedan/index.aspx

içi boş iddialar atmadan önce biraz bilgi sahibi olmanızı veya en azından ufak bir araştırma yapmanızı öneririm..ayrıca fiyatlara laf etmeniz de komik, adamlar bu fiyatlarla arabaları satabiliyorlar, siz almam diyorsunuz, e almayın, kimse zorlamıyor..ben de o parayı comfort donanımlı bir corollaya vermem, hatta asla vermem..ben 2009 yılbaşında 1.6 comfort aldım, 34.500tl verdim, 40 bile olsaydı almazdım..kimse zorlamadı beni, doğru zamanı bekledim, doğru zamanı denk getirdim, doğru arabayı aldım, iyi fiyata aldım..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2010, 15:16:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Haziran 02, 2010, 15:53:13 »
İlk resim 2006 senesinde japonya'da satılan toyota Blade modeli...

Toyota Blade (Sene 2006):

aynalardaki sinyal, ızgara vs....(makyajlı auris ile benzer nitelikte ama eski aurislerde bu yok.)

İç kısıma dikkat edelim: torpidodaki malzeme kalitesi ve direksiyon üzerindeki kalite... (makyajlı auris ile aynı ama eski aurislerde bu yok.)

yani kısacası makyajlı auristeki donanımlar jaaponya'da 2006 senesinde Blade modelinde satılıyor iken, 2007 şubatında türkiyeye gelen aurislerde bu özellik yok. ki araca servis bile bu aksesuarları takamadığını söylüyor. çünkü yok deniliyor. Ama japonya'da satılan 2007 kasa aurislerde ise aynalara katlanabilirlik ve sinyaller opsiyonel aksesuar olarak sunuluyor. ama nedense bir anda 2010 mart ayında makyajlı aurislerle birlikte bu özellik standart oluyor...

Kim ne derse desin, toyota firması sağlam araç üretiyor. alt takım, motor, güvenlik vs. fakat iş donanıma gelince toyota bu noktada zayıf kalıyor maalesef. Zaten donanım olarak da üst seviyelere çıksa sanırım fiyatı 55.000 TL'den başlayacak.

makyajlı 1,33 auris comfort  34,200 TL iken... 1,4 D4-D  dizel auris 43,300 TL...  aradaki farka dikkat edin. motoru baya para ediyor sanırım bizim araçların... bu kadar farka da insan şaşırmıyor değil...

auris araca sahibim ama size donanımsal olarak birçok neden sayabilirim. aracımdan memnunum bunu da söylim ayrıca. amacım arabayı kötülemek değil. markayı da kötülemek değil. sadece donanımsal olarak eksik olduğunu belirtmek isterim...

1- sustasız anahtar (2010 modeli de böyle sustasız)
2- 2009 model auris-corolla elegant modeli dahil sadece ön sol cam tek dokunuş diğerleri sonuna kadar bas...)
3- 2009 model auris-corolla elegant modeli cam açma butonlarının üzerinde ışık yok. gece arkaya binen nereden açılıyor cam diye soruyor haliyle...
4- soğutuculu torpido yok.
5- ne hikmetse dizel toyota aracınız varsa hız sabitlemeniz yok demektir.... hala nedenini anlamış değilim...
6- daha çok varda şimdi ancak bu kadarı aklıma geldi...

sadece donanımsal olarak eleştirdim. kimse yanlış anlamasın...  haksız mıyım sizce arkadaşlar.????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2010, 16:47:27 »
İlk resim 2006 senesinde japonya'da satılan toyota Blade modeli...

Toyota Blade (Sene 2006):

aynalardaki sinyal, ızgara vs....(makyajlı auris ile benzer nitelikte ama eski aurislerde bu yok.)

İç kısıma dikkat edelim: torpidodaki malzeme kalitesi ve direksiyon üzerindeki kalite... (makyajlı auris ile aynı ama eski aurislerde bu yok.)

yani kısacası makyajlı auristeki donanımlar jaaponya'da 2006 senesinde Blade modelinde satılıyor iken, 2007 şubatında türkiyeye gelen aurislerde bu özellik yok. ki araca servis bile bu aksesuarları takamadığını söylüyor. çünkü yok deniliyor. Ama japonya'da satılan 2007 kasa aurislerde ise aynalara katlanabilirlik ve sinyaller opsiyonel aksesuar olarak sunuluyor. ama nedense bir anda 2010 mart ayında makyajlı aurislerle birlikte bu özellik standart oluyor...

Kim ne derse desin, toyota firması sağlam araç üretiyor. alt takım, motor, güvenlik vs. fakat iş donanıma gelince toyota bu noktada zayıf kalıyor maalesef. Zaten donanım olarak da üst seviyelere çıksa sanırım fiyatı 55.000 TL'den başlayacak.

makyajlı 1,33 auris comfort  34,200 TL iken... 1,4 D4-D  dizel auris 43,300 TL...  aradaki farka dikkat edin. motoru baya para ediyor sanırım bizim araçların... bu kadar farka da insan şaşırmıyor değil...

auris araca sahibim ama size donanımsal olarak birçok neden sayabilirim. aracımdan memnunum bunu da söylim ayrıca. amacım arabayı kötülemek değil. markayı da kötülemek değil. sadece donanımsal olarak eksik olduğunu belirtmek isterim...

1- sustasız anahtar (2010 modeli de böyle sustasız)
2- 2009 model auris-corolla elegant modeli dahil sadece ön sol cam tek dokunuş diğerleri sonuna kadar bas...)
3- 2009 model auris-corolla elegant modeli cam açma butonlarının üzerinde ışık yok. gece arkaya binen nereden açılıyor cam diye soruyor haliyle...
4- soğutuculu torpido yok.
5- ne hikmetse dizel toyota aracınız varsa hız sabitlemeniz yok demektir.... hala nedenini anlamış değilim...
6- daha çok varda şimdi ancak bu kadarı aklıma geldi...

sadece donanımsal olarak eleştirdim. kimse yanlış anlamasın...  haksız mıyım sizce arkadaşlar.????
Bu eksikleri bilerek araç aldığımız için birşey deme hakkımız yok. Ama gönlümüz bu kadar para istenen araçlarda donanımın daha iyi olmasıdır. Ancak kimse kimseye zorla araç satmıyor. İşine gelen alıyor. COROLLA satışlarına bakıldığında epey çok kişinin işine geldiğini gösteriyor.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2010, 17:03:48 »
benim bildiğim blade modeli bizim kullandığımız auris ile aynı araba, sadece birkaç görünüş farkı ve donanım farkı var..bu her zaman böyleydi ki, ae101 kasa kodlu, efsane kasa dediğimiz corolla da bütün dünyada aynıydı ama japonyada satılan, amerikada satılan, avrupada satılan hepsi farklıydı..araçlar her coğrafya ve her alıcı grup için, hatta satılan devletlerdeki vergilendirme politikası için farklı donanımlar farklı tasarımlar farklı motorlarla üretiliyor.amerikada 2.4 motorlu corolla bile varken türkiyede 1.33 motorlu bir corolla olabiliyor.aynı kasa üzerinde..amerikada ön camları kollu olan fakat abs+ hava yastığı olan corollalar var (efsane kasa) bu araçların bazılarında hız sabitleyici var, birçoğu klimalı neredeyse hepsi 1.8 motorlu..onlar öyle biniyor bize niye bu geliyor sorusunun cevabı da yukarda verdiğim gibi..farklı fiyatlandırma, vergilendirme, tasarım, donanım alışkanlıkları vs..her coğrafyaya aynı araba üretilmiyor, mesela JDM yani japon iç pazarı camry ile amerikan-avrupa camry tamamen farklı araçlar, uzaktan yakından alakaları yok.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 02, 2010, 19:01:45 »
2010 model makyajlı denilen corolla sedan  1.4 dizel (baz model) ile 2009 model corolla  sedan dizel (baz model) arasındaki fark nedir.? Bir satıcıda 2009 model corolla 1.4 sedan dizel baz model var 30.000 km 36.500 Tl istiyor. Araçta değişen boya yok sorunsuz.
   Bu durumde 2010 model sıfır araç mı  almak, yoksa 2009 model aracımı almak mantıklıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #25 : Haziran 02, 2010, 20:40:41 »
Daha makyajlı kasa yeni geldi tabiki pahalı olucak.Fırmaların en büyük satış taktıgı bu yaz sonunda görün siz birde ;) Bu arada corolla cok pahalıya satılıyor denildi ben aracımı 2009 kasım ayında aldım  Ötv indirimi bittikten sonra öyle denk geldi.O zaman 3 tane model düşünüyordum

Honda civic elegance 47.000 tl
Ford focus 1.6 titanium 47.000 tl
Chevrolet cruize (benzinli) 40.000 tl
Toyota corolla 1.4 d4d comfort 42.000 tl sizce bunlardan hangisi daha pahalı ?

Bana 43.500 e mal olmasına ragmen genede digerlerine oranla en uygunu corolla diyorum.Bu arada benim aracımda 2010 sözde sorunlu kasalardan ama bırgun olsun ne bir tıkırtı duydum nede sorun yaşadım valla iyiki makyajlılar cıkmadan ben aracımı almısım cunku cidden makyajlı kasayı almazdım bızım araçlardakı sert görünümü kaybetmiş araç.Ne idiğü belirsiz camry cakması birsey olmus.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Haziran 02, 2010, 20:46:16 »
ya gerçekten bilmesem inancam iyi mi :) amerikada 2003-2009 arasında kullanılan corollaya siz bizim yeni corolla dediğimiz corolla diyorsanız yuh diyorum afedesiniz ama..bakım size birkaç link vereyim amerikan corollaya bakın 2003-2009 arası ne kullanmışlar;

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/03-toyota-corrolla-LE-5sp-low-miles-clean-make-offer-/170492104821?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item27b21f1075

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Beautiful-2007-Toyota-Corolla-LE-One-Owner-Power-W-L-/160438089207?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item255adaf5f7

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-1-OWNER-SOCAL-MANUAL-SAT-RADIO-GAS-SAVER-HIGH-RESELL-/250639876148?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item3a5b4d0034

ilk ilan 2003 corolla, ikinci ilan 2007, üçüncü ilan 2008 corolla..trye 2007de geldi son kasa..bizim 2007den beri bindiğimiz corollayla amerika 2009da tanıştı...biz makyajlanan corollayla tanıştık, sizin iddianıza göre amerika 2002den beri biniyor ya, onlar daha tanışmadı makyajlıyla çünkü zaten daha yeni geldi bu yeni kasa onlara..

içi boş iddialar atmadan önce biraz bilgi sahibi olmanızı veya en azından ufak bir araştırma yapmanızı öneririm..ayrıca fiyatlara laf etmeniz de komik, adamlar bu fiyatlarla arabaları satabiliyorlar, siz almam diyorsunuz, e almayın, kimse zorlamıyor..ben de o parayı comfort donanımlı bir corollaya vermem, hatta asla vermem..ben 2009 yılbaşında 1.6 comfort aldım, 34.500tl verdim, 40 bile olsaydı almazdım..kimse zorlamadı beni, doğru zamanı bekledim, doğru zamanı denk getirdim, doğru arabayı aldım, iyi fiyata aldım..

Çeşke amerikadaki araçlardan bizim ülkemize gelseymiş hiç düşünmeden 40.000 tl e benımkını satar 6. tl daha koyar onu alırdım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 02, 2010, 21:06:26 »
TÜrkay verdiğin örnerklerdeki 2003 corollaya bak birde 2007 den sonra çıkan corollaya.Ben birebir aynısımı dedim.Çok benziyor..Birde  burda seninle muhattap olmayacağım çocuksun daha Yazdıklarını oku önce..Ben kendi düşüncelerim söyledim bu senin niye bukaadar zoruna gittii..Şimdi ne yazsam boşş.Uzatmazsan sevinirim bana cevap hakkı doğmasın...
Taylan sen verdigin örnektede diger araçların full donanımın vermisin corollanın comfort paketini vermisin.comfortu verme 38-39 a var  class donanımı ile civik elegancı karşılastır hangi mantıkla veriyorsan..Benim yukarda yazdıklarımı iyi okuyun memnun olmasam bir aracı 6 sene kullanmam.At  gözlügü takmış fanatiklikte yapmayın..Burda saygı çerçevesinde konusuyoruz.Ben kendim toyota uşagı fanatigi değil kullanıcısıyım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Haziran 02, 2010, 21:23:40 »
Türkiyeye gelen kasa amerikada uzun yıllardır bu modelle satılıyor zaten..Türkiyey şimdi amerikda satılan renk kodlarınıda gerimişler.değişik renkler var
yok artık :D amerikaya 2009da geldi bu kasa zaten nereye satılıyor makyajlısı :D makyajlı olmayan bile 2009da geldi..biz 2007den beri görüyoruz yollarda
Türkay 2002-2007 arasında türkiyede satışa sunulan E12 kasa var ken amerikada türkiyeye 2007 temmuzundan sonra giriş yapan yeni nesil corolla lar kullanıylıyordu..

TÜrkay verdiğin örnerklerdeki 2003 corollaya bak birde 2007 den sonra çıkan corollaya.Ben birebir aynısımı dedim.Çok benziyor..Birde  burda seninle muhattap olmayacağım çocuksun daha Yazdıklarını oku önce..Ben kendi düşüncelerim söyledim bu senin niye bukaadar zoruna gittii..Şimdi ne yazsam boşş.Uzatmazsan sevinirim bana cevap hakkı doğmasın...
Taylan sen verdigin örnektede diger araçların full donanımın vermisin corollanın comfort paketini vermisin.comfortu verme 38-39 a var  class donanımı ile civik elegancı karşılastır hangi mantıkla veriyorsan..Benim yukarda yazdıklarımı iyi okuyun memnun olmasam bir aracı 6 sene kullanmam.At  gözlügü takmış fanatiklikte yapmayın..Burda saygı çerçevesinde konusuyoruz.Ben kendim toyota uşagı fanatigi değil kullanıcısıyım
keşke böyle talihsiz bir yorum yapmasaydınız da bana cevap hakkı doğmasaydı..keşke aramızdaki 7 yıl farkı kullanarak çocuksun daha demeseydiniz, keşke "çocuğa anlatır gibi" anlatmak zorunda kalmasaydım..hadi bakalım şimdi algı kapılarımızı sonuna kadar açalııım ve bakalım neler demişiiiz;

2003 corollaya ve trdeki 2007 corollaya bakıyorum, evet benziyor, ae92 ve ae101 kadar benziyor en çok.
malesef birebir aynısı dediniz tuncay bey...bakın tekrar alıntı yapıyorum;
Türkay 2002-2007 arasında türkiyede satışa sunulan E12 kasa var ken amerikada türkiyeye 2007 temmuzundan sonra giriş yapan yeni nesil corolla lar kullanıylıyordu..
çocukluğum hakkındaki yorumlarınız için teşekkür ederim çok ihtiyacım vardı..

siz kendi düşüncelerinizi söylediğiniz ve bu benim gücüme gitti diye bir durum söz konusu değil, size cevap verilince birden parlamanız garip aslında..çünkü ben yanlış verdiğiniz bilgiyi düzeltiyorum sonuçta.

uzatmazsam sevinirsiniz bence de ama uzatmayıp susacağımı hiç sanmıyorum, yapım müsade etmiyor.

at gözlüğü fanatiklik yapıldığını iddia etmek büyük bir şey var öyle arkadaşlar evet ama şahsım adına asla öyle değilim, doğruyu sonuna kadar savunmayı severim o kadar

saygı çerçevesinde konuştuğunuzu asla düşünmüyorum, saygı çerçevesinde kalsaydınız saygı görürdünüz tarafımdan

sizin gibi burdaki hiç kimse toyota uşağı değil, kullanıcısı..bugün toyota olur, yarın honda olur, ondan sonraki gün belki hyundai bile olur..hepsi maddi ve geçici metalar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 02, 2010, 21:26:13 »
TÜrkay verdiğin örnerklerdeki 2003 corollaya bak birde 2007 den sonra çıkan corollaya.Ben birebir aynısımı dedim.Çok benziyor..Birde  burda seninle muhattap olmayacağım çocuksun daha Yazdıklarını oku önce..Ben kendi düşüncelerim söyledim bu senin niye bukaadar zoruna gittii..Şimdi ne yazsam boşş.Uzatmazsan sevinirim bana cevap hakkı doğmasın...
Taylan sen verdigin örnektede diger araçların full donanımın vermisin corollanın comfort paketini vermisin.comfortu verme 38-39 a var  class donanımı ile civik elegancı karşılastır hangi mantıkla veriyorsan..Benim yukarda yazdıklarımı iyi okuyun memnun olmasam bir aracı 6 sene kullanmam.At  gözlügü takmış fanatiklikte yapmayın..Burda saygı çerçevesinde konusuyoruz.Ben kendim toyota uşagı fanatigi değil kullanıcısıyım

Arkadaşım edepli konuşalım,burada kimse Toyota uşağı değil

Ayrıca karşılaştırdığın Honda Civic Corolladan da pahalı bir araç,satışlarıda bu nedenle düşük

Abd'deki Corolla konusunda ise Türkay gayet açıkça söylemiş nerdeyse aynı arabalar üstelik Türkiyede yeni kasa daha erken çıkmış,iyi araştırma yapmamışsın,bunu belirtip kusura bakmayın diyeceğine kalkmış bir de millete çocuk vs diye hakaret ediyorsun

Her söylediğin doğru olsada uslup yanlış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Haziran 02, 2010, 21:26:34 »
valla tuncay abi elegance da fazlalık olarak celik jantla sunroof var ama sonucta benzinli motor 46.500 tl e verselerdi suan bordo civic sahibiydim yazmayı unutmusum 48.000 den 47.000 tle düştüler bu arada titanıum focus un full donanımı değil orta sınıf donanımıdır x paket değildi benim baktığım. Ve focuslar sürüşü cok sert bir araç focus hayatta almam cruize gelınce araç sırf göz boyama 0 test aracında takır tukur ses vardı  ve 1.6 motor olması ragmen barız motor kasayı kaldırmıyor.Bende toyota aşığı bir insan  değilim.Esnaf olmdugumuzdan dolayı her çeşit araca bınıp,alıp sattık neredeyse ama bılmıyorum suan kullandıgım araçtan ben cok,cok memnunum.Bir ara 2.0 elegant avnesısle takas yapmayı dusunuyordum dayımla ama satmaya kıyamacagım aracımı.SEnde bilmiyorum ne zamandır kullanıyorsun ama bellikı aracından cok memnunsun.Bu zaman kadar senden bır sıkayet mesajı görmedim aracın hakkında abi.Zaten meselede bu değilmi yeni kasamış makyajmıs çıkarsa cıksın insanın ıcıne sındıkçe aracı değiştirmesi saçma bence.Zaten artık araçlar elektronıklestıkce sorunları artıyor bu her marka ıcın.Artık her konuda cep telefonu,olsun,digital fotograf cıhazları olsun.Eski kalıtede degıller neden tuketım toplumu olduk 1-2 seneye atıyoruz herşeyi.Artık ben özellikle araçta yenı model almamaya dıkkat gosterrim artık.Çünkü sorun yaşamak istemiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Haziran 02, 2010, 21:28:39 »
keşke böyle talihsiz bir yorum yapmasaydınız da bana cevap hakkı doğmasaydı..keşke aramızdaki 7 yıl farkı kullanarak çocuksun daha demeseydiniz, keşke "çocuğa anlatır gibi" anlatmak zorunda kalmasaydım..hadi bakalım şimdi algı kapılarımızı sonuna kadar açalııım ve bakalım neler demişiiiz;

2003 corollaya ve trdeki 2007 corollaya bakıyorum, evet benziyor, ae92 ve ae101 kadar benziyor en çok.
malesef birebir aynısı dediniz tuncay bey...bakın tekrar alıntı yapıyorum;çocukluğum hakkındaki yorumlarınız için teşekkür ederim çok ihtiyacım vardı..

siz kendi düşüncelerinizi söylediğiniz ve bu benim gücüme gitti diye bir durum söz konusu değil, size cevap verilince birden parlamanız garip aslında..çünkü ben yanlış verdiğiniz bilgiyi düzeltiyorum sonuçta.

uzatmazsam sevinirsiniz bence de ama uzatmayıp susacağımı hiç sanmıyorum, yapım müsade etmiyor.

at gözlüğü fanatiklik yapıldığını iddia etmek büyük bir şey var öyle arkadaşlar evet ama şahsım adına asla öyle değilim, doğruyu sonuna kadar savunmayı severim o kadar

saygı çerçevesinde konuştuğunuzu asla düşünmüyorum, saygı çerçevesinde kalsaydınız saygı görürdünüz tarafımdan

sizin gibi burdaki hiç kimse toyota uşağı değil, kullanıcısı..bugün toyota olur, yarın honda olur, ondan sonraki gün belki hyundai bile olur..hepsi maddi ve geçici metalar..

Uşak cumlesını yanlış yazdınız varsayıyorum sonucta toyota bedavaya vermedi kımseye altındakı aracları.Şahsen ben kendi adıma söylüyorum parama gecer sözüm.Yarın 124.te alabırım 5.20 de o bana kalan bırsey hangi arac istediğklerimi verirse onu kullanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 02, 2010, 21:43:33 »
Valla türkay  yorumuna yuh diye başlaman gerisinde yazdıklarını oku benim bu şekilde neden yorum yaptığımı sonra düşün.eleştirebilirsin yazdıklarım yanlışta olabilir ben herşeyi çok iyi bildigimi söylemiyorum.BEnim kastetmek istediğim türkiye2003 kullanılan corolla ile amerkida 2003 kullanılan corollanın çok farklı oldugunu ve 2003 kullanılan corollanın türkiyeye 2007 de gelen corollaya çok benzediğini söylemek istedim..Yorumlarımda yazacaklarımı yazmışım.Herşey açıkça ortada.. bu şekilde agresif davranışlar içinde olan sensin.Sen o şekilde yorum yazarsan bana cevap hakkı  doğurmuş olursun..Bu tartışmayı daha da uzatmak istemiyorum.karşıdaki insanı küçümser  yazılarından dolayı seni Yorumumda yazdıgım şekilde muhattap almayacağımı tekrar yineliyorum..İstediğin kadar yazabilirsin bu na karışamam..YAzdıklarım ve düşüncelerimin arkasındayımm..

Taylan aldığın aracı güle güle kullan..Toyotanın en fazla yaptıgı makyajdan sonra fiyatı abartıyor sonra fiyat 2 ay sonra 2-3 bin lira aşagı çekiyor.İlk çıktıgında alanların suçu ne mesela senin aracı comfort extrası 47 bin lira.En bariz fark sadece dijital klima farkı..Uşak kelimesinide doğru yazdım üstüne alınmak isteyen varsa alınsın.Toyota ilgili bir eleştiri yapıldığı zaman yorumu yapan kişiyi küçümseyici alaycı tavır takınan insanları ben o şekilde  görüyorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 02, 2010, 22:03:27 »
konunun başlığıda bir tuhaf.zorla mı corolla aldınız beyfendi.....
Konuya açan benim.Zorla alıp almadığım sizi ilgilendirmez.Usluba dikkat.Türkiye'ye gelen Toyota'lar gelişmiş ülkelere göre donanım fakiri.Kasaların aynı olması,araçların aynı olduğu anlamına gelmez.Kırıcı usluplara gerek yok.Burda fikirler konuşulur.Türkiye'de aksesuar diye satın aldığımız donanımlar gelişmiş ülkelerde standart olarak gönderiliyor.Bunlar gerçekler.Kabul edin veya etmeyin.Ayrıca japon değilim ki,Toyota'nın her uygulaması doğru diyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 02, 2010, 22:14:05 »
Konuya açan benim.Zorla alıp almadığım sizi ilgilendirmez.Usluba dikkat.Türkiye'ye gelen Toyota'lar gelişmiş ülkelere göre donanım fakiri.Kasaların aynı olması,araçların aynı olduğu anlamına gelmez.Kırıcı usluplara gerek yok.Burda fikirler konuşulur.Türkiye'de aksesuar diye satın aldığımız donanımlar gelişmiş ülkelerde standart olarak gönderiliyor.Bunlar gerçekler.Kabul edin veya etmeyin.Ayrıca japon değilim ki,Toyota'nın her uygulaması doğru diyeyim.
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: DEdiklerinize sonuna kadar katılıyorum... :alkis: :alkis: :alkis:Elegant diye full donanım diye sattıgı aracada hız sabitlemeyi 300 liraya sonradan satıyor..Dizele hiç taktıramıyorsunuz..Sunroof diye opsiyon kesinlikle corolla da yok..Diğer firmalar müzik tesisatından tutunda navigasyon-dvd ye daha çok birşeyi opsiyonel diye satarken toyota hiç kılını kıpırdatmıyo.Toyota demem genelleme oluyor türkiye dist. hiç ilgilenmiyor..Plazalara bu konuda kaç kişi düşünce bildiriyor veya onlarda bu talep doğrultusunda genel merkeze bildiriyorlarmı..Mesela kendi aracımda hız sabitleme ve sunroof isterdim ama yok..Varsada manuel seçenegi yok.Otomatik alırsan var diyor oda sadece hb lerde.sedanlarda sunroff ve  hızsabitleme yok...Makyajlanan corolladada benzinli manuel eleganta vsc trc yok diyor.Otomatik alırsan var diyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Haziran 03, 2010, 04:14:33 »
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: DEdiklerinize sonuna kadar katılıyorum... :alkis: :alkis: :alkis:Elegant diye full donanım diye sattıgı aracada hız sabitlemeyi 300 liraya sonradan satıyor..Dizele hiç taktıramıyorsunuz..Sunroof diye opsiyon kesinlikle corolla da yok..Diğer firmalar müzik tesisatından tutunda navigasyon-dvd ye daha çok birşeyi opsiyonel diye satarken toyota hiç kılını kıpırdatmıyo.Toyota demem genelleme oluyor türkiye dist. hiç ilgilenmiyor..Plazalara bu konuda kaç kişi düşünce bildiriyor veya onlarda bu talep doğrultusunda genel merkeze bildiriyorlarmı..Mesela kendi aracımda hız sabitleme ve sunroof isterdim ama yok..Varsada manuel seçenegi yok.Otomatik alırsan var diyor oda sadece hb lerde.sedanlarda sunroff ve  hızsabitleme yok...Makyajlanan corolladada benzinli manuel eleganta vsc trc yok diyor.Otomatik alırsan var diyor..

Bizim ülkemizde corolla c sınıfında olmasına ragmen üst sınıf araç gözünle bakılıyor.Neden çünkü devletimiz sağolsun  öyle bir vergi alıyorki distbiratörler'de kar edebilmek için aksesuarlar yada bazı donanımlar opsiyonel sunuluyor yada sunulmuyor.Hakan abi kendi ağzınla söylüyorsun gelişmiş ülkelerde standart sunuluyor diye gelişmiş ülkelerde corolla'nın en full'u 16.000 dolar.Bizim ülkemizde 50.000'e yakın tamamen vergi sistemi işte Bende cok isterdim aracımda sunroof olsun ama bir ruzgarlıga 600.tl isteyen servis sunroof'a ne kadar ister? sızce bence en aşağı 5.000 tl'den başlarlar. peki kım taktırır 5.000 tl verip ?  Ben taktırmam şahsen.Sizleri aradımı bılmıyorum ama aracı aldıgımdan beri beni toyota 10'u gecık aradı.memnunıyet hakkında sorular sordu bende ilk olarak hız sabitlemeyi söledim.Kendi şahsi görüşüm sınıfının en az yakan motoruna sahip bir araca özellikle 6 ileri olduktan sonra hız sabitleme taktırmayı ıstemez kımse, dıye getirtmiyorlar olabilir.aslında dist.'ler şimdi işi daha cok sıkı tutuyor evet bı ara gevsetmişler o zamanlar sabancı dist'lüğü bırakmış.Hos benım aracımda sabancı damgası var hala ama neyse bizim tek hatamız var altımızdakı araçlar ülkemiz şartlarına tam uygun değil.Çünkü bizim ükemizin trafiği,Yolları belli bu araçlar uzun,düz asfalt yollar ıcın yapılmış biz bozuk yoolarda sıkışık trafıkte kullanıyoruz genellıkle ama bence yınede hakkını fazlasıyla veriyor aracım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 03, 2010, 08:21:47 »
ya Tuncay bu direksiyon tıkırtısınıa değinmişsin daha öncede birkaç kişiden duydum ama ne bende ne Oktayın arabasında nede Surayın arabasında hiçbir tıkırtı vs yok direksiyon kutusundan gelen ! ! ! Oktayın arabada bi tıkırtı vardı ama sağ koltukta ben her oturduğumda sesi araştırdım ve sonunda buldum tıkırtı sesini, kullukler ile vitesin çerçevesinin birleştiği hem şöför hemde yolcu tarafındaki tırnaklardan ses geliyordu araya yumuşak bişey koyduk ve ses mes kalmadı.
mesut hocam araçla asfaltı bozuk ya da stabilize bir yola gir biraz hızlı git. yani atıyorum stabilizede 40-50 arası falan gibi. veya bozuk asfaltta 70-80 km hızla git sonra görüşelim....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 03, 2010, 08:22:12 »
Arkadaşlar, birbirimizi kırmamaya özen gösterelim lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 125000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 03, 2010, 09:05:15 »
        Üstad Necip Fazıl bir gün Mehmet Akif Ersoy'u eleştiriyor. Osman Yüksel (Serden geçti) söze giriyor ve diyorki.
        Üstad kendine gel zirvede zırva olmaz.
        Serdengeçtinin bu sözü üzerine
        Üstad hemen sözünü kesiyor.

Bu foruma kırıcı sözler yakışmıyor.kendimize gelelim.lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 03, 2010, 09:30:22 »
mesut hocam araçla asfaltı bozuk ya da stabilize bir yola gir biraz hızlı git. yani atıyorum stabilizede 40-50 arası falan gibi. veya bozuk asfaltta 70-80 km hızla git sonra görüşelim....:)

Neyini görüşücez ;) ben arabayı 5 yıldır kullanıyorum sıfır aldım, şuan 110.000 km de ! ! ! bu 110.000 kilometreyide ben yaptım, bukadar kilometrede bu sorunu farkedemiyecek kadar cahil yada bilinçsiz biri değilim kusura bakmayında ;)