0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türkay 2002-2007 arasında türkiyede satışa sunulan E12 kasa var ken amerikada türkiyeye 2007 temmuzundan sonra giriş yapan yeni nesil corolla lar kullanıylıyordu..Ayrıca auriste makyajlandıgında üstüne 3-4 bin lira koyuyorlar.2 ay sonra geri aşagı çekiyorlar.Bünyamin bey 47 bin lira corollaya vermeyeeğimi söyledim.Avensis le ilgili bir şey yazmadım.6 senedir corolla kullanıyorum ve her corolla kullanıcısınında da oldugu gibi basit şikayetler var.Bunlara servisler normal diye yaklaşıyor..Gaz pedalı yüzünden büyük kıyamet koptu.Ancak 2002-sonrası üretilen corolla ların direksiyon kutularından ses geliyor.Türkiye buna ne yaptı.Servis değişimi sonra gene ses geliyor.. okadar insan sırf gıcıklık olsun diyemi şikayet ediyor..Sadece araçlarımız az sorun çıkartan güzel araçlar 2.eli kıymetli ama ufak tefek şeylerde insanın canını sıkıyor.Bunlar giderilse kötümü olurdu...
İlk resim 2006 senesinde japonya'da satılan toyota Blade modeli...Toyota Blade (Sene 2006): aynalardaki sinyal, ızgara vs....(makyajlı auris ile benzer nitelikte ama eski aurislerde bu yok.)İç kısıma dikkat edelim: torpidodaki malzeme kalitesi ve direksiyon üzerindeki kalite... (makyajlı auris ile aynı ama eski aurislerde bu yok.)yani kısacası makyajlı auristeki donanımlar jaaponya'da 2006 senesinde Blade modelinde satılıyor iken, 2007 şubatında türkiyeye gelen aurislerde bu özellik yok. ki araca servis bile bu aksesuarları takamadığını söylüyor. çünkü yok deniliyor. Ama japonya'da satılan 2007 kasa aurislerde ise aynalara katlanabilirlik ve sinyaller opsiyonel aksesuar olarak sunuluyor. ama nedense bir anda 2010 mart ayında makyajlı aurislerle birlikte bu özellik standart oluyor... Kim ne derse desin, toyota firması sağlam araç üretiyor. alt takım, motor, güvenlik vs. fakat iş donanıma gelince toyota bu noktada zayıf kalıyor maalesef. Zaten donanım olarak da üst seviyelere çıksa sanırım fiyatı 55.000 TL'den başlayacak. makyajlı 1,33 auris comfort 34,200 TL iken... 1,4 D4-D dizel auris 43,300 TL... aradaki farka dikkat edin. motoru baya para ediyor sanırım bizim araçların... bu kadar farka da insan şaşırmıyor değil...auris araca sahibim ama size donanımsal olarak birçok neden sayabilirim. aracımdan memnunum bunu da söylim ayrıca. amacım arabayı kötülemek değil. markayı da kötülemek değil. sadece donanımsal olarak eksik olduğunu belirtmek isterim...1- sustasız anahtar (2010 modeli de böyle sustasız)2- 2009 model auris-corolla elegant modeli dahil sadece ön sol cam tek dokunuş diğerleri sonuna kadar bas...)3- 2009 model auris-corolla elegant modeli cam açma butonlarının üzerinde ışık yok. gece arkaya binen nereden açılıyor cam diye soruyor haliyle...4- soğutuculu torpido yok. 5- ne hikmetse dizel toyota aracınız varsa hız sabitlemeniz yok demektir.... hala nedenini anlamış değilim...6- daha çok varda şimdi ancak bu kadarı aklıma geldi...sadece donanımsal olarak eleştirdim. kimse yanlış anlamasın... haksız mıyım sizce arkadaşlar.?
ya gerçekten bilmesem inancam iyi mi amerikada 2003-2009 arasında kullanılan corollaya siz bizim yeni corolla dediğimiz corolla diyorsanız yuh diyorum afedesiniz ama..bakım size birkaç link vereyim amerikan corollaya bakın 2003-2009 arası ne kullanmışlar;http://cgi.ebay.com/ebaymotors/03-toyota-corrolla-LE-5sp-low-miles-clean-make-offer-/170492104821?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item27b21f1075http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Beautiful-2007-Toyota-Corolla-LE-One-Owner-Power-W-L-/160438089207?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item255adaf5f7http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-1-OWNER-SOCAL-MANUAL-SAT-RADIO-GAS-SAVER-HIGH-RESELL-/250639876148?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item3a5b4d0034ilk ilan 2003 corolla, ikinci ilan 2007, üçüncü ilan 2008 corolla..trye 2007de geldi son kasa..bizim 2007den beri bindiğimiz corollayla amerika 2009da tanıştı...biz makyajlanan corollayla tanıştık, sizin iddianıza göre amerika 2002den beri biniyor ya, onlar daha tanışmadı makyajlıyla çünkü zaten daha yeni geldi bu yeni kasa onlara..bu amerikan toyota sitesindeki güncel corolla;http://www.toyota.com/corolla/bu da toyota tr sitesindeki güncel corolla;http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/corolla_sedan/index.aspxiçi boş iddialar atmadan önce biraz bilgi sahibi olmanızı veya en azından ufak bir araştırma yapmanızı öneririm..ayrıca fiyatlara laf etmeniz de komik, adamlar bu fiyatlarla arabaları satabiliyorlar, siz almam diyorsunuz, e almayın, kimse zorlamıyor..ben de o parayı comfort donanımlı bir corollaya vermem, hatta asla vermem..ben 2009 yılbaşında 1.6 comfort aldım, 34.500tl verdim, 40 bile olsaydı almazdım..kimse zorlamadı beni, doğru zamanı bekledim, doğru zamanı denk getirdim, doğru arabayı aldım, iyi fiyata aldım..
Türkiyeye gelen kasa amerikada uzun yıllardır bu modelle satılıyor zaten..Türkiyey şimdi amerikda satılan renk kodlarınıda gerimişler.değişik renkler var
yok artık amerikaya 2009da geldi bu kasa zaten nereye satılıyor makyajlısı makyajlı olmayan bile 2009da geldi..biz 2007den beri görüyoruz yollarda
Türkay 2002-2007 arasında türkiyede satışa sunulan E12 kasa var ken amerikada türkiyeye 2007 temmuzundan sonra giriş yapan yeni nesil corolla lar kullanıylıyordu..
TÜrkay verdiğin örnerklerdeki 2003 corollaya bak birde 2007 den sonra çıkan corollaya.Ben birebir aynısımı dedim.Çok benziyor..Birde burda seninle muhattap olmayacağım çocuksun daha Yazdıklarını oku önce..Ben kendi düşüncelerim söyledim bu senin niye bukaadar zoruna gittii..Şimdi ne yazsam boşş.Uzatmazsan sevinirim bana cevap hakkı doğmasın...Taylan sen verdigin örnektede diger araçların full donanımın vermisin corollanın comfort paketini vermisin.comfortu verme 38-39 a var class donanımı ile civik elegancı karşılastır hangi mantıkla veriyorsan..Benim yukarda yazdıklarımı iyi okuyun memnun olmasam bir aracı 6 sene kullanmam.At gözlügü takmış fanatiklikte yapmayın..Burda saygı çerçevesinde konusuyoruz.Ben kendim toyota uşagı fanatigi değil kullanıcısıyım
keşke böyle talihsiz bir yorum yapmasaydınız da bana cevap hakkı doğmasaydı..keşke aramızdaki 7 yıl farkı kullanarak çocuksun daha demeseydiniz, keşke "çocuğa anlatır gibi" anlatmak zorunda kalmasaydım..hadi bakalım şimdi algı kapılarımızı sonuna kadar açalııım ve bakalım neler demişiiiz;2003 corollaya ve trdeki 2007 corollaya bakıyorum, evet benziyor, ae92 ve ae101 kadar benziyor en çok.malesef birebir aynısı dediniz tuncay bey...bakın tekrar alıntı yapıyorum;çocukluğum hakkındaki yorumlarınız için teşekkür ederim çok ihtiyacım vardı..siz kendi düşüncelerinizi söylediğiniz ve bu benim gücüme gitti diye bir durum söz konusu değil, size cevap verilince birden parlamanız garip aslında..çünkü ben yanlış verdiğiniz bilgiyi düzeltiyorum sonuçta.uzatmazsam sevinirsiniz bence de ama uzatmayıp susacağımı hiç sanmıyorum, yapım müsade etmiyor.at gözlüğü fanatiklik yapıldığını iddia etmek büyük bir şey var öyle arkadaşlar evet ama şahsım adına asla öyle değilim, doğruyu sonuna kadar savunmayı severim o kadarsaygı çerçevesinde konuştuğunuzu asla düşünmüyorum, saygı çerçevesinde kalsaydınız saygı görürdünüz tarafımdansizin gibi burdaki hiç kimse toyota uşağı değil, kullanıcısı..bugün toyota olur, yarın honda olur, ondan sonraki gün belki hyundai bile olur..hepsi maddi ve geçici metalar..
konunun başlığıda bir tuhaf.zorla mı corolla aldınız beyfendi.....
Konuya açan benim.Zorla alıp almadığım sizi ilgilendirmez.Usluba dikkat.Türkiye'ye gelen Toyota'lar gelişmiş ülkelere göre donanım fakiri.Kasaların aynı olması,araçların aynı olduğu anlamına gelmez.Kırıcı usluplara gerek yok.Burda fikirler konuşulur.Türkiye'de aksesuar diye satın aldığımız donanımlar gelişmiş ülkelerde standart olarak gönderiliyor.Bunlar gerçekler.Kabul edin veya etmeyin.Ayrıca japon değilim ki,Toyota'nın her uygulaması doğru diyeyim.
DEdiklerinize sonuna kadar katılıyorum... :alkis:Elegant diye full donanım diye sattıgı aracada hız sabitlemeyi 300 liraya sonradan satıyor..Dizele hiç taktıramıyorsunuz..Sunroof diye opsiyon kesinlikle corolla da yok..Diğer firmalar müzik tesisatından tutunda navigasyon-dvd ye daha çok birşeyi opsiyonel diye satarken toyota hiç kılını kıpırdatmıyo.Toyota demem genelleme oluyor türkiye dist. hiç ilgilenmiyor..Plazalara bu konuda kaç kişi düşünce bildiriyor veya onlarda bu talep doğrultusunda genel merkeze bildiriyorlarmı..Mesela kendi aracımda hız sabitleme ve sunroof isterdim ama yok..Varsada manuel seçenegi yok.Otomatik alırsan var diyor oda sadece hb lerde.sedanlarda sunroff ve hızsabitleme yok...Makyajlanan corolladada benzinli manuel eleganta vsc trc yok diyor.Otomatik alırsan var diyor..
ya Tuncay bu direksiyon tıkırtısınıa değinmişsin daha öncede birkaç kişiden duydum ama ne bende ne Oktayın arabasında nede Surayın arabasında hiçbir tıkırtı vs yok direksiyon kutusundan gelen ! ! ! Oktayın arabada bi tıkırtı vardı ama sağ koltukta ben her oturduğumda sesi araştırdım ve sonunda buldum tıkırtı sesini, kullukler ile vitesin çerçevesinin birleştiği hem şöför hemde yolcu tarafındaki tırnaklardan ses geliyordu araya yumuşak bişey koyduk ve ses mes kalmadı.
mesut hocam araçla asfaltı bozuk ya da stabilize bir yola gir biraz hızlı git. yani atıyorum stabilizede 40-50 arası falan gibi. veya bozuk asfaltta 70-80 km hızla git sonra görüşelim....