Gönderen Konu: 2005 toyota coralla 1.6 terra - LPG Taktırayım MI ? -  (Okunma sayısı 7455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • değişmeyen tek şey değişimdir
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
2005 toyota coralla 1.6 terra , 22000 binde aracım var ben çok gezen biriyim yılda 15BİN-20İN  civarı km yapıyorum ?   benzin aldı başını gidiyor !
ATİKER SIRALI sistem tüp taktırmak istiyorum ama sitedeki diğer yorumları okudum kafam iyice karıştı ! ! ! !

aracımı çok seviyorum ve uzun bir süre daha binmek istiyorum ama yakıttan tasarruf için sizce aracıma tüp taktırmalımıyım ?   sizce bir sorun çıkarmı   ? ....]

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 TOYOTA CORALLA 1.6 TERRA - LPG TAKAYIM MI ? -
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2010, 19:00:16 »
Forumdaki sohbet tarzımız gereği öncelikle kendinizi "Tanışma" bölümünde tanıtmanız gerekiyor.
Ama ben yinede size cevap vereceğim.
Aracınızın motorunda "plastik manifold" kullanıldığı için mikserli sistem lpg taktırmanız zararlıdır.
Ama sıralı sistem LPG taktırırsanız uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Marka olarak en ucuzu Atikerdir , atiker ile daha önce sorun yaşayan arkadaşlarımız olmuştu , ama mesela BRC gibi daha kaliteli markaların ürünlerini kullanırsanız problem çıkaracağını sanmıyorum. Bide forumda gezinirkende yazılanları okumuşsunuzdur ; LPGde önemli olan markadan daha çok montajı yapan yerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2005 toyota coralla 1.6 terra - LPG Taktırayım MI ? -
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2010, 12:43:22 »
erdem bey prosedürü bilmiyordum ama sitede gezerken gördüğümden tanışma bölümüne artvin 'den tayfun diye yazdım ...

cevabınız için teşekkür ediyorum . Atiker düşünüyorum bütçe den dolayı ama toyota servisi ni aradım böyle bi düşüncem var diye ordaki sorumlular kesinlekle önermedi ve servis  dışı kalacağını söylediler ... yani bu gibi durumlarda özel servisler ancak bakar falan .... ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2010, 17:04:49 »
erdem bey prosedürü bilmiyordum ama sitede gezerken gördüğümden tanışma bölümüne artvin 'den tayfun diye yazdım ...

cevabınız için teşekkür ediyorum . Atiker düşünüyorum bütçe den dolayı ama toyota servisi ni aradım böyle bi düşüncem var diye ordaki sorumlular kesinlekle önermedi ve servis  dışı kalacağını söylediler ... yani bu gibi durumlarda özel servisler ancak bakar falan .... ?
:D Hayır , aracınız servis dışı kalmaz , lpgli aracınızıda servise götürebilirsiniz ,
ama aracınız garanti kapsamında ise garanti dışı kalır , kii zaten sizin aracınız garanti kapsamında değil.

yalnızca servisdeki bakımı kapalı alanlarda yapan servisler , yasalar gereği lpg tüplü aracınızı kapalı servis alanına ve otoparklara sokamayacağı için , LPG tankını söküp takma ücreti alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2010, 17:22:07 »
Erdem bazı illerdeki servisler LPG'li araçları servise almıyorlar ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2010, 18:38:41 »
müthiş derecede muallakta kaldım ! arabam dan çok memnunum fakat çok yakıyor ülkemiz şartlarında çok pahalıya geliyor ? e tüp taktırsamda önümde bir sürü sorun ve sıkıntı ! eşe dosta soruyorum yetkililere servislere soruyorum yaptıkları yorumlar  lpg fikriyatımı 2 ye böldü .... ? sizce ne yapmalıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2010, 22:45:03 »
tayfun kardeşim, dediğin gibi benzin fiyatları malum, sen de bayağı geziyormuşsun ki bence aracın lpg li olursa 25-30 bine çıkar bu km. bence taktır derim, sıralı sistem taktırırsan ben de arkadaşlar gibi aracına çok zarar vereceğini zannetmiyorum. yalnız en önemli konu şu ki; taktıracağın ustaya çok çok dikkat et, malum lpg takılırken aracın her yeriyle oynanıyor. bir de atiker yerine 200-300 fazla vererek lovato taktırabilirsin. oralarda fiyatları bilmiyorum ama buralarda böyle. son karar senindir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2010, 00:22:49 »
eyvallah murat kardeş, lpg konusunda BRC ye taktıracağım eğer aklımdaki 2 lemleri çözebilirsem, en iyi markalar arasında diyorlar BRC için !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2010, 08:42:02 »
Bende 2005 1.6 sol var hız sabitleyici var. Bunu övünmek için söylemiyorum :).

2008de aracı aldığım gibi brc taktırdım. 39bindeydi şuan 82binde. Bir ara gaz filtrelerini aksattım 20bin kadar, biraz titreme yaptı. Filtreleri değiştim, enjektörlere temizleyici koyduk brc de. Titreme yok artık. Rutin bakımını yaptırırsan, ustan da iyi olursa sorun yaşamazsın inşaallah.

İstanbulda bazı servisler lpg li araç almıyor. Bende servise yolum düşerse(Aman diyim :)), lpgli alan servise gidiyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2010, 19:35:53 »
bide o sorun var en yakın ildeki toyota servisini aradım lpg taktırmayı düşünmüyorum dedim,adamlar önermiyoruz üstüne bide servisimize almıyorz dediler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 03, 2010, 20:19:11 »
İşini bilen toyotacı ustan varsa ve forumu araştırarak tamir ve bakım yaptırırsan, servis avucunu yalar :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Haziran 03, 2010, 20:26:13 »
:) oda güzel bakalım nasip brc dedik bi kere taktırcaz inşallah karar verirsek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 03, 2010, 20:31:47 »
Hayırlısı olsun inşaalah :). İyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2010, 20:37:57 »
Erdem bazı illerdeki servisler LPG'li araçları servise almıyorlar ;)
Tamam işte dediğim gibi , lpg tankını sökmeden tabiiki almazlar.
Ama bazı servisler tankı kendileri söktürür onun sökülme takılma ücretini alır , bazıları ise söktürüp getirmeni ister. Ben servise bırakacağım zaman kendim söküyorum , arabayı öyle götürüyorum. Hiçbirşey olmadı sanayide lpgcide çalışan bir çocuğa 5-10 lira verirsin o söker. Bu aygaz tüpün başını çıkartıp takmak kadar basit bir işlem , iki tane hortum var zaten. :)
Bizim son 10 yıl içinde değişik arabalarımız oldu , hepsi kaskoluydu(serviste yapılırdı) , hepside lpgliydi , ben şimdiye kadar lpg takılmış diye aracı kabul etmeyen bir servis duymadım. Sadece Ferrari , Lamborghını , Masserati gibi bir kaç firma daha kabul etmiyor. Onun haricinde Mercedes bile lpgli araçlarının bakımını yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2010, 10:45:49 »
Tamam işte dediğim gibi , lpg tankını sökmeden tabiiki almazlar.
Ama bazı servisler tankı kendileri söktürür onun sökülme takılma ücretini alır , bazıları ise söktürüp getirmeni ister. Ben servise bırakacağım zaman kendim söküyorum , arabayı öyle götürüyorum. Hiçbirşey olmadı sanayide lpgcide çalışan bir çocuğa 5-10 lira verirsin o söker. Bu aygaz tüpün başını çıkartıp takmak kadar basit bir işlem , iki tane hortum var zaten. :)
Bizim son 10 yıl içinde değişik arabalarımız oldu , hepsi kaskoluydu(serviste yapılırdı) , hepside lpgliydi , ben şimdiye kadar lpg takılmış diye aracı kabul etmeyen bir servis duymadım. Sadece Ferrari , Lamborghını , Masserati gibi bir kaç firma daha kabul etmiyor. Onun haricinde Mercedes bile lpgli araçlarının bakımını yapıyor.

Erdem, tankı sökmek bana göre değil. Sahrayıcedit Nataş kabul etmiyor. Bilmesem söylemem :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 04, 2010, 19:13:09 »
:) tüp takıp çıkartır gibi he oda güzel miş yaww....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 04, 2010, 19:39:05 »
Erdem, tankı sökmek bana göre değil. Sahrayıcedit Nataş kabul etmiyor. Bilmesem söylemem :).
Zaten tüplü arabayı bildiğim kadarıyla hiçbiri kabul etmiyor , tankı söktürürseniz kabul ederler , yada bazıları sizin yerinize söktürüyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 04, 2010, 19:52:03 »
ya ben anlamadım şimd i benim arabam 30 binde şu anda ilerki periyodik 40bin bakımında eğer aracımda lpg varsa toyota servisine götürürsem adamlar benim aracıma bakım yapmayacakmı yada extra paramı istiyecek ? yada kapıdamı bakımı yapılacak aracım ?  bakmama hakkına sahiplermi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 04, 2010, 20:35:59 »
ya ben anlamadım şimd i benim arabam 30 binde şu anda ilerki periyodik 40bin bakımında eğer aracımda lpg varsa toyota servisine götürürsem adamlar benim aracıma bakım yapmayacakmı yada extra paramı istiyecek ? yada kapıdamı bakımı yapılacak aracım ?  bakmama hakkına sahiplermi ?
Bunun bir standardı yok hocam. Bayilerin bireysel tercihleri söz konusu sanıyorum.
burda nataş almıyor. dumankaya alıyor mesela :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 04, 2010, 21:56:20 »
merhaba  Bende 2002 model toyota corolla 1.6 terra sedan var arabayı 2007 de aldım bir ilac fabrikasının satıs bölümünden 190 bindeydi:) 180 bine kadar serviste bakim yapılmıs.. suan 240 binde aldıgımda hemen gittim KME Marka sıralı sistem taktırdım o zaman fiyatı 1400 filandı... Ve cekiş sorunu ne bilim bayır yukarı performans düşmedi hiç bir sorun sıkıntı yok Aynen devam:) Bu binde bana birsey olmadıysa size birsey olmaz.. 60 bin km yaptım tık demedim sadece yag yakıyor :) oda lpg normal artık Birazda hızlı kalkmaları severim ondanda olabilir zorlarım motorumu yani... Gecen haftalarda tüp fiyatı 2.090 iken istanbula gidip geldim birde sehir içi toplam 500km 72 tl yaktı aracım... Bana iyi geldi :) BRC iyi markadır Ama Birde KME arastırın derim Ben hiç sorun yasamadım taktırdıgımdan beri Tskler hayırlı aksamlar
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh