çorumda seyit nizam diye bir baraj var dedemlerin yanına gittiğimde oraya giderim amcamınoğluyla. artık ankarada da gitmeye başlıycam şu an yer araması içerisindeyim

boyları hep aynı geliyor geçen hafta adamın birisi 2-2,5 kg arası bi kuzu tuttu. kancalar ne kadar büyük olursa o kadar büyük geliyor fazla da abartmamak lazım. ayrıca o barajda levrek de var...
Öncelikle denizde (akdenizde, tabii tüm denizlerde aynı mantık geçerli) na avlayacağına bağlı.
Eğer kefal avlayacak isen gece dip oltası ile ( kıyıda 3-5 metre derinlikte) büyük kefal bekleyeceksin. Hamur ile ıslatılmış küspeyi karıştırp biraz yemleyerek oltayı atıp bekleyeceksin.
yine kıyıdan ve mümkün ise kumsal olan kıyıdan yem olarak yanıç -(bazı bölgelerde teke diye adlandırdıkları ( karidesin küçüğü) tatlı suda yetişir, onu kullanıp mırmır, mendik, çipura, ıskaroz, sargoz (deniz dibi kanallarının olduğu yerlerde olabilir, denizin durumuna göre (deniz dibi ve dalgaya göre) 50-100 gr arası kurşun ile 20 - 50 mt arası dipten avlayabilirsin. Kayalık kıyılardan 20 -25 lik misine ile yaprak kurşun ile sargoz, mianur (Melanur) ali bereket, sokar avlayabilirsin
Kayık ile çıkarsan Barbun, kolyoz, kubbes, izmarit, derin suda mercan tongabaş,,,,, e daha ne olsun .
Tabii bizimkisi yılların özlemi ile züğürt tesellisi. Malesef trolcüler ve zıpkıncılarda bu balıklar kaldıysa. bundan 15-20 sene önce her gittiğimizde balığmızı tutabiliyorduk. Şimdilerde maalesef ara ki bulasın.
içimizdeki özlemi geçmişi yad edebiliyoruz ancak
Tavsiyelerinizi deneyeceğim hafta sonu inşallah bu kez olacak, kefal var çarpan var izmarit var, yani yakalayanlardan görebildiğim, tekne ile açılma şuan pek mümkün değil genelde sahilden at çek yapıyorum, akşamları dip oltasına ekmek içini denedim bir kaç kez vurur gibi oldu yada bana öyle geldi ama boş çektim. Sabır gerektiren bir hobi

vazgeçmek yok, ilk yakaladığım balık ne olursa olsun suya geri bırakacağım...Hepimize rasgelsin.
sormayın ya az sövmüyorum trolcülere len zaten trol çekiyosun bari gerekli uzaklıktan çek 3mil uzaktan çekmesi gereken trolü herif kıyıdan çekiyor trol için 3 mil gırgır için 1 mil diye biliyorum ama kimse takmıyor arkadaş dürbünle takip edip ihbar ediyodum bir ara çakallar plakayı da kapıyolar bunu yaparken
Tavsiyelerinizi deneyeceğim hafta sonu inşallah bu kez olacak, kefal var çarpan var izmarit var, yani yakalayanlardan görebildiğim, tekne ile açılma şuan pek mümkün değil genelde sahilden at çek yapıyorum, akşamları dip oltasına ekmek içini denedim bir kaç kez vurur gibi oldu yada bana öyle geldi ama boş çektim. Sabır gerektiren bir hobi
vazgeçmek yok, ilk yakaladığım balık ne olursa olsun suya geri bırakacağım...Hepimize rasgelsin.
dip oltasına zil bağlarsanız sizin için çok daha kolay olacaktır. bir de ben atınca en az 10-12 dip oltası atıyorum 7-8 metre aralıklarla. ne kadar çok atarsanız o kadar çok gelir
sen yinede ilk yakaladığın balığı salma nolur nolmaz..ilk ve tek olmasın. ikincisini sal boş ver sen o belgeseldeki salıverme hikayelerini.var onlarda bir terslik kilo parası vermemek için salıyordur onlar.ilk yakaladığın siftah dersin. ikincisini salarsın...
arkadaşalr dün askerlik işlemleirmi tamamlamak üzere memleketim şileye gittim ve sabah erken saatlerde sisle boğuşarak yola koyuldum ve palamut avı açılışını ister istemz erken başlattık ilk defa böyle birşey yaptık çünkü balık çok gelişmiş..avlandık çok ilginç bir şeydir ki palamut beklerken torik balığı ile karşılaştık..bu zevk yaşanır anlatılmaz deikleir şey bu dünkü videomuzu düzenlemelerden sonra paylaşacağım..şu an ki palamut fiyatları cingene palamudu çifti 15.00 tl ve bir çifti şimdilik 1 kişi doyurur eylül ayına kadar yağışlarla boyu ve tadı değişir..damak zevkine önem verenlere bu fiyatı düşünmeden öneririm..
bugün sabah 6:00 civarlarında işimi gücümü bırakarak stres atmak için şileye yol aldım ve teknemle hafta sonuna kadar avcılık yapacağım umarım bu bahsettiğim tarihe kadar hava bozmaz..bugün verimli idi..4 çift palamut ve daha sonrasında attığım küçük ağımdan yaklaşık bi 8 kilo kadar hamsiyide yakalamış oldum..az önce denizden geldim biraz soğuk vardı..yanımda profesyonel bir makinam olmadığı için gece çekimleri yapamıyorum..ama elimde mevcut olan resimleri bu başlık altında paylaşacağım..ve yine öğle arasında..cız-bız muhabbetimi gerçekleştirdim....yine kaçırmadım..mangalı..

:Pbirazdan yatacağım ve gece 3 te tekrar denize açılıp sabaha kadar dolaşacağız..şimdilik bu kadar
Anlat anlat Murat, senin teknede bir TCT buluşması şart oldu artık.
Oh, keyfe bak ya 
ah abi hava bozdu bendekide şans bütün gün eve tıkılı kaldım sayılmaz tabi dağ bayır dolaştım ağlarımı istifledim hava şartları planlarımı alt üst etti

haftasonu iptal oldu kısaca yarın itibari ile istanbula döneceğim..yoksa süper keyif olucaktı..ama dağları gezmiştim biraz mantar bulmuştum akşam yemeği yapmıştım ondan.. biraz sonrada kestaneleri yarark sobamın üzerine koyup çayımı yudumlayacağım işte buna oh keyfe bak denir..

burda haklısın abicim..
Anlat anlat Murat, senin teknede bir TCT buluşması şart oldu artık.
ah be hakan abim tct sığdığı kadar olur..alabildiğince alır..ama yat keyfini vermez..ama şilede güzel bir manzarada mangal keyfide fena olmaz..düşünülür..isteyenlerede küçük çaplı deniz gezisi yapılabilir..

her zaman emre amade..
AAAAaaaahhhhhhhh ah! bir gün biz de o mazideki günleri tekrar görebilecekmiyiz?
afiyet olsun adaş. balığın en sevdiğim pişirme yöntemi....yapmayın arkadaşlar canımız çekiyor. gece uyuyamazsın bak..
bu tavşan iri gibi, kaç kilo vardır
Hey maşallah o tavşanı bulgur pilavının üzerinde hayal ediyorumda sabah sabah acıkıyor insan rasgele
Vurduğumuz yerde yedik. bulgur pilavıyla gerçekten çok güzel olur
afiyet olsun seçkin kardeş. hafta sonu ben de kaz avına gideceğim nasip olursa. bakalım yakışıklıları resimleyebilecekmiyim..