0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler Mehmet. Kirazlı yayla mı ne vardı oralarda. Köylere gidip bol bol kestane ve kestane şekeri yemek iyi olur harbiden.Uzun zamanım geçti Bursa'da.Bence iyi bir sapan yeterlidir doğada, tabi iyi ve keskin bir şey de şart.
Beykozda tutuyorum. 1 adet lüfer tuttum, boyu 29 santim civarındaydı, şans eserı misinamı kesmeden çektim. Evet resimdekiler, tuttuğum küçükler, arkadaşlarla bitirdik 4 kişi.
Kıyıdan avladım abi geçen hafta. Şimdi pazardan geldim, pazarda çinekopun kilosunu 5 liradan satıyorlar. Anlaşılan bu sene bereketli.
Türkiyede avlanması ve satılması yasal balık boylarına uyulmadığını balık pazarlarında gördüğümüz yavru balıklardan anlamak mümkün. Örnek mi? Lüferin en az bir kez üreyebilmesi için minimum 20 ila 24 cme ulaşması gerekirken bugün yasal avlanma boyu 14 cm olarak verilmiştir. Yani aslında yavrusu olan çinekop boyu. Aynı şekilde palamutun üreme boyu 38 cm ila 42 cm arasında iken yasal avlanma boyu 25 cm dir!
değerli dostlar konu içerisinde geçiyorsmu bilmiyorum genel anlada bir ricam olacak;hale hazırda bilyorusnuz çinekop avlamak içni en az 25cm şartı getirildi ancak ne bu şarta uyan var nede çinekopa sagı duyan var 2-3 seneye kalmaz çinekopu ancak kitaplarda görürüz gibime geliyor gelin sizlerde bana katılın ve çinekop avcılığını protesto ederek çinekop lüfer sarıkanat almamaya başlayalım ne dersinz?
Katılıyorum. Balıkçıdan lüfer sarıkanat almıyorum. Zaten tutmaya da vaktim olmuyor. Benim için sadece tutmak ayrı bir zevk, yakasam da salarım küçükleri. Yemeğe başka şey mi yok.
Bu hafta sonu hava uygun olursa zodyak bot ile bu sene son balık avımı yapmayı düşünüyorum. Bayramda yokum. Bayramdan sonrada havalar iyice bozar ve artık bot ile açılmak olmaz.Pazar günü bot ile iki arkadaş biraz açıldık ve akıntı vardı. 2 km' den fazla gitmişiz botla. Hafiften dalgada çıkıp havada kararmaya başlayınca, motorda ilk üç beş denemede çalışmayınca korkmadım değil. Biraz heyecan oldu ama güzel istavrit avladık.
tüpsüzmü dalıyorsunuz?
Yok dalış yapmıyorum. Amatör olarak balık tutuyoruz. Dalış işi bana göre değil. Hiç düşünmüyorum.
20 cmden büyükse zaten çinekop olmaz abiciğim, sarıkanat olur lüfer olur. Olta balıkçılığıyla balık nesli, türü tükenmez merak etmeyin.