Gönderen Konu: İki araba arasındaki fark  (Okunma sayısı 1010 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
İki araba arasındaki fark
« : Mayıs 31, 2010, 20:44:27 »
ARkadaşlar biliyorsunuz geçen ay babama epey bir arayış sonrasında 87 model bir mercedes 200e aldık. Geçen hafta 3 günlüğüne işe gelip gidişimi onunla yaptım. Tabi yakıtını hesaplamak için.
Sebebi ise babam kullanıyordu ve şehir içi bile değil 30-35 kr arası yakmasıydı tüple. Oto sultan götürüp bir ayar yaptırdım ve ondan sonra bir kontrol edeyim dedim ve kullanmaya başladım.

Yakınıtının şehir içi 22-25  kuruş olarak ölçtüm LPG 1,81 den. Yakıtı düşmüştü ve rahatladım.

Gelelim kullanımına Tabi çoktandır toyotayı kullandığım için bana oldukça hantal geldi. Trafikte öyle hemen kalkmıyor "durun ben bi kalkıyım" der gibi. Ama adevrini aldımı da hakikaten çok güzel bir gidişi var. Ses içeri çok az giriyor o da 24 yaşın vermiş olduğu eskimeden İÇi oldukçe geniş olduğu için rahattı. Bizim gibi iri kıyım insanlar için ideal. Sürüşü güzel zevk veriyor hız yapmayacaksınız ağır ağır kafayı yaslayıp yola gideceksiniz.

Sonuç olarak şehir için için ideal bir araç değil. İNsanı kullanırken yormuyor.

Bugün Toyotayı aldım babamdan ve arabama kavuşmanın verdiği bir mutluluk vardı içimde. Gerçekten de şehir içinde 16 kuruş yakması benim için mükemmel.  Yolda bırakın beni ben gideyim der gibi ışıklarda.  Belki mercedes kadar büyük değil içi ama bana yetiyor. Şehir içi kullanım için bence çok ideal.

İkisinin arasında bir seçim yapacak olsam hiç düşünmeden Corolla derim. Sürüş zevki corollada bir başka ve benim kanım corollaya ayrı bir kaynıyor. Hatta abime de diyorum öyle bir seçenek olsa hiç düşünmeden corolla derim diyorum.

İstediğin yere girip çıkabiliyorsun corollayla. Bana göre mercedesin rahatlığı harici öyle bir artısı yok. Şehir içinde de o kadar gerekli mi ? bence gerek yok.
En büyük fark tabikide yakıt.
Bu düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

İki araba arasındaki fark
« : Mayıs 31, 2010, 20:44:27 »