Gönderen Konu: App plakalarım nasıl durmuş ???  (Okunma sayısı 3697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
App plakalarım nasıl durmuş ???
« : Mayıs 31, 2010, 11:43:28 »
Geçenlerde sahibinden.com da gezerken bir ilana gözüm takılmıstı.İlandaki resimleri görünce plaka çeşitlerini cok beğenip,Bende sipariş ettim ama nedense bir türlü içime sinmedi :S

İlk baş nasılsa plakalıkları takmıyacagım diye plakalıkları kırarak üstündeki plakaları çıkardım ama aracın önü bariz kare plaka için yapılmıs tam slıkonu,ve cıft taraflı bantı tampona sıkıp yapıştırcaktımki uymayacagının slıkonla sıksam bıle ön plakanın ucup gideceğinin farkına vardım.Neyse bende dedim yeni plakalık alıp plakalıklarla takayım ama app plakalar plakalıkla cok sırıttı bence :s

sizce nasıl olmuş ben arka tarafı çok begendim ama ön taraf ıçıme sınmedi açıkçası.Kare plakamı sipariş etsem yaaa ? :s

Burada'da eski plakam ve yeni app plakamla poz verdim  :D    :D    :D   :P   :P

Toyota Club Türkiye

App plakalarım nasıl durmuş ???
« : Mayıs 31, 2010, 11:43:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: App plakalarım nasıl durmuş ???
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2010, 11:47:09 »
taylancım eski plakandaki  tr arması daha canlı ama yeni ıolanda renk biraz soluk  yada açık belki resimdende olabilir..sana tavsiyem   plastik plakalık kulllanma elindeki plaka gibi etrafı beyaz dursun etrafı silikonla tuttur..yeter.. daha şık durur.  .benim görüşüm bu.. :D ama güzell yinede
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2010, 11:51:34 »
İşte murat abi durmuyor :s slıkonla tuttursam bile ucup gidicekmış gibi uçlarında boşluklar oluyor bariz ön tarafı kare plakalık için yapmış japonlar :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2010, 11:53:18 »
Eski plakanız daha güzel duruyor App'nin çok çeşiti var fakat önemli olan güzeli seçmekte ben yazı tarzını hiç beğenmedim açıkcası bizim kasaların önünede kare gidiyor ve app plakada çerçeve olmaz düz yapıştırırsan daha güzel bir görüntü alırsın,ayrıca app plakada mühür olmadığı için yasak polislere dikkat..daha güzel bi yazı tarzıyla değiştirebilirsin Taylan abicim kolay gelsin ;)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2010, 11:54:37 »
Yakından görmek lazım ama plakaya hafif bir bombe vererek yapıştırılabilirmi acaba
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2010, 12:29:08 »
http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-tasit-arac-arac-dizayn-ve-ozel-donanim-imalati-app-plaka-3m-kalitesi-fransiz-alman-ince-kare-ucuz-kargo/detay

mesela link teki ilanda peugeot 407 araçtaki arka plakalık on numara ve gerekli bombeyi verek yapıştırabilirsin..doğru ve güzel estetik bir fransız app bu toyotaya süper gider olmadı kare şeklindede bir sipariş verebilirsin.. çünkü rakamlarında 7 rakamı ön plana çıkıyor örneklerde 7 rakamına bir bak derim.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2010, 12:31:55 »
ha bu arada yasağada dikkat et bunun için sanırım çift bandrol falan muhabbetleri var ..alperinde dediği gibi polise dikkat kurallar çercevesinde  herşey daha güzel olur..  elbet bunun bilincindesin  sadece hatırlatma idi... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2010, 12:35:09 »
Ha mühürlü applerde var fakat 120 tl'den başlıyor tabi o kadar para vermekte benim içimden hiç gelmezdi köşe kapmaca daha keyifli =)))
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2010, 12:35:49 »
İki tane plakalık aldım orjinaller bagajda çanakkale içinde sıkıntı olmaz ama şehir dışında bılemiyorum :D olmadı hemen söküp orjinallerle değiştirim :D muameleci arkadasıma bandrol yaptıramazmıyız dedim,Yaptırırız ama 50 tl nı alırım dedi.Vazgeçtim zaten olmazsa orjınal kare bastırcam bu gidişle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2010, 16:08:23 »
benim aracın başlığında da aynı konu geçmişti bende plaka çerçevesini hiç sevmiyorum ama öne nasıl yapışır bilememiştim....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2010, 16:16:21 »
süper güle güle kullan kardeş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2010, 16:29:19 »
plaka  cevresindeki siyah serit boyayı temizlemek için selülozik tiner..bununla beraber  pamuk veya üstüpü bez yeşil 3m marka  çift taraflı bant ve mümkünse  dayson marka siyah silikon ile bu işi başarabilirsiniz..  eski plakayı sök yerini temizle sil.. plakayı temizle sil.. arka tarafı  belirli noktalardan çift taraflı bantı uygula..bantların  aralarına 3 ve 4 top şeklinde fındık büyüklüğünde rakam boşluklarına gelecek şekilde silikonları akıtıp gözünüzle hizlayıp bantların şeritlerini sökün ve yerine koyarak bastırın bekleyin...kullanıma hazır... :D

bu uygulamayı bir arkadaşıma yakında yapmayı düşünüyoruz resimli anlatım olarak paylaşmaya çalışacağım ne kadar kolay olduğunu görüceksiniz  kolay gelsin.. :D

not..plaka etrafını temizlerken tineri rakamlara ve tr armasına bulaştırmadan özenle yapınız..:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2010, 16:55:14 »
valla benim arabanın burnuda sivri ama ben çerçevesiz yapıştırdım , bayada iyi tuttu abi , hatta bizimkiler kaldırıma çarpmış , plaka eğilmiş ama hala iyi tutuyordu. Sökerken çok zorlandım.
Hatta burada küçük bir planımı paylaşayım , ben APP plakaları bir daha takarsam plaka yerine değil onun bir altına takacağım.(Peugeotlarda oldugu gibi) Ben plakayı böyle takmanın arabayı daha iri gösterdiğini ve toyotalarda tam bir japon arabası imajı verdiğini düşünüyorum.

Bence sende öyle yap...

Hatta örnek olarak resim ekleyim;

Camry gibi oldu bence :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2010, 16:56:49 »
Bide erdem kardeşin , çerçeve kullanacaksan app takmamanı tavsiye eder abi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2010, 19:30:06 »
Hayırlı olsun, senin hoşuna gittiyse problem yok. Ama yeni yaptırma imkanın olursa, bence orjinal kare plaka daha hoş olur ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 31, 2010, 23:39:33 »
Ercan bence kesinlikle kare yaptırmalısın.Özellikle 2002 den sonraki E12 ve sonası için uzun plaka gitmiyor.

2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 01, 2010, 03:44:39 »
valla benim arabanın burnuda sivri ama ben çerçevesiz yapıştırdım , bayada iyi tuttu abi , hatta bizimkiler kaldırıma çarpmış , plaka eğilmiş ama hala iyi tutuyordu. Sökerken çok zorlandım.
Hatta burada küçük bir planımı paylaşayım , ben APP plakaları bir daha takarsam plaka yerine değil onun bir altına takacağım.(Peugeotlarda oldugu gibi) Ben plakayı böyle takmanın arabayı daha iri gösterdiğini ve toyotalarda tam bir japon arabası imajı verdiğini düşünüyorum.

Bence sende öyle yap...

Hatta örnek olarak resim ekleyim;

Camry gibi oldu bence :D

Anam aynı 308 gibi olmuş :D görünce şaşırdım dedim ben böle foto çekmedim nerden geldi diye sonra fatoş olduğunu çaktım  plakayı öle takarsam tamponu macunlayıp boyamam gerekecek bende pek istemiyorum açıkcası tamponu falan boyamak.Bakalım yarın yine deniyeceğim slikonla yapıştırmayı olmadı kare bastıracam,Bizim Eranın ön plakası kare olduğundan 2 tane kare plakalı araçta istemiyorum ama yapacak birşey yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 01, 2010, 04:05:54 »
Anam aynı 308 gibi olmuş :D görünce şaşırdım dedim ben böle foto çekmedim nerden geldi diye sonra fatoş olduğunu çaktım  plakayı öle takarsam tamponu macunlayıp boyamam gerekecek bende pek istemiyorum açıkcası tamponu falan boyamak.Bakalım yarın yine deniyeceğim slikonla yapıştırmayı olmadı kare bastıracam,Bizim Eranın ön plakası kare olduğundan 2 tane kare plakalı araçta istemiyorum ama yapacak birşey yok :(

yok , macunlamaya gerek yok , bir ablamın arabasına inşaat köpüğüyle yaptım süper oldu  

Önce (yapışıp kalmaması) için o bölgeyi kağıt bantla kapladım.
köpüğü sıktım , biraz kurumasını bekledikten sonra plaka boyutuna gelmesi için biraz daha ekledim , sonra biraz daha ekledim
ertesi gün,,,
bantla birlikte o bölgeden ayırdım
ama köpük beklediğimden fazle şiştiği için maket bıçağıyla fazlalıkları aldım.
sonra önünü düz bir şekilde zımparaladım , arkasınıda göze batmayacak şekilde zımparaladım.
sonrada silikonla plakayı parçaya , parçayıda kaportaya yapıştırdım.
(Tüp silikon kullanırsan sökerken tek parça halinde gelir (boyaya zarar vermez) , ama sıcak silikon kullanırsan yapışıp kalır.)

Buda benim app plakam (Legal plakanın üzerine yapıştırmıştım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 01, 2010, 04:16:54 »
gerçi , plakanın normal takılma yerini macunlamak gerek haklısın abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #19 : Haziran 04, 2010, 20:59:16 »
taylan app plakanın yaptırmanın amacı sadeleştirmek değilmi görüntüyü o plakalıklar ne at gitsin yapıştır çift taraflı bantla tmm :D benim yeni aracın fotolarını koyucam yakında siteye o zaman app plaka görürsün :)
eSeR KaŞıK