Gönderen Konu: 2010 yaris hakkında  (Okunma sayısı 3017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
2010 yaris hakkında
« : Mayıs 29, 2010, 13:21:42 »
Arkadaşlar sitemize yeni üye oldum.konuyu yanlış yere açmış olabilirim,kusura bakmayın.Toyota yaris 1,33 terra spotry almayı düşünüyorum.merak ettiğim bir kaç durum var.içeri yol sesi,lastik sesi vs.alıyor mu? Bir de 110-120 den sonra sarsıntı var mı? 6 ileri olduğundan sarsıntı yapmaz diye düşünüyorum.yine de bilgilerinize danışmak istedim.şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

2010 yaris hakkında
« : Mayıs 29, 2010, 13:21:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 yaris hakkında
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2010, 13:27:09 »
İçeri yol sesi alıyor,bu sınıfta almayan benim gördüğüm Clio 3 var,onun dışında geneli alır,hele Japonların hepsi

Sarsıntıdan neyi kastediyorsun bilmiyorum ama 6'da 3000 rpm'de 122 gibi bir sürati var,yani araba bağırmıyor

Genel olarak parasını hakeden bir araç,en iyi yönü motoru,iç genişliği,bunun dışında süspansiyon eh işte yani vasat sayılır,güvenlik olarak iyi,donanım-fiyat iyi,ikinci eli iyi,ne bileyim ufak tefek eksikleri var ama iş gören bir şehir aracı,düşük tüketimi bence en büyük artısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2010, 13:31:05 »
Sarsıntı derken motor sesinden bahsetmiştim.teşekkür ederim yorumun için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2010, 13:34:45 »
Yok motor sesi 3000'e kadar filan çok düşük,ondan sonra 5000'e kadar makul,5000'le 6000 arası dışarıdan duyanlar arabada spor filtre mi var diye soruyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2010, 22:11:53 »
aslında forumlarda alper ak ın açtığı bir konuda düşüncelerimizi fazlasıyla yazmıştık o konuyu bulup kopyalamaya çalışayım size..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2010, 01:55:08 »
Aslında uzun bir süre dolaştım fakat bulamadım.Evren Bey bir yardımcı olursanız sevinirim konu hakkında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2010, 15:32:53 »
Serbay Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?

Evren hocamın bahsettiği konu bu:

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/yeni-yaris-alan-arkadaslarin-yorumlarini-bekliyorum/
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2010, 23:50:03 »
evet konuları birleştirelim.sormak stediğiniz başka bişiler varsa ine sorunuz 16000 km oldu benim.10.ayımda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2010, 23:57:49 »
arabadan ne bekliyorsunuz siz.arabada bildiğim fazla yüklü olmassa segmentindeki diğer araçlara göre daha güçlü motora sahip.yani arabada 5-6 kişi olursanız biraz sıkıntı çekersiniz gibime geliyor.onun dışında zaten 6 ileri motor sistemi fazla zorlanmaz.ben yarisi seviyorum içi geniş ve modifiyeye yatkın.tam genç arabası fazla yakmaz.kasası sağlamdır.kapıyı açıp kapatın bu motor nasıl bu kasayı kaldırıyor dersiniz.
Silindir adedi   4 sıralı      
Yakıt Sistemi   Enjeksiyon      
Supap mekanizması   DOHC      
Motor hacmi   1329 cc      
Maksimum güç   101 / 6000 PS/dd      
Maksimum tork   132 / 3800 Nm/dd      
Sürtünme Katsayısı   0,3
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2010, 00:03:09 »
5 kişi de bindik.gene gidiyor yarisim ya:=)))iyi de gidiyor çok fark ettirmiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2010, 00:05:29 »
abi ben yarisleri seviyorum şöyle anne baba iki çocuklu aileler için bire bir.hem sağlam hemde 1.3 alırsan yeterli performansı veriyor.donanımı iyi.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2010, 11:31:54 »
Benim daha çok yol tutuşunda sorularım var aslında.Araç yüksek olduğu için virajlarda yatma gibi problemleri varmış.Süspansiyonlar gerçekten kötü mü? bir de EBD denilen sistemin ESP den farkı nedir? Katologta falan esp ye rastlamadım çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2010, 11:51:58 »
Serbay Bey, EBD eski araçlardaki limitör gibi fren gücünün dağılımı ayarlayan bir sistemdir. ABS ile birlikte çalışır. ESP ile ilgisi yoktur.

Yaris'den C veya D sınıfı bir araç gibi yol tutuş performansı beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Daha önce yol tutuşu sağlam bir araç kullandıysanız Yaris'i tavsiye etmem. Çok zorlanırsınız. Ama şoförlüğüm iyidir, adapte olurum diyorsanız bir şey diyemem. Tabi bu söylediğim eski kasa için geçerli, yeni kasayı hiç kullanmadım, o nedenle benim söylediklerimi tam olarak bir kıstas kabul etmeyin.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2010, 12:45:08 »
Daha önce renault vardı.abs vs.hiçbir şey yoktu ve gayet de kontrolüm iyiydi.zaten hızı seven biri değilim.maksimum 160 yaparım.genellikle şehiriçi kullanacağımdan sorun olmaz diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 01, 2010, 15:44:33 »
Benim daha çok yol tutuşunda sorularım var aslında.Araç yüksek olduğu için virajlarda yatma gibi problemleri varmış.Süspansiyonlar gerçekten kötü mü? bir de EBD denilen sistemin ESP den farkı nedir? Katologta falan esp ye rastlamadım çünkü

Süspansiyonu ben vasat olarak tanımlıyorum,şöyleki normalde bir sıkıntı yok fakat viraja yüksek süratle girip bir de viraj içerisinde fren filan yaparsanıs arkası hemen oynamaya başlıyor fakat direksiyonu çok rahat ve net,kolayca yönlendirilebiliyor,araba dergilerinin karşılaştırmalı testlerinde Yaris genelde bu konuda orta sıralarda yer alıyor,ben 4cm'lik yay taktım yol tutuş çok olmasada iyileşti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Haziran 01, 2010, 16:20:06 »
Bİr de içeride sert plastik malzeme kullanılmış olması tıkırtı,çıtırtı vs. seslere yol açıyormuş.Doğru mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 01, 2010, 18:52:37 »
ya allah allah kim uyduruyor ya..çıtırtı ya hasta olurum çıkarsa geri veririm aracı..yok çıtırtı falan....
içide gayet kaliteli bence getz accent rena clio dan falan sonra onların ki oyuncak plastiği gibi geliyor ...
süspansiyon sert denebilir...yol tutuşuda yeni nesille eskiyi kıyaslayamayız kesin..
corolla gibi yere yapışmıyor ama abimle yanyana gidiyoruz yolda ...110-120 ye kadar da sarsmaz...
dediğiniz 160 her araç için tehlikeli..bu araçta 175 max hız deniyor...
dizeli ile 220 görmüş deli tanıdıklarım var...çok tehlikeli ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2010, 11:25:27 »
Kötü yol koşullarında benim sağ torpidonun olduğu yerden ses geliyor,bu arabaların çoğunda da geliyormuş,lakin genelde çok rahatsız edici bir tıkırtı-çıtırtı durumu yok

Benim o seste sağ torpidodan geliyor,ses yapan yeri tam bulup halledeceğim