0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, arabada stepne bulundurnak kanunen şart mı? Arabamda stepne yerinde simit lpg tankı mevcut. Dolayısıyla stepne bagajda ekstra yer kaplıyor. Artık eskisi gibi değil ki, yani bagajda pompa bulunduruyorum zaten, patlasa bile lastiği şişirip idareten tamnirciye kadar gidebilirim sanırım...Acaba stepnesiz trafik kontrolünde yakalnsak ceza yermiyiz?Teşekkürler....
Her zaman stepne taşımak zorunlu sanıyordum. Sadece şehirdışında zorunlu olduğunu yeni öğrendim.Şöyle bir durum da söz konusu. Lastiğinize her zaman çivi girip de yavaaş yavaaş sönmez.Başıma birkaç kere geldi.- 20km ile giderken kaldırıma sürttüm, 15cm lik bir yarık açıldı.- Eski aracım daha 15bin km de falandı sanırım. 1 yıl olmuştu alalı. Good Year marka lastik balon yapmış, haberim yok. Yüksek süratte çukura düşünce yarıldı.- Orjinal alaşımlı jantım, çukura düşmem sebebiyle çatladı, basıncı anında indi. (55 yanak!, orjinal jant!)Vs. Vs. ne zaman stepne'ye ihtiyacınız olacağı belli olmaz. Siz siz olun, ufak da olsa bir stepne taşıyın ve düzenli olarak hava basıncını kontrol edin.
5 - Stepne: Şehirlerarası yolcu taşıyan bütün ARAÇLARDA,
Sırf belki bu yüzden stepneyi bagajda görmekte irenirim diye tüpten ireneyim dedim en azından onu atamam diye silindir taktırmıştım.
sigorta şirketlerininde yol yardımları var...Mercedes bmw gibi modellerde stepne olmadığını bunun yerine köpük kullanıldığını duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum?
bendeki sorun "işlevsel" stepne bulundurmak. Stepne var ama üzerinde 20 senelik lastik var
abi o lastiği bir müzeye bağışla istersen
benim stepne hiç kullanılmadı çizgileri sakalları falan üstünde duruyor, asfalttan hiç çıkmıyorumki lastik hasar görsün ama ne yazıkki stepnenin jant metal , onunda alaşım jant olması gerekirdi
Sırf belki bu yüzden stepneyi bagajda görmekte irenirim diye tüpten ireneyim dedim en azından onu atamam diye silindir taktırmıştım.Bu cümleden bir şey anlayan oldumu