Gönderen Konu: 0 arabada motor açma  (Okunma sayısı 6656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
0 arabada motor açma
« : Mayıs 24, 2010, 10:57:52 »
Merhaba Arkadaşlar,

Arabam daha 1300 km'de servis bana motor açma ile ilgili olarak" o eski arabalarda yeni nesil arabalarda hız yaparak motor açma diye bir şey yok dedi" fakat bazı arkadaşlar da motor kısır kalır basman gerek falan diyor. Bu işi bilen tecrübeli arkadaşların yorumlarını alabilir miyim?

Toyota Club Türkiye

0 arabada motor açma
« : Mayıs 24, 2010, 10:57:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 0 arabada motor açma
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2010, 11:36:04 »
Servis doğru söylemiş alper durduk yere arabayı yıpratma herşey bir yana henüz yeni olan arabayı yüksek devirlere çıkartman yararına değil zararına olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2010, 11:36:48 »
Şimdi hakkı bey seni tanışma bölümüne de davet edecek.:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2010, 11:45:26 »
Aracın parçaları yeteri kadar yerine oturmuştur bassanda basmasanda çok fazla birşey değişmez ki motor açma diye birşey yok.Genelde biraz kalitesi düşük araçlarda geçerli bu olay aynı zamanda geçenlerde bir arkadaş hyundai aldı hyundailerde 3binden sonra 5.viteste devrin sonunu bir görürler hem aracın motoru açılsın hemde oturmuş olur parçalar motor oturmuş olur birazda atak olur diye ama bana kalırsa içinizde kalmasın derim ama dikkatli olun derim :) yollar tehlikeli
toyota aşığı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2010, 11:54:01 »
araba ister eski teknoloji ister yeni tenoloji olsun motor ömrü ilk 5000 km deki kullanıma bağlıdır.motoru asla bağırtmıyacaksın ,bayıltmıyacaksın,yavaş ve düzgün kullanacaksın ani fren yapmıyacaksın,yavaş yavaş duracaksın.işte ozaman araban sana uzun yıllar hizmet eder.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2010, 12:14:41 »
Benim aracım 4.600 km'de ve yavaş yavaş fark ediyorumki daha az yakıt yakmaya ve ciddi ölçüde perfonmansı yükselmeye başladı.Ama ben hiç zorlamadım aracı devrınde kullandım motoru ısıtmadan belli bir süratın üstüne cıkmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2010, 12:36:29 »
önceden araçların rodaj süreleri olurdu, rodaj süresi boyunca uyulması gereken kurallar vardı liste halinde. rodaj bakımı olurdu, yağ temiz bir kaba boşaltılır, içinde talaş vs. var mı kontrol edilir, yenilenirdi. şimdi kimsenin rodajı ağzına aldığı yok. bunun 2 sebebi olabilir; 1 araçların artık rodaja ihtiyacı yok, 2 servislerin rodajda yıpratılan araçlara daha çok ihtiyacı var. bence 2. daha ağır basıyor. zaten eskisi gibi şoför mü var piyasada. sadece otobüs kamyonlar değil, tüm araçların yazlık-kışlık bakımları olurdu önceden. şimdiki gibi yağ değiştirip kontrolden ibaret değildi yazlık-kışlık bakımlar. termostad değişirdi, subaplar yaza-kışa göre ayarlanırdı. soğutma sistemi elden geçirilirdi. dediğim gibi ya şimdi arabalar süper veya servisler...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2010, 14:37:15 »
Teşekkürler arkadaşlar, ben eski normal sürüşüme devam ediyim anlaşılan...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2010, 05:58:42 »
Evet Alper bey rodaj falan olduğunu sanmıyorum yeni araçlarda ama gerçekten 5.000 km cıvarına gelince aracınızda perfonman artışını ve yakıt düşüşünü farkedersiniz.