Gönderen Konu: xei ısınınca bogulma yapıyor neden.....  (Okunma sayısı 1208 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
xei ısınınca bogulma yapıyor neden.....
« : Mayıs 23, 2010, 23:45:11 »
bu hafta sonu aracımla 1000km yol yaptım ilk defa yavaş yavaş foyaları ortaya dökülmeye başladı ilk 300km de aks kesti usta çagırdım çektik servise bana 200tlye patladı ilk kazıgı orada yedik sonra sonra araç ısınınca yani 10 km falan yaptıktan sonra gaza verdiginde bogulma yapıyordu onu sormaya korktum o kazıktan sonra bunuda size sormakta yarar var neden yapar arkadaşlar bu sorun neden olur sizce...
araç 94xei benzinde iken yapmıyor ama gaza aldıgımda bogulma yapıyor...
ne ota nede b.ka ne var ne yoksa toyota.....

Toyota Club Türkiye

xei ısınınca bogulma yapıyor neden.....
« : Mayıs 23, 2010, 23:45:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: xei ısınınca bogulma yapıyor neden.....
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2010, 23:58:00 »
bende de  aynı şey oluyordu benzinde sorun  yok lpg  ye  aldım  mı  10sn  çalışıyor  bu arada  boğulma  yapıp stop ediyordu. sorun  lpg  ecu'sundan  çıktı  çunku Zavoli servisi akünün yanına  koymuşlardı sarıp sarmalayım  muhafaza edip ama  akuden oksitlenen asit Lpg ecu'suna  ulaşmış üst  koruma  plastiğini ve  akabinde devreleri eritmişti. garanti dışı bir  işlem  gördük ve  yenisi 550TL :(

LPG'ciye  gidip bir  kontrol ettirin sorunu bulacaklardır.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: xei ısınınca bogulma yapıyor neden.....
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2010, 11:05:42 »
geçmiş olsun.
ecu dan mıdır bilemiyorum ama sorun tamamen lpg sisteminde. ecuya filtereye, regülatöre bi baktırın. enjektörden de olabilir. lpg nin markası ney? mesela ben zor bulunan lpg kullanmanın faydasını gördüm geçen gün, adam servis yokluğundan sıkılmış, komple sistemi değiştirmiş, ben de onun çıma enjektörlerini 1/4 fiyatına aldım neredeyse. 2 yıllık sağlam enjektörler. böyle bişey denk gelir belki.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...