Gönderen Konu: yeni aldığım arabadaki problemler  (Okunma sayısı 1821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yeni aldığım arabadaki problemler
« : Mayıs 23, 2010, 22:55:26 »
93 model corolla 1,6 GL model toyota aldım. Acemi sayılırım, zira ilk arabam. Kafama takılan bikaç konuyu buradan sormak istedim.

Bugün ilk kez Öveçler-Eryaman arasında 90km civarı bir hızla bir süre arabayı kullandım. Dikkatimi çeken bu hıza çıktığımda direksiyonda biraz boşluk oluşuyor. Bu boşluk neden olur ? Normal midir?

2. sorun, 3. vitese geçerken sürtme sesi gibi bir ses geliyor. buna buradan teşhis koymak zor olabilir. Ama bu da hızın yüksek olduğu durumda oluyor gibi geldi. Henüz tam test edemedim.

3. sorun, yağmurda kullanmak zorunda olduğum silecek otomatik olarakdurması gereken yerde durmuyor. Camın en altına geldiğinde kapatmam gerekiyor. aksi taktirde camın ortasında duruyor. Sanırım bozulmuş otomatiği.

4. sorun, bagajın içeriden açılmasını sağlayan mandal çalışmıyor, sanırım teli vs çıkmış ya da kopmuş.

Bu sorunlar bana ne kadar masraf açar? Ankara'da yakınımda çetinemeç caddesinde toyan var, orada mı tamir ettirmeliyim yoksa usta mı bulmalıyım. Ucuzluktan ziyade fiyat performans olarak ne tavsiye edersiniz ?

Ayrıca, tüpü 10 yıllık olmuş sanırım. muayeneden önce tank ya da beyin ya da tesisat değişecek sanırım ya da hepsi değişecek, hangileri değişmeli ?

Ya da yeni almışsın arabayı komple bakıma sok mu dersiniz ?

Toyota Club Türkiye

yeni aldığım arabadaki problemler
« : Mayıs 23, 2010, 22:55:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni aldığım arabadaki problemler
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2010, 23:26:01 »
Bugün ilk kez Öveçler-Eryaman arasında 90km civarı bir hızla bir süre arabayı kullandım. Dikkatimi çeken bu hıza çıktığımda direksiyonda biraz boşluk oluşuyor. Bu boşluk neden olur ? Normal midir?
2. sorun, 3. vitese geçerken sürtme sesi gibi bir ses geliyor. buna buradan teşhis koymak zor olabilir. Ama bu da hızın yüksek olduğu durumda oluyor gibi geldi. Henüz tam test edemedim.
3. sorun, yağmurda kullanmak zorunda olduğum silecek otomatik olarakdurması gereken yerde durmuyor. Camın en altına geldiğinde kapatmam gerekiyor. aksi taktirde camın ortasında duruyor. Sanırım bozulmuş otomatiği.
4. sorun, bagajın içeriden açılmasını sağlayan mandal çalışmıyor, sanırım teli vs çıkmış ya da kopmuş.
Bu sorunlar bana ne kadar masraf açar? Ankara'da yakınımda çetinemeç caddesinde toyan var, orada mı tamir ettirmeliyim yoksa usta mı bulmalıyım. Ucuzluktan ziyade fiyat performans olarak ne tavsiye edersiniz ?
Ayrıca, tüpü 10 yıllık olmuş sanırım. muayeneden önce tank ya da beyin ya da tesisat değişecek sanırım ya da hepsi değişecek, hangileri değişmeli ?

Bence 18 yaşında bir aracı Yetkili servise götürmenize hiç gerek yok. YENİDÖRTNAL Özel Toyota Servisi , TYT otomotiv ve AHOTO gibi profesyonel çalışan özel servisler var. Bunlardan benim tavsiye ettiğim  Şaşmaz oto sanayi sitesindeki Dörtnal Özel Toyota servisi. Yarın bende 1.6vvt-i corollamı oraya götüreceğim. Aracınızla servistekinden daha çok ilgileneceklerini düşünüyorum. Yarın(pazartesi) saat 3 gibi gelirseniz bende orada olurum.

1. toyotalarda direksiyon tepkisi yüksek hızlarla  gerçekten azalıyor , bu daha öncede konuşulmuştu , bu araçların orjinalinde olan bir problem. Ama isterseniz direksiyon hidroliğine baktırabiliriz., (10TL)

2. Büyük ihtimalle şanzıman bilyelerindendir. Ama bakmadan birşey söylemek çok zor. (200TL)

3. Evet büyük ihtimalle beyninin değişmesi gerek. fazla birşey tutmaz. (20TL)

4. Mandal bıraktığınızda geri gidiyormu? Gidiyorsa teli kopmamıştır. Siz anahtarı çıkarmadan önce sola çeviriyorsanız anahtarla kitliyorsunuzdur. Anahtarla kilitlendiğinde içeriden açılmaz.   Yada siz mandalı çektiğinizde kilit açılıyor ama bıraktığınızda (kapağı yukarı atmadan) tekrar tutuyor olabilir.

parça-malzeme fiyatı 200-250lira civarında tutar

ama işçilik servisde en az 60 tl tutarken özel servislerde 20 liraya yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2010, 08:36:51 »
muayenede lpg setinin sadece tankına bakarlar, sadece tankı değiştirmeniz yeterli.
4. madde de Erdem kardeşime katılıyorum. anahtarı sola çevirirseniz kilitler bagajı içeriden açılmaz, olaki teliniz koptuysa bence yenilemeyin. 70 tl tele vereceğinize formdan bi arkadaşın yaptığı gibi bi merkezi kilit motoruyla basitçe halledebilirsiniz. motor 20 tl, tesisat kablo maliyetine, bu işçiliği sizin yapmanız, paha biçilemez :).

diğer tüm sorunlarınızda Erdem kardeşime katılıyorum. aracınızı dörtnal'a götürün, formdan bizim tavsiye ettiğimizi söyleyin. memnun kalacağınıza eminim. isterseniz özel mesajdan telefon numaralarını paylaşabiliriz...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2010, 09:22:30 »
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, dörtnal ın web sayfası ya da telefonu varsa özel'den gönderebilirseniz sevinirim.

Bagaj ı içerden açma telinin sanırım tutan kısmı çıkmış ya da kopmuş. Satın aldığım kişinin söylediği bu şekildeydi. Tamircisi, teli takip etmek için çok sökülecek parça olduğunu söyledi o yüzden yaptırmadım demişti. Merkezi kilit motoru dediğiniz sanırım kapı açma düzeneğinin benzeri ile bagajı içerden açma işlemi. Onu da ustaya sorayım gidince.

Ayrıca, arabanın sigorta kutusu nerededir :) lazım olursa yerini bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2010, 09:36:59 »
özelden web adresini ve telini attım. yalnız yerleri değişti, web teki adres önceki yerleri ama yeni yerleri kolay, telde tarif istersen kolayca tarif ederler. arama motorunu kullanırsan merkezi kilit motoruyla yapılan sistemin mesajlarına ulaşabilirsin. ustaya anlatırken torpidoya uygun bir yere konacak bir anahtar yardımı ile, bagajı elektrikli açmak istiyorum falan dersin. hani focustaki düğmeli sistem gibi...
sigorta kutusunun yerini tam olarak bilmiyorum, ama bizim araçlarda genelde iki parça oluyor, birisi direksiyonun altında, diğeri motorun sol tarafında (arabaya göre sol, şoför tarafı).

edit: ben senin için buldum tolga kardeşimizin paylaşımlarını
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/sonunda-ae101-e-bagaj-acma-motoru-taktim/
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2010, 11:22:41 »
Tekrar selam,

Hafta sonu dörtnal'a gittim. Murat Yıldız ile de tanıştık :) Çok candan ve iyi bir arkadaş.

Arabanın direksiyon kutusu yağ kaçırıyormuş, direksiyonda da boşluğu gördü usta, araba gezer dedi.
Şanzıman'da da problem varmış, 3 e geçerken sesi duydu.
toplamda 700TL masraf çıkardılar :)
Bu akşam arabayı teslim edip 2 gün sonra almayı planlıyorum. Paranın yok zamanında kötü oldu.

Bagaj motorunu bilmiyormuş usta, teline bakarız dedi, ona çok para derse, anahtar ile açacaz artık. Silecek otomatiği çok tutmaz dedi. Bi de sağ ön akis körüğü değişecek dedi, o da çok tutmazmış.

En önemli problem direksiyon. Ama yaptırmışken hepsini yaptırayım diyorum.

Adres gönderen arkadaşlara teşekkürler.

İmza : Acemi Toyota'cı (Hatta Acemi Şoför)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2010, 11:57:25 »
İşte yardımlaşma, işte paylaşım.....  Yeni üyemize yardım eden Murat ve Erdem'e  benden   :alkis:
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2010, 17:40:06 »
Hmm.. :) ilk mesajımdada dediğim gibi bakmadan birşey söylemek çok zor , direksiyon kutusu ve şanzıman problemlerinin bu kadar pahalıya patlayacağını tahmin etmemiştim. Sanırım 450 lira sadece onlar tutmuştur. Zaten parçaya verilen paranın yanında işçilik göze bile görünmüyor. Bu servisteki ustalarımız yan sanayi parça kullanmadığından sanayideki diğer yerlerin tofaş parçası fiyatına yaptığı onarımlarla bir tutmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca ustalarda Toyotanın ruhundan gayet iyi anlarken , işçilik olarak diğer servislerden fazla bir para ödemiyorsunuz. Hatta bazı kişiler var ki; Yetkili serviste araçlarıyla ilgilenilmediğini düşünerek Dörtnalı tercih ediyor. Bu gidişle bende müdavim müşteri olma yolunda ilerliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2010, 19:56:31 »
şanzıman ve direksiyon kutusu beraber 700 tuttu. biri 300 biri 400. muhtemelen şanzıman 400 dür.
akis körüğü, silecek otomatiği, bagaj otomatiği bu fiyata dahil değil. Onlar çok tutmaz dediler bakalım surprizde ne çıkacak.

Bunları yaptırırken fren balatalarını, fren hidroliğini ve debriyaj balatalarını da kontrol ettireyim diyorum. Başka ne kontrol edilmeli ? Fikir verebilirseniz sevinirim.

Bu akşam arabayı usta evden alacak, evi oturduğum yere yakınmış. 2 gün sürer dedi tamiri.