Gönderen Konu: Direksiyon ve Vites Topuzunun Yıpranmış Olması...  (Okunma sayısı 10353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon ve Vites Topuzunun Yıpranmış Olması...
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2010, 22:06:32 »
toyotada ortak sorun bu..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2010, 22:06:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Mayıs 24, 2010, 16:50:50 »
toyotada ortak sorun bu..
bence birçok markada var aynı sorun. tanıdığım başka modele sahip arkadaşlarda kılıf kullanıyor aşınmadan dolayı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 24, 2010, 16:54:16 »
aracı 39.000 de almıştım. Direksiyonu tek ell kullanıyormuş sanırım parmak izi gibi aşınmalar vardı :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 24, 2010, 17:05:16 »
benim vites topuzum plastik ve 17 yıllık. üzerinde hiçbir aşınma, kalkma veya eskime yok. arkadaşlar sizin problem bence yeni arabalarda kullanılan malzemelerin, elimizdeki tuza ve tere dayanamamaları. eğer ki bir de yüzük takıyorsanız bu da cabası. evet suçlu kullanıcılar değil aslında. bu terlemeyi ve yüzük meselesini düşünüp üreticilerin buna göre malzeme kullanmaları gerekirdi. bence üst kısmı tamamen demir bir topuz (kaplama değil) iyi giderdi.
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 24, 2010, 17:08:32 »
Direksiyon ve Vites Topuzunun Yıpranmış Olması aracın illaki çok km yaptıgını mı gösterir arkadaşlar.
2004 model avensis sahibiyim ve aracı 71 binde aldım.belirttiğim kısımlar biraz soyulmuş durumda.
benden önce kullanan kişi ayakkabı imalatçısı.bu sebep, aşınmalar için etken midir sizce.
araç 26/03/2007 de 30 bin ve 13/05/2008 de 40 bin bakımına girmiş. 2008 den itibaren servis kaydı yok ve
31 bin km yapmış.yani son 2 yıllık süreçte  km ile oynamak için 70 bin yapmış olsa 40 bin geri sardırmış diyecegim ama
70 bin yapmak da zor(adam çünkü sabit mekan sahibi) tabi ürettiklerini şehir dışında pazarlamıyorsa.
sizlerin bu konuda ne gibi yorumları olacak
71 binde de bu kısımlarda yıpranmalar olur mu
abimde 70bin km de civic var deri birleşme bolgelerinde ufak tefek soyulmalar var. Bence eger soyulmalar ufak tefekse olabilir ama çok fazlaysa kmde oynama vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 24, 2010, 17:27:31 »
2006 -120.000 km deki corolla aracımdada aynı sıkıntılar vardı... bunun yeni modellerde giderildiğini gözledim...
özellikle 2002-2007 arası modellerde bu sıkıntı linea ve terra modellerde vardı...
ben direksiyonumu art carda deri kaplatarak bu proplemi çözdüm... deri kaplamayı tavsiye ederim... resmim benim araca ait deri direksiyon fotosu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Mayıs 24, 2010, 19:50:37 »
renklerde uyum sorunu olmuş sanırım.özellikle mi bu şekilde yaptırdınız.lacivert ve siyah sanırım gördüğüm renkler
2006 -120.000 km deki corolla aracımdada aynı sıkıntılar vardı... bunun yeni modellerde giderildiğini gözledim...
özellikle 2002-2007 arası modellerde bu sıkıntı linea ve terra modellerde vardı...
ben direksiyonumu art carda deri kaplatarak bu proplemi çözdüm... deri kaplamayı tavsiye ederim... resmim benim araca ait deri direksiyon fotosu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mayıs 24, 2010, 19:56:11 »
dediğiniz gibi ufakaşınmalar söz konusu. çok bariz değil yani.
aslında beni çok rahatsız da etmiyor ama içime kurt düştü. acaba km ile oynanmış olabilir mi diye pirelendim
ama şu da var ki böyle kullanmaya devam edersem yıpranma artacak.
kaplama gibi bir şeyler yaptırmak isterim ama bu sıralar bütçem buna hiç el vermiyor.
abimde 70bin km de civic var deri birleşme bolgelerinde ufak tefek soyulmalar var. Bence eger soyulmalar ufak tefekse olabilir ama çok fazlaysa kmde oynama vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 31, 2010, 12:02:55 »
renklerde uyum sorunu olmuş sanırım.özellikle mi bu şekilde yaptırdınız.lacivert ve siyah sanırım gördüğüm renkler
uyumsuzluk olmadı... dikiş iplik rengi siyah... turuncu mavi değil... modifikasyon kısmında büyük fotolar var.. bakabilirsiniz... çok uyumlu ve harika oldu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 02, 2010, 15:20:15 »
Arkadaşlar direksiyon bu,tutuyorsan aşınır :) Eskiden Şahinlere ahşep direksiyon takarlardı belki onlar aşınmıyordur :D

Bir arkadaşım orjinal 50000'de Transit Connect satıcaktı,adamlar baktılar dedilerki bu arabanın km'si orjinal değil direksiyonu çok aşınmış,direksiyonda hakikaten sanki taksi direksiyonu gibi :) Arkadaşta acil ihtiyaç sahibiydi,heyecanla dediki abi hafta sonu çoluk çocuk arabanın içine oturup oynuyorlar belki onlar yapmıştır :D Baya güldüydüm;

Aşınmayan direksiyon yoktur,lakin deri direksiyonlar daha dayanıklıdır,benim kullandığım Toyotalarda hep deri direksiyon olduğundan nerdeyse hiç aşınma olmadı,ama mesela amcam Passat kullanıyordu,kendisi makinacıdır,elleri yağlı yağlı direksiyonu tuta tuta arabanın direksiyonu kel gibi oldu :) Kullanımlada alakalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 23, 2010, 12:37:11 »
modifiye bölümünde aracımın direksiyon resimlerine bakınız... yardımcı olacaktır..