Gönderen Konu: Direksiyon sorunu için servise gittim.  (Okunma sayısı 3647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Direksiyon sorunu için servise gittim.
« : Mayıs 21, 2010, 21:46:59 »
   Bozuk yolda ya da badala düşünce direksiyonum ses yapıyordu servise gittim ve test sürüşü yaparken ustaya direksiyondan ses geliyor dedim. Usta olurmu hocam daha 55.000 deki arabanın direksiyonundan ses mi gelir dedi. 1 saat sonra direksiyon kutusunda boşluk var direksiyon kutusu değişecek dendi ve parça ücretinin 1300 tl olduğu söylendi.
   Bu gün güvendiğim özel bir mekanik servisine gittim durumu anlatınca direksiyon kutusu tamirini dışarda yaptırdıklarını söyledi ve beni yönlendirdi.
   Ustaya durumu anlattığımda servis değişim yapsa bile 20-25-bin km sonra yine tekrar edeceğini söyledi ki forumda yazanlara göre doğru.
   Sonra test sürüşüne çıktık. Sesin fazla yüksek olmadığını ve direksiyonun tepkilerinin gayet iyi olduğunu söyledi. Ses çoğalınca gel dedi.
   Ben tamir ve masrafı için hazırdım ve istese söküp takıp paramı alabilirdi. Ustaya teşekkür ediyorum.
   Ayrıca adamın önünde opel-toyota vs servislerden gönderilen direksiyon kutularına ait evraklar vardı. Yani adamlar sevislere de iş yapıyorlardı.

Toyota Club Türkiye

Direksiyon sorunu için servise gittim.
« : Mayıs 21, 2010, 21:46:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon sorunu için servise gittim.
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2010, 22:04:34 »
rot kolu ve rot başından da olabiliyor o ses, bizzat yaşıyorum o sorunu, en kısa sürede halletcem inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2010, 22:33:43 »
Sağolasın. Ses ön düzenden değil. Direksiyon kutusundan ama şu an bir sorun yok muş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2010, 22:40:22 »
2002-2007 e12 ve 2007 sonrası yeni nesil corolla lalarda direksiyon kutusu sıkıntısı varmış.KAmil bey bu sorunun sürüş güvenliğini tehlikeye atmadığını ve sadece sesten ibaret olduğunu idda ediyorlar.Eğer ustanız art niyetli olsa sizde benim gibi pimpiriklisiniz sese tahammül edemiyorsunuz orada istediği  parayı verirdiniz..Ustanızın sizi yönlendirdiği gibi boşluk artana kadar ses fazlalaşınca  yaptırırsınız.Ayrıca yeni takılan parçada da servis sesin çözüleceğine garanti vermiyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2010, 16:26:24 »
bizde de vardı o ses ve bizde direksiyon kutusundan geldiğini sanıyorduk ama sanırm rot kolundan kaynaklanıyormuş.dışarıda başka bir özel servise götürmüş babam ve yapmışlar şu anda çok güzel tık yok maşallah..
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2010, 18:03:50 »
kendi küçük sorunu büyük
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2010, 18:41:41 »
hele birde benim gibi her tıkırtıyı dinliyorsanız çok daha gıcık olursunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2010, 14:00:49 »
Arkadaşlar merhaba,  ben Erzurum'dan Emre, forumda yeniyim, 2008 corolla MMT aracım var, garantisi doldu, yetkili servisle başka bir konuda problem yaşadığım için servise gitmiyorum. İlk kalkışta Direksiyonu çevirken gıcırtılı bir ses geliyor, yürürken aynı sesi duymuyorum. Amartisörler ve rot başlarından kaynaklanıyor denildi değiştirdim, Alt takımları felan yağlattım ancak hala ses devam ediyor. Forumlarda incelediğim kadarıyla direksiyon kutusunun değişmesi laızmmış. Oda kesin çözüm olmamakla birlikte maliyeti 1500 tl civarındaymış. Bu sorunu daha daha ekonomik bir yolla çözme imkanım varmı? Yada böyle binmeye devam etsem bana sıkıntı çıkarır mı? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler... Birde direksiyon içine b,r yağ sıkılıyormuş gibisindne birşeylere rastlamıştım, doğruluğu varmı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2010, 14:37:10 »
Yunus bey direksiyon kutusundaki arıza daha çok gıcırtı değilde boşluk vermış  gibi tıkırtı şeklinde oluyor.2004 model hb aracımda direksiyonu sağa sola rotasyon yaparken özellikle ilk kalkışlarda dediginiz gibi gıcırtı viyaklama tarzında bir ses geliyordu..D.bakır kardelen servisi mekanik yönden oldukça ilgili ve iyiler onlara söylediğimde kontrol edildikten sonra mekanik formeni direksiyon kutusu sağlam ancak direksiyonun altında hava yastığının spiral kablosu var o sürtüyomuş dedi  düzeltip hafifte yagladılar 3 sendedir daha duymadım..Açıkcası sorun yaşamanız birşeyi değiştirmiyor bakmakla yükümlüler randevu aldığınızda.Bende yanlış anlasılmadan dolayı kaç defa şiayet ettim d.bakır kardeleni ama aracı servise aldıklarında ilgileniyorlar zarar verirlermi diye aklınıza getirmeyin onu yapamazlar.Benim aracımdaki o gıcırtama sesi özellikle çok sıcak havalarda belirginleşiyordu
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2010, 14:07:24 »
bendede vardı o sorun  direksiyonu çevirirken belli bi aralıkta kapı gıcırtısı gibi bi ses çıkarıyordu.ama çok şükür kesildi.
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2010, 17:26:52 »
benim araçta olan metalin plastiğe vurması gibi tok bir ses ve bozuk veya badallı yolda geliyor. Direksiyon çevirirken vs hiç bir problem yok şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2010, 18:21:16 »
servisler genellikle sorun çözmek için bir çaba içine girmiyorlar zaten , ama iyi bir ustaya götürdüğünüzde gerçekten çözüm bulmaya çalışıyorlar , nasıl yapacakları hakkında çevreden bilgi ediniyorlar ve çoğunluklada sizin kadar emek harcıyorlar. Ama serviste direk parça değişimi yoluna gidiliyor , ustalarla konuşup derdinizi anlatamıyorsunuz , kimse sizin probleminiz için uygun fiyata bir çözüm arayışına girmiyor. Tabi özel servislerdede ustanın çok önemi var. Eğer düzgün birini bulabilirseniz bırakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2010, 00:13:25 »
2006 corollamda direksiyon sesinden dolayı sıkıntı yaşıyorum... mersinde servise gösterdim... test sonrası direksiyon kolonunun yağlanması gerektiği söylendi... zamanım olmadığı için o dönem yaptırmadım... en kısa zamnda yaptırmayı düşünüyorum... konu ile ilgili bilgisi olanlar yazarlarsa sevinirim..