Gönderen Konu: Canım Arabama Alarm Taktırdım  (Okunma sayısı 12097 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Canım Arabama Alarm Taktırdım
« : Mayıs 14, 2007, 21:50:15 »
Başlık biraz garip oldu ama ben çok seviyorum arabamı hatta aşığım bile diyebilirim.öyleki ben boş vaktimde arabamı yıkayıpta kız arkadaşımın yanına gitmedim diye çoook azar işittim (hala gitmiyorum   )

neyse arkadaşlar başka bir forum sitesinden tanıştığım bir arkadaşın dükkanı varmış yanına gittim.saolsun çok ilgilendi.bana ne istediğimi sordu bende neler istiyorsam söyledim bana "Inwells" markalı bir alarmı tavsiye etti.hiç duymamıştım bu alarmı (ben araştırdığımda toyota kendi araçlarında cenmax kullanıyormuş,birde cyclone diye bir markayı önerdiler) neyse bana şunları dedi istersen cenmax takayım ama boşuna 50ytl fazla vermiş olursun ve her markanın iyiside kötüsüde var dedi.bende işi ona bıraktım.
Inwells marka alarmı taktı.Yine aynı markanın cam kaldırma modülünü taktı.özellikleri şunlar:
   1) Kapı veya bagaj açıksa kontağı çevirdiğimde 4lüler yanıyor.(10 sn)
   2)Araç çalıştıktan 30 sn sonra ilk frene basıldığında kapıları kitliyor.Kitlenen kapılar kontak kapatıldığı anda otomatik açılıyor.
   3)Sessiz kilitleme özelliği var.Eğer sessiz kilitlenirse araç darbe aldığında sadece 4 lüler yanıp sönüyor fakat kapı veya bagaj yada kontak çevrilirse açılırsa alarm sesli ötüyor.
   4) Camların hepsi otomatik kapanıyor fakat hem cam motoruna hemde aküye yüklenmemesi için teker teker kapanıyor.(önce sağ arka,sağ ön, sol arka ,sol ön) eğer kapalı cam varsa direk atlayıp diğerine geçiyor bekleme yapmıyor.
   5)Öyle zırbırt herşeyde ötmüyor sadece araba darbe alınca ötüyor.(özellikleri dedik ama bu +'sı aslında)
   6)Eğer kapılardan biri veya bagaj tam kapalı değilse ve araç kilitlenirse yani alarm kurulursa farklı tarzda ötüyor.
   7) Eğerki alarm devrede iken ötmüşse ben kapıları ilk açarken farklı tarzda ötüp rapor veriyor.
   8) Darbe sensörü kumandadan kapatılıp sadece kapılar ve kontak zorlandığında alarm ötebiliyor.
   9)Araç bulma özelliği
   10)Eğer alarm devre dışı bırakılırsa ve 30 sn boyunca hiçbir kapı veya bagaj açılmazsa otomatik kilitleniyor.
   11) İki adet kumanda ve ikiside anahtara montajlı.

arkadaşlar sizce özellikleri  nasıl 150ytl ye taktırdım.Ama gerçekten hoşuma gitti alarm.Ayrıca yapan çocuk çok temiz iş yapıyor. Kapının içindeki naylonu bile daha sökülmemiş diye yırtmadan yaptı.

İnşallah bu sitede de böyle dostluklar yardımlaşmalar olur diye temenni ediyorum.isteyen olursa ve forumdan da izin verilirse adresini verebilirim.Yorumlarınız bekliyorum

Toyota Club Türkiye

« : Mayıs 14, 2007, 21:50:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2007, 23:30:28 »
ercan arkadaşım senden yaklaşık 50 YTL işçilik almış. o da normal gibi gözüküyor diyebilirim. anahtar uçlu alarm taktırdın anladığım kadarıyla fotoğraflarını bizimle paylaşabilirmisin. ben de orjinal alarmı söktürüp (hafif psikolojisi bozuk açıp kapamalarda 4'lüler falan ne yaparsan yap yanmıyo ama sigortadan yanıyormuş gibi ses geliyor) yerine cyclone'un L1000 diye bir modeli çıktı onu taktımak istiyorum. anahtarı çok karizma duruyor. seninkini de merak ettim şimdi.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2007, 23:53:29 »
Hayırlı olsun güle güle kullan
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2007, 00:30:41 »
Alıntı yapılan: selim kara
ercan arkadaşım senden yaklaşık 50 YTL işçilik almış. o da normal gibi gözüküyor diyebilirim. anahtar uçlu alarm taktırdın anladığım kadarıyla fotoğraflarını bizimle paylaşabilirmisin. ben de orjinal alarmı söktürüp (hafif psikolojisi bozuk açıp kapamalarda 4'lüler falan ne yaparsan yap yanmıyo ama sigortadan yanıyormuş gibi ses geliyor) yerine cyclone'un L1000 diye bir modeli çıktı onu taktımak istiyorum. anahtarı çok karizma duruyor. seninkini de merak ettim şimdi.
[/quote]
evet anahtar uçlu.yalnız 2 model vardı aynsının birisi sustalı idi.fakat sustalının he özellikleri azdı hemde sustası bozulur diyerek onu taktırmadım bu nedenle anahtarlığına değil özellik ve kalitesine baktım.yoksa başka bir marka vardı geçensene onu kullanmışlar fakat benim taktırdığım kadar randuman vermemiş.yoksa o daha bi şahaneydi.

neyse resmini bi ara yollarım kardeş çekeyimde.benden 50 ytl aldığı doğrudur ama adam cidden çok temiz yaptı ve zarar görmemesi için çok uğraştı bu nedenle helali hoş olsun.bence içine ederek yapıp 20ytl işçilik alacaklarına 50ytl alıp bu şekilde yapılması daha iyi.çünkü arabam orjinal ve ben orjinalliğini bozmamak için uğraşıyorum yoksa sorunlar topiğinde resmi var ön kaputtaki izi belki görmüşsündür. onu bile orjinalliği gitmesin diye boyatmıyorum.

kardeş yalnız alarmı takan adam (gerçi benle yaşıt 23 yaşında) her markanın kalitelisi ve adisi olduğunu söyledi dikkat et iyi araştır.belki çok özelliği olabilir ama başınıda ağrıtmasın.

bu arada bende 3 tane anahtar vardı 1 i orjinal 2 si yedek.bana onlara dokunmayalım ben buradan aynı anahtardan yapayım dedi bende belki kilide zarar verir diye birini ona yaptırdım kumandaya taktım birinide yedeklerden birine yaptırdım onuda diğer kumandaya taktı.şimdi yedek anahtarı kullanıyorum.  4 anahtarım oldu. ama anahtar bile 1 saat uğraştırdı onuda kendisi yaptı saolsun bu nedenle 50 ytl iyi bence.öğlen 1 den akşam 6 ya kadar özenerek yaptı.        

[quote=Bülent Öztürk]
Hayırlı olsun güle güle kullan
[/quote]
sağol kardeşim bizim corolla larımız hepsinin en iyisine layık.ben o kötü skoda favorit,şahin,lada da gördükçe içim gidiyodu. yahu  arabama üzülüyorum oda istiyordur diye özeniyordur diye hehe  
(kötü derken lütfen bu marka aracı olan varsa alınmasın lütfen)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2007, 09:42:29 »
fotoğrafları bekliyorum hayırlı olsun. ben şu anda taktıramıyorum çünkü dediğim model daha piyasaya sürülmedi. internet sitesinde gördüm inceledim, özellikler aynı ekstradan bi şeyi yok. standart olarak 60-80 YTL arasında fiyatlar. cam kaldırma modülü de 4'lüsü 25 YTL falan, işçilik vs derken yine çıkar büyük ihtimal aynı rakamlara. en fazla 20-25 YTL ucuz olur.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2007, 12:23:12 »
fotoğrafları bekliyorum hayırlı olsun. ben şu anda taktıramıyorum çünkü dediğim model daha piyasaya sürülmedi. internet sitesinde gördüm inceledim, özellikler aynı ekstradan bi şeyi yok. standart olarak 60-80 YTL arasında fiyatlar. cam kaldırma modülü de 4'lüsü 25 YTL falan, işçilik vs derken yine çıkar büyük ihtimal aynı rakamlara. en fazla 20-25 YTL ucuz olur.
[/quote]
Dostum seni bekletmek istemedim netten resmini buldum.

[url]http://www.badongo.com/pic/644365[/url]

ilk baştaki benim taktırdığım diğeri sustalı olanı fakat sustalının sessiz kilitleme gibi bazı özellikleri yoktu.
Bence fena değil ama yinede sen bilirsin bence okadar önemli değil kumandası bana güvenlik önemli özelliklerini zaten yukarıda yazdım bana bunlar yetiyor açıksası sadece bagajı anahtardan açamıyorum oda tuşlu olmadığından yoksa kumanda da o özellikde var.

bu arada resim pek net değil çok küçüktü ben photoshop'ta biraz büyüttüm.istersen orjinalinide çekip gönderebilirim.
tuşlar tam görünmüyor anlatayım.
birisi kilitleme(kırmızı renkli olan) yanındaki açma ,alttakinin birisi sessiz kilitleme yanındakiş bagajı açma tuşu.
sormak istediğin bişey olursa çekinme kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2007, 12:41:43 »
bak benim beğendiğim de bu !

99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2007, 12:44:54 »
bak benim beğendiğim de bu !

[/quote]
Dostum güzelmiş hemen hemen aynı tarz fakat o siyah bunda gümüş rende var.yahu  herkesin zevki farklıdır.Hangisi iyiyse ve hoşuna giderse onu taktır derim.

bu arada kötü mü duruyo benim kumanda              

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2007, 12:46:26 »
yok yok gayet güzel. ama seninkine de gümüş renk var? bi de bak bunun iki kumanda tipi var. biri anahtar uçlu, yedeği de o solundaki. ikiside hoş değil mi?
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2007, 15:00:41 »
yok yok gayet güzel. ama seninkine de gümüş renk var? bi de bak bunun iki kumanda tipi var. biri anahtar uçlu, yedeği de o solundaki. ikiside hoş değil mi?
[/quote]
evet soldakini bende çözmeye çalışıyordum ne acaba diye gayet hoş aslında kardeş bak araştır aklına hangisi yatarsa ama bence kumandanın tipine fazla önem verme.selim kardeşim sen nerede oturuyorsun yani hangi ilde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2007, 16:22:16 »
Yeni alarmınız hayırtlı olsun özellikleri gayet iyi.
Sanırım 2 tip kumanda seçneği var soldaki sustalı sağdaki de normal anatar başıan geçen cinsten herhalde.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2007, 16:24:40 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Yeni alarmınız hayırtlı olsun özellikleri gayet iyi.
Sanırım 2 tip kumanda seçneği var soldaki sustalı sağdaki de normal anatar başıan geçen cinsten herhalde.
[/quote]
sağol arkadaşım.evet  2 tip kumanda fakat sustalı olanın bazı özellikleri yoktu mesela sessiz kilitleme gibi

bu arada erdem kardeş bu resimdeki toyota seninmi?? merak ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2007, 16:55:48 »
evet. REsimdeki corolla benim. Hayırlı olsun alarm sisteminiz tekraradan. Benim aracımda cenmax var daha doğrusu Toyotanın orjinal alarmı. Aynı özellikler sahip bir tek cam kaldırma modülü yok.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 15, 2007, 16:56:47 »
Alıntı yapılan: Ercan OZAN
evet soldakini bende çözmeye çalışıyordum ne acaba diye gayet hoş aslında kardeş bak araştır aklına hangisi yatarsa ama bence kumandanın tipine fazla önem verme.selim kardeşim sen nerede oturuyorsun yani hangi ilde
[/quote]

profilimde yazıyor zaten istanbul kasımpaşa. ya aslına bakarsan bu tip işlerde marka diye bir fark yok. bana sorarsan öyle.hepsinin kullandığı malzeme aynı tip. kodlamaları farklı o kadar. cyclone'da kaliteli baya bir. benim aracımda 96 yılının fabrika çıkış alarmı var made in usa. ama hem kahverengi, hem de anahtardan ayrı olması hoşuma gitmiyor. cyclone'a mail yolladım sadece anahtarı alsam kodlama yaparmıyız falan diye cevap gelmedi. benim niyetim aslında avensis kumandası var ya ondan bulup anahtar dişini benim kilide göre açtımaktı ama toyota tarabyada hemşehrim bi elektrik ustam var, o olmaz dedi diye hiç araştırmadım. şimdi biraz yoğunlaşmalı bu işe. bakalım nelerle karşılaşıcaz. bu arada araba çalışırken kapı açıldığında 4'lülerin yanmasından nefret ediyorum programlanıyor değil mi onlar?? iptal ettiririm kesin. kapıları otomatik kitleme harika. cam kaldırma modülü de. bu ay sonu taktırsam iyi olacak hepsini. ama önce şu model pazara bi girsin bakalım. bu kumanda işinde alarm markası yerine marka logosu bassalar daha da tutar aslında di mi?

bak inwells dedin ya biraz araştırayım bu ne diye dedim bak nelerle karşılaştım. google'da inwells diye grafik arama yapınca çok hoş kumandalar çıktı. hatta yeni tip corolla kumandasına benzeyen de var.

mesela bu süper oldu. bundan bulabilirmiyim ki??

bi de inwells çin malı, cyclone türk malı [url=http://www.regi.com]www.regi.com[/url] veya com.tr sitesi. düzcede merkezi.

bu arad bak ne buldum araştırırken. bir satıcı inwells'in kumandalarını satıyor. 11 YTL'ye ve her marka alarma göre programlanabiliyor yazmış. soru sordum bakalım cevabına ne diyecek.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 15, 2007, 17:42:21 »
Oto alarmları diğer elektroniklerle karşılaştırıldığında genel olarak basit devreler. Bu yüzden "kalite" den söz emek biraz zor. Hepsinin komponentini sonuçta aynı firmalar üretiyor. Türk malı olsa da, Çin malı olsa da componentleri Fairchild, STMicro, Micrel, Microchip vs gibi firmalardan geliyor.

Benim bir sorum olacak, bu anahtarlı olanlarda, anahtarı her anahtarcı yapıyor mu acaba?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2007, 18:21:00 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Oto alarmları diğer elektroniklerle karşılaştırıldığında genel olarak basit devreler. Bu yüzden "kalite" den söz emek biraz zor. Hepsinin komponentini sonuçta aynı firmalar üretiyor. Türk malı olsa da, Çin malı olsa da componentleri Fairchild, STMicro, Micrel, Microchip vs gibi firmalardan geliyor.

Benim bir sorum olacak, bu anahtarlı olanlarda, anahtarı her anahtarcı yapıyor mu acaba?
[/quote]

yapılıyor. anahtarın ucunu zaten harici olarak sonradan takıyolar
her arabanınki ayrı. toyota, tofaş ayrı mesela
(bu arada tofaş'ı toyotayla beraber kullandığım için tüm toyota sahiplerinden özür dilerim.)  
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 15, 2007, 18:42:41 »
profilimde yazıyor zaten istanbul kasımpaşa. ya aslına bakarsan bu tip işlerde marka diye bir fark yok. bana sorarsan öyle.hepsinin kullandığı malzeme aynı tip. kodlamaları farklı o kadar. cyclone'da kaliteli baya bir. benim aracımda 96 yılının fabrika çıkış alarmı var made in usa. ama hem kahverengi, hem de anahtardan ayrı olması hoşuma gitmiyor. cyclone'a mail yolladım sadece anahtarı alsam kodlama yaparmıyız falan diye cevap gelmedi. benim niyetim aslında avensis kumandası var ya ondan bulup anahtar dişini benim kilide göre açtımaktı ama toyota tarabyada hemşehrim bi elektrik ustam var, o olmaz dedi diye hiç araştırmadım. şimdi biraz yoğunlaşmalı bu işe. bakalım nelerle karşılaşıcaz. bu arada araba çalışırken kapı açıldığında 4'lülerin yanmasından nefret ediyorum programlanıyor değil mi onlar?? iptal ettiririm kesin. kapıları otomatik kitleme harika. cam kaldırma modülü de. bu ay sonu taktırsam iyi olacak hepsini. ama önce şu model pazara bi girsin bakalım. bu kumanda işinde alarm markası yerine marka logosu bassalar daha da tutar aslında di mi?
bak inwells dedin ya biraz araştırayım bu ne diye dedim bak nelerle karşılaştım. google'da inwells diye grafik arama yapınca çok hoş kumandalar çıktı. hatta yeni tip corolla kumandasına benzeyen de var.

bi de inwells çin malı, cyclone türk malı [url=http://www.regi.com]www.regi.com[/url] veya com.tr sitesi. düzcede merkezi.
bu arad bak ne buldum araştırırken. bir satıcı inwells'in kumandalarını satıyor. 11 YTL'ye ve her marka
alarma göre programlanabiliyor yazmış. soru sordum bakalım cevabına ne diyecek.
[/quote]

Cam kaldırma modülü hariç yukarıdakı resimde  ki corolla anahtarına benziyen alarmdan burada satılıyor ve 3 arkadaşın corollalarına taktırdık benimkinde orjinal alarm vardı taktıramadın yoksa hemen taktırıdım fiyatıda inaanın çok uygun 45- 50 ytl arasına alıyorsun taktırmakta 20 ytl tutuyor (Cam kaldırma modülü hariç) o alarm çok hoş gerçekten iki kumandasıda aynı tip.

((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 15, 2007, 21:52:37 »

bu arad bak ne buldum araştırırken. bir satıcı inwells'in kumandalarını satıyor. 11 YTL'ye ve her marka alarma göre programlanabiliyor yazmış. soru sordum bakalım cevabına ne diyecek.
[/quote]

Dostum aslına bakarsan (çok adiler hariç) hepsi aynı alarmların sadece özellik farklı oluyor işte o yoksa ben araştırdım kimi 250ytl kimi 50 ytl bunlar aslında aynı sadece marka olduğu için birde işte dediğim gibi özellik farklı mesela benim taktırdığımda imblozer olsa araça onuda kilitleyebiliyor hatta araç hareket halinde iken kilitleme tuşuna basarsan yine devreye girip motoru kapatabiliyor.kitapçıkta okudum. neyse dediğim gibi birisi mavi jeans diğeri rodi başkasıda lcw ama hepsinide en fazla 2 sene giyersin kotların ama maviden alırsan 150ytl rodide 50 lcwde 80 ytl aradaki fark bu aslında. sadece gidip 5 ytl ye alırsan kot ya defolu çıkar yada 2 günde yırtılı yıkayınca şekli bozulur(örneğimde mükemmel uydu haa   )

senin beğendiğin kumanda da çok hoş bu arada bu 4 lülerin yanmasını yada kapı kilitlemesini yani bütün özellikleri istersen iptal edebiliyorsun.takan çocuk bana sordu hepsini tek tek ben eklettim çünkü bazen günzüleri kapı göstergesi ışığı gözüne çarpmıyo o uyarı bence güzel bi özellik. Anaaaaaaaaaaaaaa
alarm çaldı da yahu  varya arkadaşım nasıl insanlarımız ya adam kayısıyı yemiş çekirdeğini arabaya atmış ya bu kadar öküz olamaz milletimiz ya yakalasam valla atığı yeri diliyle temizletecektim.kendi arabası olsa toz deydirmezler.

[quote=Erdem Manisalı]
evet. REsimdeki corolla benim. Hayırlı olsun alarm sisteminiz tekraradan. Benim aracımda cenmax var daha doğrusu Toyotanın orjinal alarmı. Aynı özellikler sahip bir tek cam kaldırma modülü yok.
[/quote]
offf şu çekirdeğin yüzünden alarm ötünce nevrim döndü zaten bizim buralarda hırsızlık çok oluyor gece gündüz farketmiyor.neyse nevrim dönünce sana yazacaklarımı unuttum kardeş ben resimdeki arabayı sormuştum senin mi diyede çok hoş görünüyor mavi ışık ya allah kaza bela vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2007, 09:43:26 »
sanırım bu ay sonu taktıracağım. bu arada ercan arkadaşım bu cam kaldırma modülü ne kadar hassas? malum yeğen var elini falan koyar. zamanında hatırlarsanız bir çocuk cama sıkışıp boğulmuştu. sonra sıkışmaya karşı emniyet falan geliştirdiler. hiç denediniz mi hassaslığını. benim için bu çok önemli. taktımamayı bile düşünüyorum işimizi şansa bırakmayalım diye. bi de alarmının sesli kitleme ve açma sırasında çıkardığı sesi beğendin mi? bazıları çok komik ya o yüzden soruyorum.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2007, 10:19:15 »
sanırım bu ay sonu taktıracağım. bu arada ercan arkadaşım bu cam kaldırma modülü ne kadar hassas? malum yeğen var elini falan koyar. zamanında hatırlarsanız bir çocuk cama sıkışıp boğulmuştu. sonra sıkışmaya karşı emniyet falan geliştirdiler. hiç denediniz mi hassaslığını. benim için bu çok önemli. taktımamayı bile düşünüyorum işimizi şansa bırakmayalım diye. bi de alarmının sesli kitleme ve açma sırasında çıkardığı sesi beğendin mi? bazıları çok komik ya o yüzden soruyorum.
[/quote]
 dostum cam kaldırma bildiğin gibi kapıları kilitledikten 5 sn gibi bi süre sonra başlıyo fakat valla hassaslığını hiç denemedim aklıma da gelmedi.Ve nasıl deneyebilirim bilmiyorum. alarmın sesi çok kısa ve güzel kapıları kilitlerken 1 kere bip ediyo açarkende 2 kere bip bip ediyor fakat daha önce alarm çalmış ise dediğim gibi rapor veriyor bu neden ozaman açarsam 3 veya 4 kere bip bip ediyor. Bu arada dün foruma yazarken alarm çaldı yukarıda neden çaldığını yazmıştım.Neyse buradan şunu öğrendim eğer darbe işlemi kesilirse alarmda sonsuza kadar bağırmıyo