Gönderen Konu: hız felaketi 2...  (Okunma sayısı 925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
hız felaketi 2...
« : Mayıs 20, 2010, 09:54:51 »
http://www.aksam.com.tr/2010/05/20/haber/yasam/5196/bolu_da_korkunc_kaza.html

katliam gibi kaza olmuş yine, Allah ölenlere rahmet etsin, yaralılara acil şifalar versin.

bence otobüs şoförü kesinlikle uyuyordu, bilinci ve kontrolü yerinde olan bir şoför kazanın kaçınılmaz olduğunu anladığı anda kesinlikle kendini kurtarmaya yönelik hareket eder ve sağ taraftan çarpar. bu bir reflekstir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

hız felaketi 2...
« : Mayıs 20, 2010, 09:54:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
Ynt: hız felaketi 2...
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2010, 15:45:24 »
olayı dün haberlerdede gördüme hız felaketi derken?uyurken nasıl hız yapılıyor?   :-\
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2010, 15:48:46 »
olayı dün haberlerdede gördüme hız felaketi derken?uyurken nasıl hız yapılıyor?   :-\
uyurken saatte 10 km bile felakttir. dmi :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2010, 15:52:58 »
olayı dün haberlerdede gördüme hız felaketi derken?uyurken nasıl hız yapılıyor?   :-\
beceri istiyor işte, kendinle birlikte 6 kişinin canına kıymak kolay değil... :(
kamyon okadar girmişki otobüse, düşük bir hızdan bahsetmek mümkün değil, hani kamyonun ışığı yanmıyordu veya otobüs şoförü çok geç farketti desek son anda sağa kırmak gibi bir görüntü de yok (hem ortalamış, hem de ön tekerler düz görünüyor). ben uyumaya yordum. tabi çok farklı bir sebebi de olabilir olayın, teknik arıza falan.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2010, 16:02:42 »
bahsettiğim konu başlık hatalı yoksa uykumaya lafım....ayrıca ben uykuduğuna dair bişeyde göremedim
o kamyonun 80km hız ile gittiğini düşünürsek o kadar hasar doğal çünkü araba gibi 1000kg değil o kamyon....bi arabaya göre dah fazla potansiyel enerjisi vardır o yüzden bu kadar ağır sonuçlar olmuş....en basit örneği 40km hızla giden bi trenin önüne o otobüsü koysak daha fazla hasar alır...fizikle arası iyi olanlar formülü yazar zaten 3 senedir derslerden uzağım unuttum malesef :)
bu arada kamyoncuyu koruyorum gibi düşünülmesin ben sadece her kazanın aşırı hız diye netelendirilmesinden şikayetçiyim burda ihmalkarlık ve dikkatsizlik var
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2010, 16:46:09 »
Ufuk bey, kamyoncunun bizim korumamıza ihtiyacı yok gibi zaten, çünkü orada çarpan kamyon değil. kamyonun arkasından girmiş otobüs.
ben şahit olduğum bir olayı anlatayım, eskişehir sivrihisar çıkışındaki ışıklarda bir kaza olmuştu. sene 1997 veya 98. yılmaz turizme ait otobüs ışıklarda yavaşlayan bir kamyona arkadan girmişti, yalnız oradaki fark şoför kamyonu son anda görmüş ve direksiyonu kırıp kendini sağlama almış. sadece hostes koltuğunda oturan bayan ölmüştü. otobüsün hızı yolcuların beyanına göre 80-90 arası şeklinde tesbit edilmişti. yani demek istediğim şu; burada otobüs 2. sıra koltuğa kadar girmiş. bu esnada kamyonunda hareket halinde olduğunu hesaba katarsak, otobüsün hızını tahmin etmek çok zor değil aslında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2010, 18:16:05 »
çok özür dilerim abilerim benim hatam tamamen uykusuzum şuan bende ve başka bir haber ile karıştırmışım o yüzden bende ona göre yazdım bu haber bambaşka tekrardan özür diliyorum....burdaki olayında çok aşırı hızlı olcağını sanmam ki zaten yapabildikleri en yüksek hız takometre üzerinde 120 ama en zayıf yerden çarpmış camdan başka bişey yok kamyonla aralarında 70-80le de çarpsa sonuç farklı olmaz çok kötü bişey allah korusun
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın