0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valaa iyice kafam karıstı ya kardeşsollama yaparken power tusu diyosun bu tuş od tuşumu?öte yandan benim yazdığım uygulamaların tam tersini ifade ettin
Ben daha O/D tuşunu hiç kullanmadım sürekli açık olarak kullanıyorum...1-2 viteslerini de çok rampa aşağı inerken kullanıyorum... Bunları kaygan zeminde de kullanabiliyoruz sanırım ama ben daha öyle bir yolda kullanmadım....
oyle zaten 2 ile L hakkında öğrendiğimse şu (sanki od yi öğrenmişim de )135 140 km ve üzeri hızla giderken motor fren için 2 VE L yi kullanıyorusss....
İnsanlardaki genel beklentinin aksine sistem varsayılan şekilde açık, sadece kapatıldığında yanan bir uyarı ışığı var, ters olmuş biraz. Hep düşünmüşümdür, keşke performans / ekonomi gibi bir gösterge yapsalarmış. Varsayılan olarak göstergede ekonomi yanar düğmeye basınca da performans moduna geçerdi. OverDrive kısaca (O/D) 4 vitesin kullanıldığı mod, ekonomiyi sağlıyor ve normalde her zaman açık. Siz isterseniz vitesteki düğmeyle kapatıyorsunuz ve 3 vitesli olarak kullanmaya devam ediyorsunuz, bu durumda göstergedeki (O/D Off) uyarı ışığı da kapalı olduğunu hatırlatıyor.L : 1. vites2 : 1. ve 2. vitesD (O/D off iken) : 1. 2. ve 3. vitesD (O/D on iken - varsayılan) : 1. 2. 3. ve 4. vites.Motor frenine gelince, kullanım kitapçığında motor freni için vites düşürme konusunda maksimum hız limitleri verilmiş durumda, sakın ötesini kesinlikle denemeyin, hele bahsettiğiniz hızlarda. Normalde 4. viteste bu hızda ilerliyorsunuz, vitesi 2 konumuna almanız 4 ten 2 ye aniden düşmeniz demek ki hem siz hem de şanzıman büyük riske girecek. Bu hızlarda motor freni için O/D off yapın, 4 ten 3'e düşmüş olursunuz.
Peki seyir halindeyken vites değiştirmek zarar veriyormu?ben sadece D de kullanıyorumda , peder bey baya oynuyor vitesle sağolsun , birgün şanzıman elimizde kalacak (kalsada manuale çevirsem)