Gönderen Konu: 2003 model Corolla'nın CD çalarının LCD ekranındaki yazılar yok !  (Okunma sayısı 2507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Aracım 2003 model Corolla Sol, cd çaların LCD ekranındaki yazılar görünmez oldu birden. Ekran ışığı var, radyo ve CD çalışıyor ama ekranda tek bir nokta dahi görünmüyor. Eski forumları incelediğimde İstanbul'da bazı servis firmaları öneriliyor. Kimisi öneriyor kimisi aman ha diyor, ben de karar veremedim ne yapacağıma. İzmit servisine sormadım, servisler genelde tamir işleri ile uğraşmazlar diye düşündüm. Forumlardan gördüğüm kadarı ile bu CD çalarlar ile ilgili bayağı sıkıntılar yaşanmakta, 2004'den beri Corolla ile ilgili hiç bir sorun yaşamadığımdan olsa gerek bu arıza karşısında canım sıkıldı biraz, neyse tek kusur bu olsun ne yapalım, yolda kalmayalım da !  :-\

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
2003 model Corolla'nın CD çalarının LCD ekranındaki yazılar yok !
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2010, 00:00:27 »
Cevdet Bey,arkadaşlar gereken yardımı yaparlar.Sitemiz Toyota servisi gibidir.Eminim sorununuz rahatlıkla çözümlenecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2010, 00:03:20 »
Teşekkürler, Hakan Bey, umarım dediğiniz gibi olur.

Yardım ve yönlendirmeleri bekliyorum.

Herkese Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2010, 00:35:54 »
Tekrar hoş geldiniz ,
Sorunlarınızla ilgili konuları ''Mekanik Sohbet'' bölümünde açarsanız çözüm bulabileceğinize inanıyorum...

Sorun üç nedenden kaynaklanabilir;
  Birincisi : Ekranın yapısal olarak problemi olabilir. Eğer bundan dolayıysa büyük ihtimalle su kaçmıştır. (Aracı temizlettiğiniz bir yerde içine su kaçırmış olabilirler.) Su kaçan ekranın ışıkları yanar ama rengi veren ışık dizeleri çalışmaz. ama bunun için bütün ışık dizelerinin bol derecede su almış olması gerekir , yoksa bir bölümü çizgi halinde yanardı. bazı bölgeler gösterirdi.
  İkincisi : Ekranın scart girişi yerinden çıkmıştır , yada lehimler kopmuştur. Çözümü basittir ama içini açmak gerekeceği için biraz pahalıya maal olabilir.
  Üçüncüsü : Beyni karışmıştır (ki büyük ihtimalle bundandır). Bunun iki şekilde çözümü vardır. Akünün kutup başlarını söküp bir saat beklettikten sonra yeniden takın. (akünün kutup başını sökerken kontak kapalı konumda olsun ve kapılardan biri kesinlikle açıkolsun , yoksa araç kendini kilitler) Bu yöntem sorununuzu çözmezse reset atılması gerekiyordur. iyi bir elektronikçide yada Toyotanın kendi servisinde atabilirler. Buda çözmezse büyük ihtimalle format atılması gerekiyordur. Toyotanın kendi servisinden başka bir yere format atmak için bırakmamanızı tavsiye ederim.
  Ama büyük ihtimalle Akünün kutup başlarını söküp bir saat beklettikten sonra yeniden taktığınızda kendine geleceğine inanıyorum. Eğer aküsü bitip aracı vurdurma gibi birşey denediyseniz , yada akü şarjı yeterli olmadığı için araç biraz zor çalıştıysa , bu tip hatalar verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Erdem Bey,

İlginiz ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Alternatifler için cevaplarım aşağıdadır;

1 - Su kaçma ihtimalini hemen hemen sıfır olarak görüyorum, çünkü profesyonel bir elektronikçi cd-çaları söküp içime baktı ve su ile ilgili bir ize rastlamadık.

2 - İlk maddede söylediğim gibi elektronikçi içini açıp çıkan bir soket ya da soğuk bir lehim ya da temassızlık v.b. durumları oldukça uzun bir süre irdeledi ama malesef bir olumsuzluk bulamadı.

3 - Akü bitip vurdurma gibi bir durum şu ana kadar olmadı. Akünün sökülmesi seçeneğinin de işe yaramayacağını pek düşünüyorum. Çünkü CD-çalar sökülüp içi gözden geçirilirken zaten dediğiniz süreden daha fazla bir süre enerjisiz kaldı. Atölye ortamında yapılan tüm tetkikler işe yaramadı hala yazılardan eser yok.

Servise bir danışmak en iyisi sanırım.

Fikirleriniz için tekrar teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Arkadaşlar,

Bu sorunla ilgili olarak izmit - Kaya ile görüştüm. Servis sorumlusu bana iki seçenek sundu, söküp İstanbul'a yolluyoruz, ekran modülü değişmesi gerekiyor, yaklaşık 390 TL masraf çıkıyor dedi. Diğer çözüm ise izmit sanayide bir elektronik ustası var ve bu tür arızaları tamir edebiliyor dedi. Ben de bu ustayı buldum ve bakıp beni arayacak. Sadece entegre değişirse 80 TL ekran modülü değişirse 280 TL gibi bir rakam telaffuz etti. Bir kaç gün içinde netice belli olunca buradan paylaşacağım. Umarım 80 TL ile yırtarız.

Selamlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
aynı modelde sorun yaşayan  epeyce var benimkindede ekran iışığı sönmüyordu 4 günde aküyü sıfırlıyordu çaresi anakart değişimi dendi sizin fiyat kadar masraf çıkarıldı  bende mp3lü  sd kartlı teyp alıp tabi uygun çerçeveyle birlikte monte ettirmek oldu eskisi kasetti yol bil. iptal oldu başka sorun yok tamirle kurtarırsan çok iyi 80 lira uygun bir fiyat inşallah şansına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
Ben de bu sorunu iki kez yaşadım. Fakat 1 aydır sorunsuz çalışıyor.
Hatta biraz abartarak ekrana küçük fiskeler vurdum ve düzeldi. Tabi siz öyle yapmayın benimkisi bir sinir haliydi.
2001 Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Arkadaşlar,

Nihayet CD çalarıma kavuştum, arasına 250 TL sıkışmış onu çıkardılar. Şaka bir yana LCD ekran modülü arızalı imiş, usta değiştirdi ve şu an bir sıkıntı yok her şey orjinali gibi oldu. Size bir dost tavsiyesi, bu tür yol bilgisayarı, CD çalar ve radyo kombinasyonlu cihazları olur olmaz elektronikçilere vermeyin, çünkü ustanın dediğine göre daha önce cihazıma bakan elektronikçi cihazı bir güzel halletmiş, aslında sadece ekran bozuk imiş ama işi bilmeyen elektronikçi cihaz ile cebelleşirken güç kartını da bozmuş, velhasıl 50 TL daha fazla vermem gerekti. Siz siz olun elinde yedek parçası olmayan ustalara bu tür hassas cihazları teslim etmeyin.

İzmit körfez sanayi sitesinde Ufuk elektronik'teki Seçkin Usta Toyota elektronik sistemleri konusunda oldukça iyi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
hadi geçmiş olsun...
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Paylaşım için teşekkürler Cevdet Bey, geçmiş olsun.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Geçmiş olsun dilekleriniz çin teşekkürler.... Bir daha aynı konuda "geçmiş olsun" almamak dileği ile.

Herkese Selam.