0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ yakanları var. İyi baktırın
nadir olabilecek şekilde yağ eksiltenleri ( yağ yakma yok ) var
Nadir falan değil, çoğu eksiltiyor.O kasa Corolla alcaksanız, ilk sahibini arayıp bulacaksınız, fabrika geri çağırdığında motora segman attırmak için aracını tekrar servise götürüp götürmediğini öğreneceksiniz.
Eksiltiyor derken.. Yakmıyorsa nereye gidiyor bu yağ
aracın motorunda yağ yakma yok eksiltme var.genelde egzozdan yağ çıkıyor.muayneden şanzıman yağ kaçağı var diye geçer.yağ eksiltmesi bir soruna neden olmaz.kafanız rahat olsun.zaten bir çoğu düzeltildi.yinede siz yok derseniz alacağınız araç ilk çalıştırmada arkadan duman atmasın motorun üzerinde yağ koymak için olan bölümün kapağını açın üfleme var ise yağ yakıyordur büyük ihtimal.ilk olarak vvt-i motor bu kasada kullanılmıştır.Aracın motoru zincirlidir ve triger derdi yoktur.Araç genel hatları ile içeri motor sesini segmentindeki diğer araçlara göre daha az ses alır ve bence en konfor corolla kasasıdır.içerideki malzeme kalitesi vites bölümü dışında genelde kaliteli parçalardan yapılmıştır.kapılarındada aynı şekilde kullanılmıştır.aracın süspansiyonları umuşaktır yol tutuşu orta derecedir,fakat istanbul'un köstebek yuvası yollarından büyük avantajdır.araç çukura girince fazla sarsmaz ve konforlu bir yolculuk sağlar.bir başka avantajı aracın tasarımı çok güzeldir.corolla serisindeki bence en iyi ön tasarımına sahiptir.içerisi bir çok modele göre yüksek ve geniştir.fakat diz mesafesi biraz kısa olabilir.bagajıda iyidir.rutin bakımlar dışında araç size kesinlikle sorun çıkartmaz.uzun yolda bence çok konforlu bir araçtır.güzel bir pıoneer teyp ile emin olun çok güzel yolculuklar yaşarsınız.1.4 97 hp 16V motoru gayet seridir.segmentindeki bir çok araca göre en az 10 hp yüksektir.ve bir çok 8V 1.6 aracı haklayabilir.(trafik kurallarına uyalım)motor sizi üzmez eğer 1.4 alırsanız ve sakin kullanırsanız vvt-i motor size güzel bir taarruf sağlar.1.6 16V 110hp motor seçeneği vardır.0-100 hatırladığım 10,5 ve,8 olmalı.gayet performanslı ve tasarrufludur(ecotec astra ve diğer motor rakiplerine göre).halk arasında tabiri ile tam bir köpek gibidir..umarım yardımcı olmuşumdur.
yağ eksiltmesi bir soruna neden olmaz.kafanız rahat olsun.
Nasıl bir soruna neden olmaz ? Şahsen benim aracım yağ eksiltse - yaksa direk satarım.Ben yağ çubuğunu çektiğimde F'de olması lazım.Olmasa şu zamana kadar binmezdim zaten.Yağ eksiltmeyi nasıl bu kadar normal karşılayabiliyorsunuz ki.
Yağ kapağını açıp üflemeye bakılarak yağ yakmayı kontrol etme olayı eski tip karbüratörlü araçlar için geçerli değil mi Atakan Sanki enjeksiyonlularda bu şekilde anlaşılamıyordu diye hatırlıyorum ben.@AlperenBi ara ustanın kolpalaması yüzünden hatırlarsan yağ eksik koyulmuştu. Ben de araba yağ eksiltiyor sanmıştım. Geceleri nasıl uyuyamadığımı sen biliyosun