0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Rampa yukarı gidişte baskı balata sağlamlık testi yapmak iyi olabilir. Diğer yandan her aracın debriyaj balatası bitme süresi ve Km. si farklılık gösterebilir. Yaklaşık 300.000Km. balatası yeni değişen araçlar bile mevcuttur. Tabi bunda sürüş özellikleride etkilidir.
ben de sahibinden.comda fiesta sportlara bakıyordum bir ara, dizel olanlara, genel olarak çoğu 50.000-70.000 arasında baskı balata değiştirmiş..
Serhat öncelikle geçmiş olsun. Ben de Hakan hocam gibi düşünüyorum, sürüş koşulları bunun ömrünü etkilemektedir. Aynı zamanda birçok arkadaşım bu konuda (MMT) şikayetçi olduğunu da biliyoruz.Bir de birşey sormak istiyorum. Yukarıda aracınız için tiptronik vitesli diye yazmışsınız. Benim bildiğim kadarıyla aracınız MMT. Tiptronik yine benim bildiğim kadarıyla tam otomatik vitesin elle müdahaleye izin vereni, MMT ise manuel vites mantığı ile çalışan debriyajı bir motor yardımıyla otomatik olarak kullanan şanzıman türüdür. Burada MMT vites yok, şu ana kadar hiç kullanmadım hatta hiç görmedim. Acaba ben bu ikisinin farkını yanlış mı biliyorum? Yoksa ikisi aynı şeyler mi?
geçmiş olsun arkadaşım... bu MMT şanzımanlarla ilgili olarak birçok arkadaş problem yaşadı her markada...ama biz toyota'dan konuşalım. başka bir forumda arkadaşın birisi bu konuyla ilgili olarak site bile yapmış kendisi. istersen oradan onunla irtibata geçebilirsin... mahkemeye vermiş MMT şanzımandan dolayı toyota'yı. profesörlere rapor falan hazırlatmış araç hatalı diye bildiğim kadarıyla. Site: http://multimodezedeyiz.hakkimiziariyoruz.biz/
Garanti kapsaminda olsa da olmasa da bu problemi Toyota'nin ucretsiz olarak cozmesi, size tam calisan bir araba teslim etmesi gerekiyor.Hakkinizi soke soke alin.Hala Toyota nasil MMT'li araba uretiyor, anlamak zor...Milletimiz de hala neden bu MMT'li arabalara ilgi gosteriyor, o da ilginc.
Merhaba değerli arkadaşlar,Ben de 2007 model MMT Corolla aracım ile ilgili yaşadıklarımı ve geliştirdiğim sürüş yöntemimi sizlerle paylaşmak istedim. Belki sizlerin de yorumlarınız olur.Aracı uzun süre (İstanbul dışında oturuyorum) uzun yolda kullandım, bir sorun olmadı. Ancak bir gün İstanbul'da yoğun trafikte Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nı yukarıya çıkmak durumunda kaldım. Bundan 15 dakika öncesinde de Sultanahmet - Eminönü arasında ara sokaklarda yokuşlu inişli, dur - kalk'lı bir sürü manevra yapmak zorunda kalmıştım. Neyse... Barbaros Bulvarı yokuşunu çıkarken yolun sonunda olan oldu ve inişe doğru geçişe yaklaşık 50 mt. kala şanzıman ışığı yandı. Neyse ki fazla zorlamadan inşe geçip soğutmayı başardım.Bu olaydan sonra yaşadıklarım çok da kötü değil, ama bu şanzımanı bilinçli kullanmak gerekliliği ortaya çıkmış oldu. Şu anda aracım 83.000'de. Sabah sistemler (şanzıman, motor vb.) soğuk iken özellikle yokuş çıkma durumu varsa, vitesi mutlaka manuel'e alıyorum. Gerekirse motor, 1'de veya 2'de (yokuşa göre) biraz bağırıyor ama vitesin erkenden bir üst seviyeye geçmesini önlemiş oluyorum, böyle daha sağlıklı olduğuna inanıyorum. Ayrıca, eğer şanzıman soğuksa (aracı yeni çalıştırmışsam) yokuş yukarı çıkarken manuel'de 1. viteste (yokuşun dikliğine göre) mesela 3000 devire kadar çıkıyorum, manuel olarak vitesi 2'ye atıyorum ve ayağımı da gazdan hafifçe çekiyorum. Böylece motor, şanzıman ile daha rahat bağlanıyor ve balata sıyırması yapmıyor. Kavrama tam olarak birleşince tekrar gaz verip hızlanıyorum.Bir bilgi daha; serviste, vites değişim zamanlarını ve değişim sırasında kavramaya ne kadar baskı geleceğini elektronik olarak ayarlayabiliyorlar.Herkese selam ve saygılarımla.
Hikmet bey ben çok şükür balatanın ısındığında gelen sesi duymadım.Yani düşünün o kadar sıkışık trafiğe falan girmiyorum.Buna rağmen 63 bin kmde baskı balatam bitti deniyor.Siz baskı balatayı değiştirdiniz mi?