bugün arabamın rölantide titremesi olayına çözüm aradım şaşmazda. baştan anlatayım ben...
dün gece lpg enjektörünü şöyle bir kontrol edeyim dedim, kablolara falan bakarken 4. silindir enjektör hortumu geldi elime, kolayca sıyrıldı geldi. sonra 3. ve 1. silindir hortumu pirinç bağlantı elemanlarıyla geldi. uzun uğraşlar sonucu 3. ve 4. hortumu taktım. (3sfe motoru bilenler bilir, emme manifoldu motorun altında gibi bişey, elle girse göz görmez) sonra en basitidiye gördüğüm ve en sona bıraktığım 1. silindirin hortumuyla 1,5 saat uğraştım. yarım diş tutuyor, hafif bir oynamada çıkıyor. hava karardı öylece bıraktım. manifoldun deliğini kapayamadığım için benzinde de anormal çalışıyordu araç. neyse lassa yol yardımıyla şaşmazda tek stefanelli bayisi (en azından ben öyle biliyorum) olan naturel otogaza gittim. fazla uzatmayım, adam resmen yeni montaj gibi uğraştı benim araca. 1. silindirin hortumunu takmak için kılavuzla diş açtı manifolda. hortumların hepsini elden geçirdi, kelepçeleri yeniledi. rölantide titreme, giderken vuruntu kalmadı, saat gibi çalışıyor. aracımın ilk lpg dönüşümünü yapan ve yaptıran herkesin sülalesine selamlarımı gönderdim. çok kullandığım klişeyi tekrar edeyim ben; "lpg markası değil, montajı yapan usta önemli"
bu arada şaşmaza gidipte 4nala uğramamak tabiki olmaz, mekanımızı ziyaret ettik, sadık ustam bu, yine harikalar çıkardı, herşeyle ilgilendi tek tek sağolsun. kendisine teşekkür ediyorum buradan. artık 4 nala gitmeyince eksiklik hisseder oldum.