Gönderen Konu: Camda oluşan lekeler :S  (Okunma sayısı 3485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
Camda oluşan lekeler :S
« : Mayıs 18, 2010, 23:38:55 »
Arkadaşlarm abilerm ablalarım :)

1 seneye yakın olucak .. arabayı aldım alalı hep kendim yıkadım kimse benim gibi özen göstermez dediğim için. Gerek içi olsun dışı olsun. Ancak şöyle bi sorunla karsılastım ve size danışmak istedim. Camları sildikten sonra üstünde yine leke kalıyor her ne kadar silerek geçsemde üstünden hala var ve çok sinir bozucu bi durum >:( Güneş lekesi oldugunu düşünüyorum bu aralar hafif yağan yamurdan sonra damlaların camda kalmasından dolayı :-\ lekelerin resimlerini çektim .. bi çözüm yolu önerirseniz sevinirim.  :)

Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Toyota Club Türkiye

Camda oluşan lekeler :S
« : Mayıs 18, 2010, 23:38:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Camda oluşan lekeler :S
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2010, 23:59:07 »
Kireç lekesine benzettim ben. Sulama fıskiyelerinden gelen kuyu suyundan oluyor diye biliyorum.Bizim aracımızdada var sirkeli suylada sildim gitmiyor o leke.Cam cilası geçirir demişlerdi.Vaktim oldugunda cam cilasını lekeyi cıkartmaya calışacagım  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2010, 00:00:46 »
Sirkeyi deterjanlı suyla karıştırın ama üzüm sirkesi olmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2010, 00:07:56 »
sinan kardeş eyer bu lekeler cama işlememişse çaresi var  würt diye bir cam temizleyicisi var ama sadece camdaki çıkmaz lekeye etkili eyer leke camdaysa ki gördüğüm kadarıyla camda bu kimyasalla temizleyebilirsin oto aksesuarcılarında bulabilirsin,selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2010, 00:10:29 »
benim arabamda da vardı aynı lekelerden. bu lekeler yağmur, genelde çamur, yıkama vs. her türlü sıvı temasından sonra ğer aracın üzerinde kalıyorsa ve güneşe maruz kalıyorsa araç böyle lekeler meydana geliyor.

Arabaya sıvı temas ettiği zaman
Öncelikle;
hemen o sıvıyı silin. orada kalmasın. güneşe maruz kalmadan.
çamur varsa aracın üstünde benzinlikte hemen bir su tutturup kurulayın aracı.
siz aracın yanında değilken sıvı vs. gibi maddelerden dolayı da camda leke kalıyorsa dert etmeyin.

çamaşır suyuna biraz bulaşık deterjanı koyun köpürtün biraz. plastik kısımlara gelmeyecek şekilde bulaşık süngeri ile hafif hafif silin. leke meke kalmıyor. ben çok denedim kendi aracımda.

Sonuç: Süper.  Kolay Gelsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2010, 01:16:24 »
Sirkeyi deterjanlı suyla karıştırın ama üzüm sirkesi olmalı
Bulaşık deterjanımı mesut abi ? yoksa toz deterjanmı ? :)

çamaşır suyuna biraz bulaşık deterjanı koyun köpürtün biraz. plastik kısımlara gelmeyecek şekilde bulaşık süngeri ile hafif hafif silin. leke meke kalmıyor. ben çok denedim kendi aracımda.

Sonuç: Süper.  Kolay Gelsin...

Tavsiyenizi deniyecem :)

sinan kardeş eyer bu lekeler cama işlememişse çaresi var  würt diye bir cam temizleyicisi var ama sadece camdaki çıkmaz lekeye etkili eyer leke camdaysa ki gördüğüm kadarıyla camda bu kimyasalla temizleyebilirsin oto aksesuarcılarında bulabilirsin,selamlar

Eyvallah Suphi abicim.. tavsiyeleri denedikten sonra söylediğin temizleyiciyede bakabilirim Aleyküm Selam.
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...