Gönderen Konu: Dizel motorun sesiz çalışması  (Okunma sayısı 1961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Dizel motorun sesiz çalışması
« : Mayıs 18, 2010, 10:47:15 »

Arkadaşlar merhaba Dizel motorun sesiz çalışması  alınan yakıtın daha kaliteli olduğunun bir göstergesi midir?
arabam için (4D 2010 corolla) opet ve petrol ofisinden euro dizel alıyordum. geçenlerde depoyu oğlum araba isteyince BP den full doldurdum. Arabadan neredeyse hiç dizel sesi gelmemeye başladı çok şaşırdım. Firmaların euro dizelleri bu kadar fark edermi? Nedenini anlayamadım. Dizel kullanan arkadaşlar sizler ne dersiniz?
2021 Corolla 1.5 Vision Multidrive S

Toyota Club Türkiye

Dizel motorun sesiz çalışması
« : Mayıs 18, 2010, 10:47:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel motorun sesiz çalışması
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2010, 12:03:55 »
  Bu tarz şeyler olabiliyor. Hatta bu benzinde de olabiliyor. Her yakıtın temeli aynı olmasına rağmen, kükürt, su ve daha bir çok parametrik değeri farklılık arzedebiliyor markadan markaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2010, 23:52:25 »
  Bu tarz şeyler olabiliyor. Hatta bu benzinde de olabiliyor. Her yakıtın temeli aynı olmasına rağmen, kükürt, su ve daha bir çok parametrik değeri farklılık arzedebiliyor markadan markaya.
+1
şöyle düşünürsek; yakıttan elde edilen enerjinin bir kısmı kinetik enerjiye dönüşür, bunun yanında ısı enerjisi ve gürültüye dönüşen bir kısım enerji vardır. malum enerji vardan yok edilemez, yoktan var edilemez. sesin az olması sürtünmenin ve gürültüye dönüşen enerjinin daha az olduğunu gösterir.
yani motorun sessiz çalışması iyi bir durum bence. son yakıt aldığınız yeri unutmayın.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2010, 02:19:27 »
+1
şöyle düşünürsek; yakıttan elde edilen enerjinin bir kısmı kinetik enerjiye dönüşür, bunun yanında ısı enerjisi ve gürültüye dönüşen bir kısım enerji vardır. malum enerji vardan yok edilemez, yoktan var edilemez. sesin az olması sürtünmenin ve gürültüye dönüşen enerjinin daha az olduğunu gösterir.
yani motorun sessiz çalışması iyi bir durum bence. son yakıt aldığınız yeri unutmayın.

+1 aslında euroda olsa tüm mazotlar aynı yerden İzmir Aliağa'dan geliyor,Lakin her firmanın yakıt katkısı farklıdır.Ben aldığım günden bu yana hep bp'den aldım yakıtımı daha önce bizde forumda bu konuda tartışmıştık.Benim aracımda 2010 corolla D4D ve içeriye ses almıyor dedığımde mıllet şaşırmıstı bakın doğruymuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2010, 07:16:15 »
Benim kafamı karıştıran başka birşey var; Bir mahsuru yoksa oğlunuzun kaç yaşında olduğunu sorabilir miyim? Profilinize göre sizin yaşınız 34 görünüyor....
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2010, 14:39:42 »
mehmet bey merhaba
oğlum 4 yaşında
oğlum araba isteyinceden kastım, BP nin şu sıralar BP kartlı, makete benzer küçük oyuncak araba ve benzin istasyonu kampanyası varya o  :)
2021 Corolla 1.5 Vision Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2010, 15:13:25 »
Bp ve Shell in benzinide mazotuda iyidir. Lpg olarak her ne kadar zararlı olduğu söylensede ben Aygazın katkılı otogazından çok memnunum. Yakıt faktörü arabanızın hızlanmasınıda çalışmasınıda etkiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2010, 15:52:25 »
mehmet bey merhaba
oğlum 4 yaşında
oğlum araba isteyinceden kastım, BP nin şu sıralar BP kartlı, makete benzer küçük oyuncak araba ve benzin istasyonu kampanyası varya o  :)

malum yanlış anlaşılmalar olabiliyor, mehmet bey de büyük duyarlılık gösterip kimseyi suça teşvik etmemek adına ince bir düşünce sergiledi. bu durumda ikinize de birer :alkis: borçlandık
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2010, 17:25:09 »
ya BP nin doğa katliamı sürüyor ve şirket zarar ediyor aynı zamanda iyi de bir tazminat ödeyecekler.
bence almayalım bp den hiçbişi kazanamasınlar ve batsınlar....
düşünsenize bir ingiliz firmasını ülkeden atma şans var.ben o yün bugündür almıyorum .zaten ingliz sevmememden de almıyorum ama bu kez doğa katliamını protesto ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2010, 18:07:29 »
mehmet bey merhaba
oğlum 4 yaşında

Murat bey, açıklama için teşekkürler. Yurtdışında olunca reklam kampayasından haberim yoktu :)

Allah bağışlasın. Tabii alın yeğenimize oyuncak :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem