0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlara vkatılıyorum balataya kolay kolay bir şey olmaz ki şizin ki 34 binde daha gönül rahatlığıyla binin.[/quote]arkadaşlar ya konu açılmış bende bir şey sorayım. bizim ae101'de debriyajda sorun olmamasına rağmen (yokuşta denedik) trafikte fazla kaldığımda sanırım balata iyice ısındığında az gazda versem çok da versem acayip bir şekilde titreme yapıyor. sebebi ne olabilir sizce? park edelim yarım saat sonra binelim, balata soğuyunca normale dönüyor. ama bu ısınma periyodu yaklaşık 1,5 saatlik yoğun trafikte kalınca oluyor.kafamda oluşan sebepler :1- Debriyaj balatam adi!!!2- Bitti bitecek.
selim arkadşımın sornu genel galiba çünkü yoğun trafikte devir bizdede çok düşüyo [/quote]hayır devirde sorun yok. araba çok titriyor ve kalkarken çok zorlanıyor.
arkadaşlar ya konu açılmış bende bir şey sorayım. bizim ae101'de debriyajda sorun olmamasına rağmen (yokuşta denedik) trafikte fazla kaldığımda sanırım balata iyice ısındığında az gazda versem çok da versem acayip bir şekilde titreme yapıyor. sebebi ne olabilir sizce? park edelim yarım saat sonra binelim, balata soğuyunca normale dönüyor. ama bu ısınma periyodu yaklaşık 1,5 saatlik yoğun trafikte kalınca oluyor.kafamda oluşan sebepler :1- Debriyaj balatam adi!!!2- Bitti bitecek.[/quote]nedeni şu olabilir balata ısındığında baskıya yapışma özelliği azalır titreme yapabilir birde balatanın içindeki yaylar sıcaktan dolayı sertliği azalırdır bu yüzden titreme yapabilir [quote=Ufuk Yalçın]selim arkadşımın sornu genel galiba çünkü yoğun trafikte devir bizdede çok düşüyo ayrıca bi soruda ben soriyim son devirde kullanmak bu tür sorunlar yaşatırmı??en iyi cevap çift diskli bi debriyaj almak ve kullanmak [/quote]son devirde kullanmak illa yapar nedeni ise düşük viteste son gazda aracı kullanırsan farkında olmadan virajlarda balatayı sıyırmaya başlarsın
Arkadaşlar debriyaj bakatasıda fren balatalarının perensibiyle çalışır kavrama sıkma yapıştırma Arabaları test ederken frenlerin sıcak ve soğuk mesafeleri değişir frenlerin yani balatanın sıcakken tutma özelliği düşer buda fren mesafesini artırır Debriyajda da aynı prensip işler balata ısınınca (yoğun şehir içi trafiği vb. ) kavrama özelliği düşer diye bilyorum.[/quote]tamamdır arkadaşlar sebebini öğrendim. debriyaj biliyorsunuz baskı ve balatadan oluşur. baskının yaylarıymış bendeki sorunu sağlayan. yayların özelliği gitmiş artık sertliği kalmamış. soğuk havalarda sorun olmuyordu. nedeni buymuş. bakalım 100,000 bakımınıda belki değiştiririm. ama böyle kullanmamın da sakıncası yokmuş. en azından bunu öğrenmiş olduk. (yukarıda m. ak arkadaşım zaten açıklamış yeni okudum. teşekkür ederim ilginize.
tamamdır arkadaşlar sebebini öğrendim. debriyaj biliyorsunuz baskı ve balatadan oluşur. baskının yaylarıymış bendeki sorunu sağlayan. yayların özelliği gitmiş artık sertliği kalmamış. soğuk havalarda sorun olmuyordu. nedeni buymuş. bakalım 100,000 bakımınıda belki değiştiririm. ama böyle kullanmamın da sakıncası yokmuş. en azından bunu öğrenmiş olduk. (yukarıda m. ak arkadaşım zaten açıklamış yeni okudum. teşekkür ederim ilginize.[/quote]önemli değil her zaman yardımcı olmaya çalışırız