0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota japoncada ÇİÇEĞİN TAÇ YAPRAĞI anlamına geliyor diye biliyorum japonca öğret. bir arkadaşım söylemişti.[/quote]o corolla sanırım.ama latincede
o corolla sanırım.ama latincede[/quote]toyotayı bilmem ama corolla daglarda gezen vahşi atlara verilen bi isimmis ve o atların bi hikayesi vardı bulursam koyucam foruma sanırım cok asagılanmıs hor gorulmus bu atlar ve bı gun yarısa sokulmus bu atlardan bır tanesi ve yarısta 1. gelmıs ondan sonra corollanın kıymetı bılınmıs neslı tukenmek uzere olan bı turmus...
Toyota'nın japoncada bir anlamı yok.Toyoda ailesi okunuşu zor oldugu için Toyota olarak değiştirmiş markanın adını.Toyoda'nın japonca anlamı ise bereketli pirinç tarlası demek.Corolla'nın anlamı ise taç yaprak demek ve bu çiçek sadece japonyada yetişiyo.[/quote]evet doğru.toyoda kelimesini okunuşu zor oldugundan ve toyota kelimesinin japoncada yazılışında ki fırça darbelerinin sayısı japonların uğurlu sayısı olduğu için değiştirilmiştir.
toyotayı bilmem ama corolla daglarda gezen vahşi atlara verilen bi isimmis ve o atların bi hikayesi vardı bulursam koyucam foruma sanırım cok asagılanmıs hor gorulmus bu atlar ve bı gun yarısa sokulmus bu atlardan bır tanesi ve yarısta 1. gelmıs ondan sonra corollanın kıymetı bılınmıs neslı tukenmek uzere olan bı turmus...[/quote]benim bildiğim o hikaye corolla'nın değilde ford mustang'ın hikayesihatta MUSTANG dağlarda yaşayan vahşi atlara verilen isimdir ford mustang ın ambleminde de görebilirsiniz. ayrıca onun filmi bile var izlemek isteyenlere tavsiye ederim çok güzel bir film bir at filmi ancak bu kadar güzel olabilir filmdeki atta yarışta birinci geliyo:D. filmin adı 'HİDALGO'
benim bildiğim o hikaye corolla'nın değilde ford mustang'ın hikayesihatta MUSTANG dağlarda yaşayan vahşi atlara verilen isimdir ford mustang ın ambleminde de görebilirsiniz. ayrıca onun filmi bile var izlemek isteyenlere tavsiye ederim çok güzel bir film bir at filmi ancak bu kadar güzel olabilir filmdeki atta yarışta birinci geliyo:D. filmin adı 'HİDALGO'[/quote]hah tamam ya bende arıyorum arıyorum bulamıyorum yanlıs hatılamısım karga yavrusuna sahın gelımıs ya ondan herhalde:)