Gönderen Konu: Ne umdun, ne buldun?  (Okunma sayısı 3235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ne umdun, ne buldun?
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2010, 18:32:09 »
Büyüyünce, tekrar çocuk olmayı istemiştim ama mümkün değilmiş :(

:rofl:
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2010, 18:32:09 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2010, 18:37:40 »
Süpermiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 16, 2010, 22:17:13 »
İsmail abi (Nagiş'i görünce abi hitabına geçiş yaptım=) senin hayatta bayağı gel-gitliymiş :)  Tek solukta okudum hepsini :D

Büyüyünce, tekrar çocuk olmayı istemiştim ama mümkün değilmiş :(

:rofl:

Çok hoş yahu  :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 16, 2010, 22:20:59 »
eyvallah :)

sen nerden biliyosun ya bu kadar terimi :)

Ohooo daha neler biliyorum ben de neyse hava atmak gibi olmasın :P  C ve Sayısal Çözümlemeler dersinde gördüklerim işte. Matematik ve Fizik problemleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #24 : Mayıs 16, 2010, 22:23:28 »
C + + ta gördünmü saçmalıklar serisi :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 16, 2010, 22:28:13 »
C + + ta gördünmü saçmalıklar serisi :P :D

Hoca, sen çok zekisin aslında görsen becerirsin dedi ama üstüne gitmedim yani :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mayıs 16, 2010, 22:32:38 »
lisede ve yüksek okulda toplam 5 sene C,C+,C++ gördüm ama hepsini unutttum  :-[   :-[   :lol:   :lol:  Artık kullanılmayan bir programı nıye öğretiyorlar hala anlamıyorum  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 16, 2010, 22:34:29 »
lisede ve yüksek okulda toplam 5 sene C,C+,C++ gördüm ama hepsini unutttum  :-[   :-[   :lol:   :lol:  Artık kullanılmayan bir programı nıye öğretiyorlar hala anlamıyorum  :wacko:

Dersler boş geçmesin diye :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 16, 2010, 22:39:18 »
Dersler boş geçmesin diye :D

printf("kesinlikle katiliyorum",%n) ;
return 0;

:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mayıs 16, 2010, 22:43:02 »
Kesinlikle zaten özellikle lise müfredatında taş devrinden kalma programlar var. yüksekokulda okurken.Halk eğitim kurslarında öğretmenlık yaptım 45-50 yasındaki adamlar hocam bu ne işimize yarıyacak dıye sorduklarında hiç bir işinizie yaramıycak diyordum kızıyorlardı bana :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 16, 2010, 23:06:26 »
ben de matlab gördüm, ama unutmuşum lan :) çok benziyor kodlar ama tırt yani, hiç hatırlamıyorum :) üstelik geçen dönem gördüm, üstelik B+ ile geçtim :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : Mayıs 17, 2010, 01:26:18 »
     sağol Nagiş'ciğim. Aslında bazıları darılır isimlerinin kısaltılmasından ama senin darılmamana sevindim. Ben bi çok arkadaş ve öğrencilerime uygularım bunu :D Darılan, alınan, hoşlanmayan olursa üstelemem. Umarım sizin hayatlarınız istediğiniz gibi yolunda gider...

Her şeyin bir temeli vardır arkadaşlar. Bilgisayarın da temeli kodlardır. Bizde 2006 da Ankara'da bi kursda C+,C++, C#.net filan gördük. Bilgisayar bölümü okumamanın vermiş olduğu güçlükleri, okuyan arkadaşların kolaylıkla işlemleri halletmeleriyle gördük. Ama ne işimize yarıyor, dediğiniz gibi şimdilik yaramıyor ama yeri geldiğinde yarayacağına eminim. Cosinüs sinüsler, integraller türevler günlük hayatta ne işinize yarıyor?
       Bu konuyla en güzel yıllar önce Cem Yılmaz bi cd sinde dalga geçerek özetlemişti. Kim bakkala gidip bana paramın 2/3 ü ile fıstık, 4/3 ü ilede elma ver diyor :D Banane havuz bi yandan boşalırken, diğer yandan doluyormuşta yok kaç saatte dolarmış. Git kapat açık tarafı dolsun kardeşiiim. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #32 : Mayıs 17, 2010, 02:39:09 »
nerden başlasam bilmyiorum ama eğitim dönemim hep hüsranlarla doludur...
haydarpaşa atl de otomatik kumanda ile başladım diyeyim..ismail abiminde dediği gibi serserilik diz boyu bende tabi..arkadaş çevresi hızlı..arkadaşlarım genelde benden yaşça büyük olan insanlar..o zamanın vermiş olduğu başı boşluk,bir an önce para kazanma hevesi ile lisede okurken bile ailemin istememesine rağmen devamlı çalıştığım işlerim oldu...ailemin benden para beklentisi olmadığından hayallerim için debelendim durdum..

ozamanlar ilgilendiğim model araçlar sayesinde tanıştığım bir kişinin dükkan açması ve iştende zerre kadar anlamaması bana büyük imkanlar sağlamıştır,vede o zamana göre güzel paralar kazandırmıştır.bir gece benzinli araçları toparlayıp tamamen kullanılır hale getirip sabah teslim ederdim...işten anlamamasının yanındada çok güzel satış yapıyordu arkadaş :)

kendimi bildim bileli okul zamanı öncesinden de hep motosikletlerin içindeydim..hevesimden dolayı sürekli motosiklet işi yapan abilerimin yanında çalıştım..başlarda sürekli zincir temizledim motor yıkadım usta başımdayken yağ değiştirdim.derken scooterlarda bana olan güven sonsuzlaştı..ufak ufak 4 silindirlere zıplamaya başladım...kimse elletmek istemiyordu bana ama okadar hevesliydimki yalvarırdım ustalara bana söktürün diye derken bir baktımki 15-16 yaşlarında bayağı bayağı bişeyler kapmşım..17 yaşındayken zamanınıda şu zamanında en hızlı en süratli scooter ı olan gilera runner ımı aldım..tüm topladığım paramı ona vermiştim..kazalı olduğundan parçaları almam düzgün bir şekilde toplamam 3 ayımı aldı..ama öyle bir paraya sattımki işte ozaman işimi buldum dedim..%300 kar etmiştim o motorumdan....derken sokağımda  oto müzik görüntü işleri yapan abimin yanında okuldan sonra gelip ufak tefek bakımlar yapıyordum motorlara :) tanıyan abilerimde sırf sevdiklerinden gelir bana balata,yağ,buji vs işlerini yaptırırlardı..
fakat o aralar hızlı yaşantıya kaptırdığım aptal kafam bilmiyoki ömrün boyunca çalışıcan..düş biraz derslerin üstüne derken lise son sınıf..canerin kalmış olduğu 17 dersten 10 ders :)
kafa dank etti ama çok geç kalmamışımdır diyerek herşeyi bir tarafa atarak sıkı sıkı çalıştım..hocaların peşine düştüm.gösterin edin..gösterdiler sağolsunlar..ama bütünleme sınavlarındaki son hakkım..10 dersten 7 sini verdim..ama devlerimiz okulları sınavları düzenleyen arkadaşlar son kalan 3 dersin sınavını aynı gün aynı saate verince işler karıştı..haliyle hepsi meslek dersleri ve hepsi birbirinden cins..3 kağııdada ad soyad yazana kadar 15 dakika geçti ve gerçekten haksız bir şekilde kaldım...lise öğrenimim 5 sene sonunda (1 tekrar-1 hazırlık) acı şekilde sona erdi...herşeye karşı kırılan hevesim beni biraz daha farklı işlere itti..bir süre otelde vale olarak çalıştım ama çok boş geldiği için çok sürmeden kaçtım.derken tekrar motosikler işine döndüm..italyan servisinde yedek parça işi yaptım 2 seneye yakın.ustam sağolsun hakkı ödenmez iki sene içinde bana işin inceliklerini,püf noktalarını,çalışma düzenini,büyük bir sabırla öğretti...ama ekonomi şartları malum hale geldi..işyerimde sıkıntılar çıktı..motor alıp satmama rağmen bana birşey bırakmıyordu.neredeyse elele başbaşa kalıyordum..o velet dönemlerimde kazandığım paraları arar olmuştum..
hayattaki en sevdiğim varlığım annem okumamı çok istiyordu...annem için dayanamayıp açık meslek lisesine kaydoldum.çok akıllı olduğumdan herkes haftaiçi okurken para kazanma hevesim,abiler arkadaşlar,gece hayatı alkol gibi saçma sapan şeylerle hayatımın bozmuş olduğum gidişini şu an toplamak için uğraşıyorum..elimde iyi kötü bir mesleğim var...motosiklet konusunda çevremi genişlettim fakat teknik bilgimde olmasına rağmen tamir işi yapmak istemediğime karar verdim..daha çok al,sat işinin peşine düştüm ama gerçekten motosiklet işi kan ağlıyor...koşturduğuma değmez oldu...
şimdi ise kendimi çok yorgun hissediyorum..çoğu şeyi çok erken gördüm.erken tanıdım..iyi olan yanları var..ama istemezdimki böyle olsun..okulumdan mezun olsaydım.sadece yazları çalışsaydım,üniversite okusaydım mezun olupta makina mühendisi olsaydım...çok isterdim..
mahalledeki çocuklar taso larla oynamak için cips alırdı bense piiz yaparken aldıkları cipsleri meze yapardım :) şu yaşıma kadar hayatıma gereğinden fazla şey sıkıştırmışımda haberim yokmuş..arkadaşlarım babalarının arabalarını kaçırırken benim altımda çalışarak kendimi yırtarak aldığım şu an bile piyasada gırla olan 600 f le piyasa yapardım...o çalışma hevesimin 10 da birini derslerim için olsaydı şu an çok farklı yerlerde olurdum diye tahmin ediyorum.ama işte pişmanlık pişmanlık..insanlar bana 25-30dan sonra nasıl geçiyor anlamıyosun diyolardı..16 dan sonra nasıl geçti hiç anlamadım.hemde hiç..ama benden büyük insanların olamadığı bağlantılarım,ve yanlış anlaşılsın istemem ama şeklim vardı..
ama şimdi 23 yaşında bir yorgun savaşçı..gerçekten kendimi yorgun ve bezgin hissediyorum..eskisi kadar büyük hayallerim bile kalmadı..
şunları yazarken aklıma neler geldi neler geçti kaç sigara içtim belli değil.......bende olan biten bu.şu an açık lise okuyorum. umarım sıra birgün üni.yede gelir.yazdıklarımın hepsini sizlere olan sevgi ve samimiyetimden yazdım...okuyanda okumayanda sağolsun..
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 17, 2010, 02:46:59 »
ben küçükken(4-5 yaşlarımda) annemin kullandığı ütünün kablosunu ısırmışım ve şiddetli bir çarpılma yaşamışım. o gün bu gündür elektrikten ayıramadı kimse beni. hep meraklıydım elektriğe. memlekete amcamın yaptığı tek katlı evin elektriğini yaptım mesela, babamın evine de benim evime de elektrikçi, sucu girmedi bugüne kadar. üniversite tercihlerimde işimi şansa bırakmadım, elektrik ve elektronikten başka tercih yapmadım. tıp'a girebileceğim puanla elektrik-elektronik müh. girdim ve hiç pişman olmadım.

eski bir tapınak yazıtı der ki; "sevdiği işi yapanlar hayatta bir an bile çalışmış olmazlar".

sanırım ben çok tembelim, çalışmamak için sevdiğim işi yapıyorum.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mayıs 17, 2010, 04:07:36 »
Ben kendimi bildim.bileli okumayı sevemedim.Ama sanılmasın tembel bir öğrenciydim.Hiç sevmeden okuduğum ticaret lisesini 2.olarak bitirdim.İlk okuldan mezun olduğumda babama gemi güverte bölümü okuyacağımı,Kaptan olucağımı söyledim.Ama o beni zorla bilgisayara programcılıgı bölümünde okuttu.Öss sınavına girecegim zaman çok puan düşüreceklerini bildiğim halde su ürünleri okuyacagımı söyledim.Ailem beni yüksekokula geçiş yapmaya zorladı dedem gibi öğretmen olmamı istediler ama tabi ben istediğim için 2. sene bıraktım çünkü okurken halk eğitim kurslarında öğretmenlık yaptığımdan anladımki öğretmenlık bana göre değil ben öğretmen olamam.zaten okurken babamın arkadaşının balık çiftliğinde yardım ediyordum sonra tamamen çalışmaya başladım geçen seneye kadar.Ama malum kriz yüzünden o işten ayırlınca babamın yanında büfecilik yapmaya başladım.Tabi askerlik geldi çattı tecilde ettiremiyordum dedim bir yandan okuyayım bari öss'ye girdim 2 senelık bahçe tarımı ve fidancılıgı okuyorum. pek  okula uğramasamda :) daha şimdilik ne bulduğumu bilmiyorum.Ama babamla dedemın 25 senedir yaptıgı bu meslegi devam ettirmeyecegim ben çünkü ne tatilin var ne izinin ne bir hobini yapmaya fırsatın oluyor nede kendine vakit ayırabılıyorsun.Düşünün dedemı defin ettikten yarım saat sonra dukkana geldim o acımla 12 saat çalıştım.Gecenlerde ufak bır kaza gecırdım topallayarak işe geldim çalısan var pek bir iş yapmasanda işinin basında olmak zorundasın. eskiden para bırakıyor diye yapıyorduk bu meslegi ama artık küçük esnaflıkta bitti.Gelecek ne göstericek bakalım :) Tek bildiğim 21 sene bu işi yapmamak için kaçtım cok cesit işler yaptım ama yine zorunlu büfeci oldum.Ama bu böyle devam etmiyecek.