Gönderen Konu: Ne umdun, ne buldun?  (Okunma sayısı 3234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ne umdun, ne buldun?
« : Mayıs 15, 2010, 22:14:50 »
Gelecek kaygısını yoğun bir şekilde içinde hisseden biri olarak hikayelerinizi merak ediyorum. Çocukken "büyüyünce ne olacaksın yavrum?" , tercih yaparken "ne olmak istiyorsun?" , üniversite bitmeye yakın "ee vardır artık aklında bir şeyler?" sorularına verdiğiniz yanıtlar nedir. Olduğunuz yer, kararlılıkla mı yoksa tesdüfen ulaştığınız yer mi? Ya da ne bileyim okuduğunuz mesleği mi yapıyorsunuz yoksa şartlar mı? Uzar da gider bu   :-[  Kısaca, ne umdunuz ne buldunuz?  :)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Toyota Club Türkiye

Ne umdun, ne buldun?
« : Mayıs 15, 2010, 22:14:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Ne umdun, ne buldun?
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2010, 22:23:00 »
Ailenin yönlendirmesi çok fazla etkiliyor çocuğu.Ben pilot olmayı çok istiyordum ancak lise 3deyken skolyoz ameliyatı olunca hersey değişti.Sonra sağlık hizmetlerine el attım röntgenci oldum  :alkis: Senede 50 gün iznim var en iyi yanı bu extrası bol bol  X ışını yanında
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2010, 22:33:44 »
Çok geçmiş olsun mey dey mey dey demenin zevkini tadamamışsın ama kısmet yani memnunsan sorun yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2010, 22:37:39 »
Kimse işinden tam anlamıyla memnun değildir bence.Ancak özel sektöre göre daha çalışma ortamımız daha iyi.Buna şükür gurban  :alkis: :alkis: :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2010, 22:40:59 »
ben inşaat müh. olmak istiyordum, dedem müteahhit, ondan çok özenirdim..pilotluk çok çok istediğim bir şeydi, askeri lise sınavında hava tutturamadım, kara ve deniz tutturdum sonra zaten öğrendiğime göre 1.90 üzerinde boy olunca pilot olunmuyormuş, kara hizmeti yaptırıyorlarmış, lanet olsun dedim soğudum..şimdi uluslararası ilişkiler öğrencisiyim ama yine ilk hayalime dönerim ben, müteahhit olurum..alaylı inşaat müh olurum :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2010, 22:51:56 »
Kimse işinden tam anlamıyla memnun değildir bence.Ancak özel sektöre göre daha çalışma ortamımız daha iyi.Buna şükür gurban  :alkis: :alkis: :alkis:

İşten memnun olmak başka bir şey tabii =) Şuan olmak istediğiniz mesleği yapıyorsunuz sanırım :-[

ben inşaat müh. olmak istiyordum, dedem müteahhit, ondan çok özenirdim..pilotluk çok çok istediğim bir şeydi, askeri lise sınavında hava tutturamadım, kara ve deniz tutturdum sonra zaten öğrendiğime göre 1.90 üzerinde boy olunca pilot olunmuyormuş, kara hizmeti yaptırıyorlarmış, lanet olsun dedim soğudum..şimdi uluslararası ilişkiler öğrencisiyim ama yine ilk hayalime dönerim ben, müteahhit olurum..alaylı inşaat müh olurum :D

Sarıkaya Göl Evleri'nden bir villa verirsin artık genç :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2010, 23:09:21 »

190 olayı doğruysa benim planlarım şuan titanik oldu :)
basketbolcu olmak istedim hep aslında çokta güzel gidiyordum hatta amerikadan burs konuları vardı ama sakatlandım kısmet değilmş sonra üniversitede makine müh. okumak istedim kaprislerim yüzünden onada gidemedim bu sene basketbol antrenörlüğü için.....misafir değilmiyiz bu dünyada umduğumuzu değil bulduğumuzu yiyip kalkıp gitmek lazım :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2010, 23:48:47 »
Mükemmelsn ufuk aynen öyle misafiriz bu dünyada :D :D

İlginçtir küçükken hep öğretmen olmak isterdim bizim ilk okul ve anadolu öğretmen lisesi aynı bahçedeydi belkdie bunun etkisi... Öğretmen olduğum gün okula R1 imle gitmeyi hayal ederdim :D  Gel zaman git zaman okul olayları beni kasmaya başladı öss denedik olmadı yabancı dil bölümünden rehber hocam bana bu kafayla ancak turizm otelcilik okur garson olursun dedi :D  Haklıda çıktı otel işeltmeciliği tuttu 2. yılımda tam hedefimden uzaklaşıyorken benimle aynı yaşta olan üniversite hocam verdi gazı sınava girdim bir kere bile deneme çözmeden Anadolu Üni ingilizce öğretmenliği bölümündeyim, kader mi denir ne denir bilinmez ama şu an hedefime yakınım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2010, 23:55:43 »

askeriyede durum böyle ama sivil havacılığı bilemiyorum :D

Sarıkaya Göl Evleri'nden bir villa verirsin artık genç :lol:
göl falan bana gelmez, deniz varken :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2010, 23:58:12 »
Meslek lisesi elektrik bölümü okudum. Hayalimde hep elimde  bir  ölçü aleti, kıçımda (arka cebimde :)  ) bir tornavida, bir pense  inşaat sahalarında teknik eleman olarak dolaşmayı çok isterdim. Yaklaşık 3 yıl  falanda bu hayallerimi gerçekleştirdim. Ama  hayat işte DMS ile devlet memuru  oldum şu an maliyeciyim.  
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2010, 00:23:09 »

misafir değilmiyiz bu dünyada umduğumuzu değil bulduğumuzu yiyip kalkıp gitmek lazım :D

Ohh rahat böyle tınn :D Her şey olacağına varıyor tabii :D

İlginçtir küçükken hep öğretmen olmak isterdim bizim ilk okul ve anadolu öğretmen lisesi aynı bahçedeydi belkdie bunun etkisi... Öğretmen olduğum gün okula R1 imle gitmeyi hayal ederdim :D  Gel zaman git zaman okul olayları beni kasmaya başladı öss denedik olmadı yabancı dil bölümünden rehber hocam bana bu kafayla ancak turizm otelcilik okur garson olursun dedi :D  Haklıda çıktı otel işeltmeciliği tuttu 2. yılımda tam hedefimden uzaklaşıyorken benimle aynı yaşta olan üniversite hocam verdi gazı sınava girdim bir kere bile deneme çözmeden Anadolu Üni ingilizce öğretmenliği bölümündeyim, kader mi denir ne denir bilinmez ama şu an hedefime yakınım....

Garsonluktan öğretmenliğe... İnşaat işçiliğinden sahnelere gibi oldu bu yahu :lol:

Meslek lisesi elektrik bölümü okudum. Hayalimde hep elimde  bir  ölçü aleti, kıçımda (arka cebimde :)  ) bir tornavida, bir pense  inşaat sahalarında teknik eleman olarak dolaşmayı çok isterdim. Yaklaşık 3 yıl  falanda bu hayallerimi gerçekleştirdim. Ama  hayat işte DMS ile devlet memuru  oldum şu an maliyeciyim. 

Elektrikten maliyeye de enteresan olmuş :) İleride inşaat olmasa da ekipmanlarınızla mutlu olabileceğiniz bir yerin olur inş =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2010, 00:30:47 »
askeriyede durum böyle ama sivil havacılığı bilemiyorum :D
askeriyedeki sınırı biliyorum kokpitteki alan sıkıntısı yüzündenmiş hatta ki kabini görünce sığamicağımı anlamıştım :D

sağol ahmet sende benden aşağıya kalır değilsin çok değiştirmişsin işleri :D
Ohh rahat böyle tınn :D Her şey olacağına varıyor tabii :D
daha yeni başlıyorum deneme yanılma yöntemi yada kader kısmet :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2010, 00:32:29 »
Evet Nagi yakında albüm çıkarıcam :D :D :D

İş kısmına hiç girmeyelim ufuk :D Simitte sattım sanayide de çalıştım yağlı kirli :foto:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2010, 00:40:32 »
ne olduğu pekde önemli değildi. yeter ki teknik birşeyler olsun. bilgisayar, araba vs. gibi

lise çağlarında hobi olarak web siteleriyle uğraşırdım. hatta lise 2-3 sıralarında ufak tefek paralar da kazandım.
iş hayatımın ilk 1,5 senesi sadece yazılım ve web siteleriyle uğraştım. sonraki 2 sene yazılım işinin yanı sıra 2 sene kadar da arabaların beyinleriyle uğraştım.

askerliğim sırasında bir karar vermem gerekiyordu. arabamı, yazılım mı...
yazılımı seçtim. ama sanayi sitelerinden hiç kopmadım.

aile dostum diyeceğim bir egzoscum var. abim olsa bu kadar samimi olamazdım sanırım. halen orada "fuzuli işler müdürü" olarak anılırım. bazen laptopumu alır orada çalışırım, bazende mangal organize ederim. bazende müşteri oyalarım :)

kısaca teknik bişey umuyordum, teknik birşey buldum. eşim bana "helal olsun ustası" diyor o ayrı bir konu :)

detaylı otobiyografime http://www.kayabuyukcelen.com.tr/blog/bir-yazilimcinin-anatomisi/ adresinden ulaşabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2010, 00:52:46 »
Helal olsun yazılımcı usta valla :D Denebilecek bir şey yok :D burada include, int, char, while, printf, scanf ya da ne bileyim getchar return vs yazmak isterdim ama neyse :lol: C hakkında bildiğim şeyler bunlardan ibaret aslında tabii daha bikaç tane daha terimden haberdarım :P Takdir etmişimdir hep yazılıma kafası basanları ama... Herbi helal olsun ustam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2010, 00:57:46 »
ben hep futbolcu olmak istiyordum.hayalim yaşam tarzım hep o yöndeydi.ama oku dediler.şimdi kimya mühendisi olucam bu yaz bakalım ilerde ne işle uğraşıcam.aklımdaki soruların hepsini dökmüşsün buraya ne umdum ne buldum :D :D
 ama buna da şükür diyorum...her işte bir hayır vardır diorum avutuyorum kendimi :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2010, 01:09:15 »
Helal olsun yazılımcı usta valla :D Denebilecek bir şey yok :D burada include, int, char, while, printf, scanf ya da ne bileyim getchar return vs yazmak isterdim ama neyse :lol: C hakkında bildiğim şeyler bunlardan ibaret aslında tabii daha bikaç tane daha terimden haberdarım :P Takdir etmişimdir hep yazılıma kafası basanları ama... Herbi helal olsun ustam :)

eyvallah :)

sen nerden biliyosun ya bu kadar terimi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2010, 04:12:05 »
.....misafir değilmiyiz bu dünyada umduğumuzu değil bulduğumuzu yiyip kalkıp gitmek lazım :D

Aynen :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2010, 09:02:34 »
  Aynı konu bir süre önce, farklı başlıkda açılmıştı.
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/arzulariniz-unuttuklariniz/

Yinede faydalı paylaşım için teşekkürler.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2010, 18:15:11 »
   Gençlikte insan geleceğin ne göstereceğini kestiremiyor? İş - Güç = sadece gır gır şamata, arkadaşlarla buluşma,gezme ,tozma erkekseniz araba bulup tesi,sat döşeme, modifiye yapma ve gezme. Belli bi yaştan sonrada artık kaderinize razı çoluk çocuğunuzla yoksa diğer meşguliyetlerle hayatın akışında yuvarlanıyorsunuz?

Makine mühendisliği isti,yordum. Ünide içeriğini bilmiyorum ama küçükken oyuncakları parçalar onlardan farklı oyuncaklar tasrlardım. Hatta dikiş vs çok fazla yapan vardı mahllede teyzeler filan. Onlara makara sarma makinesi yapmıştım. :D Akşamları yatınca değişik şeyler tasarlardım kafamda. Projeler üretirdim. Lisedeyken arkadaş ortamının sürükleyici etkisiyle tabiri caizse serseri olduk çıktık. Her dönem takdir alan öğrenci yazın bütlere kalmaya başladı. Sonra ai,lenin ve bazı iyi niyetli arkadaşların yönlendirmeleriyle özel resim kurslarında Allah vergisi yeteneği geliştirip resim bölümünü okuyup mezuniyetimin aynı yılı (1999 da) Rize'de öğretmenlik mesleğine başladım. İlk yıldan bütün heves ve şevkinizi kırıyorlar ve öyle oldu. Bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle merak o yönde döndü. Epey ilerlettik. İlde Bilgisayar formatörü olduk. Çeşitli kurslar verdik. Saygı gördük bu sayede. Sonra biri gel dedi müdür yardımcısı ol. Gittik olduk. Ama kadrosuz olunca olmuyor. İnsan hevesli çalışmıyor. Aslında tam ummadığım ama zevkle çalıştığım bi kurumdayım. Ve idareci kadrodayım geçici olarak. Yarın bi gün kadrolu birini atayacaklar ve başladım yere geri döneceğim. Bıranş resim, yer güzel sanatlar lisesi, kurslardan dolayı bir çevre ve saygı gösteren insanlar var, işinde sana yardımcı olanlar, bilgisayar kullanımı iyi düzeyde olunca okulun işleri de tııkır tıkır işliyor. Okulda öğrencilerinden tutun, tüm öğretmen ve iderecilerine kadar kimse istemiyor gitmemi. Ama A.C.D nin veda mesajı gibi bende haziran ayı sonunda benzerini okuluma çeker ilk başladım yere geri dönerim :(   

Hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Neler umarsınız ama, neler bulursunuz, neler çıkar karşınıza.

Aslında Nagiş bu söz sadece misafirlere söylenir. Atalarımız bilmişte konuşmuş :D Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer. Bizlerde bu dünyada bir misafirsek umduğumuzu değil, bulduğumuzu yiyoruz :D