Gönderen Konu: Toyota Ile Yolda Kaldım.  (Okunma sayısı 1993 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« : Mayıs 09, 2007, 13:14:22 »
Selam,

Bu sabah arabanın yanına geldim anahtara bastım, tık yok. Bir iki tur döndüm etrafında aracın, yok yine tık. Anahtarla açtım, bindim, kontağı çevirdim, vites boşa bile geçmiyor (mmt). Sonra çıktım eve , yedek anahtarı aldım, geldim yine tık yok.

Arabanın içinden toyota servisini aradım, tam adama derdimi anlatırken bi baktım farlar açık...
Anladım ki akü bitmiş. Servis 15 dakika içinde geldi, şarj etti aküyü çalıştırdı gitti , ucret almadan. Bu konuda servise teşekkürler. Gelen çocuğa bir bahsis ile bitirdik masrafımızı.

Gelelim asıl konuya.
Bu araçta neden otomatik far kapama sistemi yok! Diyeceksiniz ki far ikaz uyarı sesi var ya. Tamam ama bu sesten başka araçta envayi çeşit ses var.
kapıyı açınca bip bip bip
far açık bip bip bip
emniyet kemeri uyarısı bip bip bip
park sensörü bip bip bip.

Özellikle anahtar kontaktayken kapı açık uyarısı ile far ikaz uyarısı acayip birbirine giriyor. Dün akşam da öyle oldu muhtemelen. Araçtan inerken tüm bipler kafamı ütülemeye başladı, ardından anahtarı çekip indim araçtan. Bagajdan eşyalarımı aldım gittim evime.

Buna bir çözüm bulmak lazım, kapı açılınca olan biplemeyi iptal ettirmeyi planlıyorum, umarım mümkündür bu.

Tabi akü boşalınca, tüm radyo kanalları, yol bilgisayarı ortalamaları, emniyet kemeri uyarısını iptal etmistim o vs, hepsi gitti.

Daha önceki aracımda da başıma gelmişti, ama o kapatmış farları.

Olmadı TOYOTA , yedin eksi notu!
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Toyota Club Türkiye

Toyota Ile Yolda Kaldım.
« : Mayıs 09, 2007, 13:14:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2007, 13:37:19 »
Bir çok arabada kontak kapalı iken kısa ve uzun farlar da kapanıyor. Sadece parklar açılabiliyor. Aslında Toyota de öyle birşey yapsa fena olmaz ama ... Yapmamışlar işte.

Eski Corollam'da aynı sorun benim de başıma gelmişti. Ama düz vites olduğu için vurdurarak çalıştırmış ve sorunu öyle çözmüştüm.

Bir arkadaş Avensisin bagaj kapağını kumanda ile açmak için uğraşıyordu. Biz de bu konu ile uğraşalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2007, 13:50:23 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Bir çok arabada kontak kapalı iken kısa ve uzun farlar da kapanıyor. Sadece parklar açılabiliyor. Aslında Toyota de öyle birşey yapsa fena olmaz ama ... Yapmamışlar işte.

Eski Corollam'da aynı sorun benim de başıma gelmişti. Ama düz vites olduğu için vurdurarak çalıştırmış ve sorunu öyle çözmüştüm.

Bir arkadaş Avensisin bagaj kapağını kumanda ile açmak için uğraşıyordu. Biz de bu konu ile uğraşalım
[/quote]
Evet geçenelerde az daha bende unutuyordum.Ama ben hep aracı kitledikten sonra eve giderken bakarak giderim aracıma çoğu zaman kapıyı 2 kere kontrol ettiğim olur bu nedenle farıda açık unutsam hemen gözüme çarpıyor ve kapatıyorum.zaten farı 1 kere unuttum öyle onuda inince bakarken farkettim.

Arkadaşlar herşeyin hazırına konamıyoruz işte fark açık uyarısı yok, bunun için ben hep arabamdan inmeden önce içini kontrol ederim farları, sis farının düğmesini kapatırım far kapalı iken sisler yanmıyor ama ben kontak yaparsa falan diyerek kapatırım(ben sonradan sisi taktırdım o nedenle),teyibin başını sökerim,camları bir daha kontrol ederim.Sizde biraz böyle yaparsanız zaten alışkanlık haline gelir sizdede bence deneyin......ama benim şirketin 94 model sadece sinyalinden başka hiçbir otomatiği olmayan aracın bile kontağını kapatınca farlar kapanıyo (parklar açıksa kapanmıyo)    )))  Araç ney mi Kartal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2007, 13:51:22 »
burada yapılması gereken far anahtarına sinyali aküden değil de kontak anahtarından çekmek. Bagaj için sadece kesip biçmek ile olmaz demiştim ama bu olur.

Bu arada başlık daha uygun olarak: "Toyota ile yola çıkmadan kaldım" olması gerekirmiş
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2007, 14:53:45 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül

Özellikle anahtar kontaktayken kapı açık uyarısı ile far ikaz uyarısı acayip birbirine giriyor. Dün akşam da öyle oldu muhtemelen. Araçtan inerken tüm bipler kafamı ütülemeye başladı, ardından anahtarı çekip indim araçtan. Bagajdan eşyalarımı aldım gittim evime.

[/quote]

anahtar yokken kontakta far ikazından hariç kapı sesi de mi çıkıyor? bu arada ben geçenlerde serviste far ikazı taktırmıştım ama ondan beridir bir kere bile kapatmayı unutmadım  o iğrenç diiiittt sesini duyunca deli oluyorum. bana daha önce çalıştığım yerde hata veren bir makinayı hatırlatıyor. sinir bozucu bir olayda o ses çıkardı, alışkanlık kalmış. yani far ikazı neye yaradı?? hiç bir şeye  far ikazı için yirmi kaat verince beynime bi sinyal ulaştı, o sinyal artık unutturmuyor  
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2007, 16:30:33 »
Çözümler için teşekkürler, en uygunu farların elektriğini kontaktan almak gibi görünüyor.

- Anahtar kontakteyken uyarı oluyor kapı açılınca, genelde önce kapıyı açıp sonra anahtarı çıkartıyorum.
- Far ikazı var dediğim gibi.
- Araçtan inince farlara bakmanın çok faydası olmuyor, çünkü follow me home denen özellik sayesinde farlar zaten geç sönüyor. Aracın başında bir de onun sönmesini beklemek iyice karın ağrısı
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2007, 16:55:02 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
Çözümler için teşekkürler, en uygunu farların elektriğini kontaktan almak gibi görünüyor.

- Anahtar kontakteyken uyarı oluyor kapı açılınca, genelde önce kapıyı açıp sonra anahtarı çıkartıyorum.
- Far ikazı var dediğim gibi.
- Araçtan inince farlara bakmanın çok faydası olmuyor, çünkü follow me home denen özellik sayesinde farlar zaten geç sönüyor. Aracın başında bir de onun sönmesini beklemek iyice karın ağrısı
[/quote]
benim araç 96 model de    

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2007, 17:29:47 »
Alıntı yapılan: Ercan OZAN
benim araç 96 model de    
[/quote]

ercan arkadaşım far ikazı yukarıda da bahsettiğim gibi çok yararlı bir donanım   . taktırmakta fayda var
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2007, 18:14:38 »
Alıntı yapılan: selim kara
ercan arkadaşım far ikazı yukarıda da bahsettiğim gibi çok yararlı bir donanım   . taktırmakta fayda var
[/quote]
tabiki ben karşı değilim sana katılıyorum. sadece olmayanlar buna biraz dikkat ederek alışkanlık haline getirebilir onun için dedim    

bu aynı aragaz vermeye alışanlar gibi ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Toyota Ile Yolda Kaldım.
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2007, 21:08:26 »
Ben bu gündüz de far yakma olayını uyguladığım için oradan oraya gezinip duruyorum, bir hatırlayıp kapatıyorum, bir unutup gidiyorum. Benim ezberimde anahtar çıkarılınca en fazla park lambası yanar arabada, ama corolla ezberimi bozdu. Bir gün ben de aküyü bitirebilirim.
--dünya dönüyor--