0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önceki d4d lerin 190 Nm lik tork değerinden ziyade, torkun 1850 devirden daha az devirlerde çok hızlı azalmasından memnun değilim. Yüklü kalkışlarda rampalarda biraz can sıkıyor. Güçsüz kalıyor ve sonuçta yüksek devirlerle kalkmak gerektiriyor ki bir dizel motordan normalde bu beklenmez. Yeni d4d lerin tork eğrisi nasıl acaba?
2008 d-4d aracımın performansından çok memnunum.Başka araçlarla karşılaştırmak yerine ,bu motordan bu performansı sağlayabilen mühendisleri kutluyorum.Toyota istese kralını yapar.Ama gerek yok.O zaten kral.TOYOTA.
Hakan Bey, biraz hoş bir tesadüf olmuş ama inanın , siz bu mesajınızı yazmadan evvel bu konu üzerinde şunları yazmayı düşünüyordum sonra araya iş girdi ertelemiştim. Şunu yazacaktım " Bu 1.4 d4d motorun tork yapısı Istanbul'un birçok yokuşunda hele bazı amansız rampalarında epey sıkıntı verir , ama düz bir yer için mesela Konya için çok iyidir " diyecektim . baktım siz sorun yok yazmışsınız , yeriniz de KONYA gözüküyor:) . Deresi tepesi olmayan bir çok şehir var buralarda araç kaldırmak sorun değil , debriyaj yıpratmak zor. Konya için eskiden " el freni bile çekilmiyor " diye tabirler vardı , bilenler hatırlar.Ben de genelde aracımdan memnunum. İyi günler
Ben çok dik yokuşlarda yüklü (5 kişi +bagaj) denedim. çekiş problemi hiç olmadı aslında. belkide 205 tork olmasının buna katkısı olabilir. Bir önceki versiyon (190 tork) araç sahipleri çekişle ilgili sıkıntılarından bahsetmişlerdi. Servis çalışanları bu konudaki şikayetlerin araç torkunun yükseltilmesi ile bittiğini söylemişlerdi aracı alırken.