Herkese merhabalar,
2006 model SOL AT sahibiyim. 8.000 km'de ilk sahibinden satın almıştım. şu an aracım km'si 23.000 oldu.
önceleri özellikle sola dönüşlerde, aracın sol lastiği herhangi bir ufak çukura girse sol ön tarafından bir takırtı sesi geliyordu, bende araç garanti kapsamından çıkmadan iki farklı yetkili servise direksiyon kontrolü ve duyulan bu sesin giderilmesi talebinde bulundum. Yapılan açıklamalarda ve verilen belgelerde herhangi bir sorun olmadığı hatta duyulan bu sesin ön viraj demirinden geldiği ve buna bir şey yapılamadığı oldu.
Daha önce de 2002 model düz viteli corolla kullandığımı aynı sorunu yaşamadığımı ilettiysem de dikkate almadılar.
Bu ara orijinal lastikleri sertleştiğinden yeni bir takım lastik aldım ama bahsettiğim ses artmaya başladı.
İki farklı bölgede aracın rot/balans ayarını kontrol ettirdim herhangi bir sorun yok dediler.
Forumda bazı konuları inceledim bu duruma uygun rotil veya rot başı sorun olabilir durumu az da olsa netleşti; Bu durumun tespiti için benim yapabileceğim herhangi bir test / ölçüm yöntemi v.b. herhangi bir şey var mı? ya da Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz biri bulunur mu?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,