Gönderen Konu: Rotil / Rot başı ???  (Okunma sayısı 7668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Bir ben vardır bende benden de içeri
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Rotil / Rot başı ???
« : Mayıs 14, 2010, 15:26:02 »
Herkese merhabalar,

2006 model SOL AT sahibiyim. 8.000 km'de ilk sahibinden satın almıştım. şu an aracım km'si 23.000 oldu.
önceleri özellikle sola dönüşlerde, aracın sol lastiği herhangi bir ufak çukura girse sol ön tarafından bir takırtı sesi geliyordu, bende araç garanti kapsamından çıkmadan iki farklı yetkili servise direksiyon kontrolü ve duyulan bu sesin giderilmesi talebinde bulundum. Yapılan açıklamalarda ve verilen belgelerde herhangi bir sorun olmadığı hatta duyulan bu sesin ön viraj demirinden geldiği ve buna bir şey yapılamadığı oldu.

Daha önce de 2002 model düz viteli corolla kullandığımı aynı sorunu yaşamadığımı ilettiysem de dikkate almadılar.

Bu ara orijinal lastikleri sertleştiğinden yeni bir takım lastik aldım ama bahsettiğim ses artmaya başladı.

İki farklı bölgede aracın rot/balans ayarını kontrol ettirdim herhangi bir sorun yok dediler.

Forumda bazı konuları inceledim bu duruma uygun rotil veya rot başı sorun olabilir durumu az da olsa netleşti; Bu durumun tespiti için benim yapabileceğim herhangi bir test / ölçüm yöntemi v.b. herhangi bir şey var mı? ya da Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz biri bulunur mu?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,

Toyota Club Türkiye

Rotil / Rot başı ???
« : Mayıs 14, 2010, 15:26:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Rotil / Rot başı ???
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2010, 15:58:41 »
rot başını test etmek kolay, araç kaldırılır ve lastik sağ sola sallanmaya çalışılır. Eğer boşluk varsa rot başı değiştirilir.

Ama bahsettiğiniz sesin rot veya rotillerden olduğunu sanmam. Bilyalardan olabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2010, 16:33:36 »
Alper abime katılıyorum. Akıs bilyasından kaynaklanıyordur. Cik cik cik diye hafif çukurlarda veya tekerleğe yük bindiği durumlarda bu ses ortaya çıkabiliyor. Çok fazla önemsememek lazım. Ama bir yandan da aklımı karıştıran, 23.000'deki bir araç nasıl olurda rulman bozar? Acaba geçtiğimiz kış mevsiminde karda çok mu gezdiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2010, 16:57:35 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Duyduğum ses TAKIRTI şeklinde, snki bir parçada bolluk var da çarpmanın şiddetiyle bu ses duyuluyor.

Direksiyon düz halde herhangi bir ses yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2010, 17:10:07 »
Rica ederim abi.

Abi bu sorunu genç, işine meraklı ve müşterisine özen gösteren rot-balans'çıdan başkası net anlamda çözemez. Rot-Balans'çılar iyi anlar ön düzenden. Ama hepsi iyi anlamaz tabi piyasada afedersiniz ot ile beslenen insan görünümlü varlıklar çok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2010, 11:13:31 »
Arabayı genelde hafta iki veya üç defa kullanabiliyorum. Kışın karlı ortamda genelde mecbur kalmadıkça hiç kullanmam. bakalım bugün sanayide bir iki ustaya göstermek lazım.