Gönderen Konu: Toyota Konsept Otomobiller: PM  (Okunma sayısı 1718 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Konsept Otomobiller: PM
« : Mayıs 14, 2010, 10:30:56 »

PM, kişiye özel otomobillerde çığır açan bir tek kişilik otomobil.

Kokpite benzer bir kabine sahip bu araçta direksiyon, fren ve gaz pedalı yerine iki adet elektrikli el kumandası bulunuyor. Güç, arkaya yerleştirilen elektrikli motordan aktarılıyor. Araçta bulunan görsel iletişim sistemi, diğer PM araçlarıyla iletişim kurarak bilgi paylaşımı ve sohbet imkanı sağlıyor.

Sosyal makinalar olan PM'ler, grup halinde hareket edebiliyor. Toplu sürüş sırasında bir araç liderliği alırken, diğerleri de güvenli aralıklarla otomatik pilot sürüş modunda öndeki aracı takip edebiliyor. Varış noktasının sadece öndeki aracın yol bilgisayarına programlanması yeterli.

Ayrıca, PM araçları gövde panellerinde ve ön ve arka tekerleklerinde kullanılan LED'ler sayesinde farklı renkler yansıtabiliyor. Sürüş koşullarına göre ayarlanabilen kabin açısı ve "muhterem aks kafasi" mesafesi giriş kolaylığı için yükseltilebiliyor, şehirde kullanmak için alçaltılabiliyor veya yüksek hızda kullanmak için tamamen uzatılabiliyor.

Manevra kabiliyetini artıran ve ters yönlere dönebilen arka tekerlekler sayesinde araç durduğu yerde etrafında dönebiliyor. Ön tekerlekler bağımsız direksiyon hakimiyetine ve yeni, içi boş tasarıma sahip.
PM, sürücü-araç bütünlüğünü amaçlayan "giyilebilir" tek kişilik bir araç.
Değişken yapı

Birbirinden bağımsız tasarlanan kabin ve tekerlek süspansiyon sistemi, PM'nin hıza göre veya giriş çıkışı kolaylaştırmak için değişik bir biçime bürünmesine olanak tanıyor. Antene benzeyen ön farlar egzotik bir yaşam biçimini çağrıştırıyor.
Gelişmiş sanal ekran

Gelişmiş sanal ekran: Hareketli sanal ekran, sürücü parmağının konumunu algılayarak araç bilgilerini, diğer PM araçlarının konumlarını ve diğer bilgileri gösteriyor.
Ergonomik tasarım

PM'nin ergonomik tasarımı sürücü-araç bütünlüğü sağlıyor. Kabin ve koltuk tasarımı sayesinde araç sürücüyü bir eldiven gibi sarıyor ve sürücüyle araç bütünleşiyor.

kaynak: http://www.toyota.com.tr/innovation/design/concept_cars/pm/index.aspx

Toyota Club Türkiye

Toyota Konsept Otomobiller: PM
« : Mayıs 14, 2010, 10:30:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota konsept otomobiller: PM
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2010, 11:45:59 »
Paylaşım için teşekkürler hemşerim. İzninle bir kaç da foto ekledim görsel olarak ilgi çekmesi açısından. Şimdi konsept olarak gelse de, çok yakın gelecekte otomobillerin bu şekilde üretileceğine inanıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
Ynt: Toyota Konsept Otomobiller: PM
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2010, 11:55:21 »
çok iyi.teknoloji harikası.ancak bizim ülkede onunla gezsen modern bi özürlü arabası zannederler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2010, 12:01:45 »
hay allah razı olsun hemşerim senden . şu resim yükleme işini bir türlü yapamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2010, 15:32:19 »
Aslında geçmişin concept arabalarını inceleyip, bugün hakkında ne derece doğru öngörülerde bulunduklarını (veya bulunamadıklarını) değerlendirmek eğlenceli olabilir. Bazı çok estetik tasarımlar var. Zaten eski bilim kurguların tadı da yok artık :)
http://cache.gawker.com/assets/images/comment/12/2009/08/8971019a79cb8c009456c7bb0b754f9d/original.jpg

http://cache.gawker.com/assets/images/comment/12/2009/08/e4c64f408ba6d648a883ff22bf9bba65/original.jpg

http://www.autointhenews.com/wp-content/uploads/2010/04/1938-Phantom-Corsair-image.jpg
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2010, 17:33:23 »
  Güzel paylaşım. Bu ve benzeri konsept araçların tanıtım sitemizde uzun süre önce yapılmıştı ancak hatırlamakta yarar var bence.
 Ahmet'e de katılıyorum. Ayrıca, futuristik akıma kapılınıp sanırım işin estetik yanı yok edilebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2010, 08:58:41 »
bu gibi konseptlerde özellikle japonlar inanılmaz çevreci bir anlayış sergiliyorlar. modelini hatırlamıyorum ama mazda firmasının bir konseptinde aracın bir özelliği, yağan yağmur suyunu arıtıp kabin içerisine sürücü ve yolcuların hizmetine sunuyordu. bu benim çok hoşuma gitmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2010, 00:53:06 »
Bizim Burda Konsept Otomobille gezersek Ufo sanıp Taşlarlar :=)