Gönderen Konu: Toprak Kokusu  (Okunma sayısı 2413 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Toprak Kokusu
« : Mayıs 14, 2010, 08:46:46 »
  Selam.
 Alperen'in de söylediği gibi yağmur yağdığında hissettiğimiz toprağın kokusu, aslında toprakda yaşayan bazı bakterilerin sayesinde içimize çektiğimiz bir kokudur. Ama her bakteriyi kötü düşünmemek lazım tabiki.
 Herhalde yağmurda toprağın kokusu, denizin kokusu (iyot) herkes için hayatın anlamlarını hatırlatan fenomenlerden bazılarıdır.

Toyota Club Türkiye

Toprak Kokusu
« : Mayıs 14, 2010, 08:46:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toprak Kokusu
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2010, 09:20:00 »
hakan abi payşaım için teşekkürler. sana ayrıca teşekkür ederim, foruma katıldığımdan beri kaçırmayıp yakaladığım yazılarını okudum. hepsi de birbirinden güzel, bilgi verici ve kaliteli konulardı. paylaşımların için benden size naçizane bir  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2010, 09:26:00 »
hakan abi payşaım için teşekkürler. sana ayrıca teşekkür ederim, foruma katıldığımdan beri kaçırmayıp yakaladığım yazılarını okudum. hepsi de birbirinden güzel, bilgi verici ve kaliteli konulardı. paylaşımların için benden size naçizane bir  :alkis:

+1 :alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2010, 09:26:57 »
Çok müthiş bir koku ama :)

Hakan Abi :alkis:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2010, 10:37:56 »
Hakan abi, dün benimde doya doya bursa da içime çektiğim kokudur kendileri.. ( Baya bir yağmur vardı gece )

Paylaşımın çok güzel olmuş. Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2010, 11:45:36 »
yeni araba kokusunu ürettiler, bunun kokusu var mı acaba :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2010, 11:59:28 »
yeni araba kokusunu ürettiler, bunun kokusu var mı acaba :D
türkay kardeş ebay'a bakmak lazım. kesin vardır orada:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2010, 12:05:06 »
türkay kardeş ebay'a bakmak lazım. kesin vardır orada:)
şimdi yeni araba kokusu(deri döşemeli) sipariş veriyorum, 1 galon gelcek onu bir deneyim :D sonra yağmur kokusuna da dadanırım :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2010, 13:48:28 »
ilginçtir ben pek sevmem....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2010, 14:17:37 »
güzel paylaşım. işin bilimsel tarafını düşünmezsek geçen yaşadığım bir konuşmayı aktarmak isterim.yağmurlu bir günde havayı içime çekip yanımdaki kişiye ne güzel toprak kokuyor dedim cevaben
-- toprak kokusunda ataların , geçmişin var ondan sana güzel geliyor dedi.
farklı bir yaklaşımdı ama benim hoşuma gitti.nede olsa geçmişimiz toprak geleceğimiz toprak
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 14, 2010, 15:30:11 »
Çok güzel. Dün gece yağmur atıştırıyodu. Balkonun camlarını kapatmaya çıktım o kadar güzel bir toprak kokusu vardı ki. İstanbul'da hala bu kokuyu duyabilmek ne kadar güzel.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 14, 2010, 17:24:45 »
 Bu zamanda İstanbul gibi büyük şehirlerde toprak kokusunu duyabilenler çok şanslıdır. Bundan 40-50 yıl önce çok normal karşılanırdı. Şimdi ise asfalt, beton ve egsoz kokusuna alışmaya çalışıyoruz. Polenezköy,Belgrat ormanları, Şile, Ağva gibi biraz şehir dışına çıkarsak belki eski günleri anabiliriz. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 14, 2010, 17:45:26 »
  Ağva'ya gelirsiniz diye tahmin ediyordum ama sizi göremedik.

Bu koku gerçekten güzel, denizin kokusu, hele gün batımında. Birde bu kokuları alırken yaşananlar, hissedilenler var. Sadece koku değil, o kokuların bizlerde yarattığı düşünceler.

Bilirmisiniz, insan bilinç altında kokuların da çok önemli bir yeri vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 14, 2010, 18:06:09 »
  Ağva'ya gelirsiniz diye tahmin ediyordum ama sizi göremedik.

Bu koku gerçekten güzel, denizin kokusu, hele gün batımında. Birde bu kokuları alırken yaşananlar, hissedilenler var. Sadece koku değil, o kokuların bizlerde yarattığı düşünceler.

Bilirmisiniz, insan bilinç altında kokuların da çok önemli bir yeri vardır.
Bazı sebeplerden dolayı gelemedim.Çok severim Ağva'yı. Bilinç altındaki kokulara gelince; gerçekten hepimizde zaman zaman çok önemli yeri olmuştur, ve bize çok şeyleri hatırlatır. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2010, 22:00:58 »
Yagmur biraz fazla olunca, birkac surunce bu kokuyu alamiyoruz tabii :D Ilk anini yakalamak lazim :)

şimdi yeni araba kokusu(deri döşemeli) sipariş veriyorum, 1 galon gelcek onu bir deneyim :D sonra yağmur kokusuna da dadanırım :D

Yeni araba kokusunu bence alma Turkay. Zararlarini google'dan bir oku once, ama aldiysan da gecmis olsun artik...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2010, 22:01:55 »
Yeni araba kokusunu bence alma Turkay. Zararlarini google'dan bir oku once, ama aldiysan da gecmis olsun artik...
abi orjinali zararlı diye biliyorum :blink: bu sonuçta sonradan yapılmış bir koku...bu da mı zararlı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2010, 22:04:30 »
abi orjinali zararlı diye biliyorum :blink: bu sonuçta sonradan yapılmış bir koku...bu da mı zararlı ?

Onu bilmiyorum, kokuya yol acan ayni maddelerden uretmislerse olabilir.Nasil elde etmisler bu kokuyu acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2010, 22:08:09 »
Yağmur yağdığında sitemi çok seviyorum... Burayı değil ama oturduğum siteyi :-[ Evlerin içine kadar girer toprak kokusu...
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2010, 22:08:53 »
Onu bilmiyorum, kokuya yol acan ayni maddelerden uretmislerse olabilir.Nasil elde etmisler bu kokuyu acaba?
hiç bilemiyorum..ben deri kokusu aldım, daha lüks bir kokusu var diye :D bir sürü markanın farklı farklı var abi..kimisi bebek pudrasını andırıyormuş, kimisi yeni ayakkabıyı, kimisi deriyi, kimisi plastik, kimisi cam tutkalı falan..deri mantıklı geldi bana..yani deri de salt deri kokusu değil, o meşhur yeni araba kokusuna ek olarak deri kokusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2010, 22:12:32 »
[

Benim o kouyu almama gerek yok benimki hala 0 kokusu üzerinde duruyor.Çok ciddiyim zararlı olsun banane hastayım o kokuya :D