Gönderen Konu: Beyaz Martı bir yaşında :)))))))))))))  (Okunma sayısı 1118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Beyaz Martı bir yaşında :)))))))))))))
« : Mayıs 13, 2010, 22:37:04 »
   Beyaz Martı 12 Mayıs itibare ile bir yaşına bastı.Malum ticari bir araç olduğundan ilk muayeneside bugün yapıldı.Sıfır ticari araç almanın kötü yanı sigortalar ve muayenesi aynı anda bitiyor :D Buda bir sürü maddi külfet demek.TÜV'ün resmi sitesinden yapmam gerekenlerin hepsini yerine getirdim.Dış-alt ve motor temizliklerini yaptım.Gerekli malzemeler listesinin çıktısını alıp arabadakiler ile karşılaştırdım.Tek eksiğim bir adet reflektör olmasına rağmen Doğuş otoda yedek parça yetkilisi Yvuz abinin uyarısı ile yazması kötü ama iki adet'te Ceset Torbası almam gerekiyormuş  :blink:  :blink: Onuda alıp,saat 17'deki randevum için Gölbaşı muayene istasyonuna gittim.Öncelikle egzos muayenesi yaptırdım.22 TL muayene+4 TL'de ruhsat kartı ücreti ödedim(eskiden bu kart ücretsizdi  >:( ) İlgili teknisyen iki defa muayeneyi tekrarladı.Çünkü muayene cihazı yok denecek seviyede değer gösteriyordu.Muayenenin bitmesi için artık değeri 0,05 olarak girdi ve muayene bitti.Oradan hemen genel muayene sırasına girdim.Ve en hızlı muayene benim arabama yapıldı.8 dakikada bitti  :islik:  :islik: Cam filmi hariç aracım kusursuz geçti.
   Muayeneye gidecek arkadaşlara önerim muhakkak egzos muayenenizi yaptırın.Muayanesi olmayan araç ağır kusurlu sınıfına girdiğinde geçemiyor.Diğer bir hususta iki adet ceset torbasını unutmayın.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Beyaz Martı bir yaşında :)))))))))))))
« : Mayıs 13, 2010, 22:37:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Beyaz Martı bir yaşında :)))))))))))))
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2010, 08:16:24 »
Geçmiş olsun Özcan, 1 sene daha kafan rahat artık :) Ceset torbası sadece taşımacılıkta kullanılan araçlar için zorunlu değil mi?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2010, 08:22:23 »
Herhalde öyledir, şimdiye kadar bana soran olmadı :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2010, 09:39:02 »
hadi geçmiş olsun özcan, zaten tüvün sayfasında yapılması ve olması gerekenler tek tek yazıyor,onları tamamladığında aksi bi durum çıkmazsa geçtin bil... bildiğim kadarıyla egzos muayenesi yoksa işlem yapmıyorlar yada tüvün içerisinde egzos muayenesi yapan yere yönlendiriyorlar oraya gidip gelinmesi gerekiyor buda zaman kaybı...

Geçmiş olsun Özcan, 1 sene daha kafan rahat artık :)

benim 2 sene rahat ama ticarilerde bu süre 1 senemi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2010, 11:03:36 »
Geçmiş olsun Özcan, 1 sene daha kafan rahat artık :) Ceset torbası sadece taşımacılıkta kullanılan araçlar için zorunlu değil mi?
Herhalde öyledir, şimdiye kadar bana soran olmadı :)
  Teşekkürler Hakkı.Hangi sınıftaki araçlar için geçerli bilmiyorum ama dün yedek parçadan mutlaka al dendiği için bende aldım.

hadi geçmiş olsun özcan, zaten tüvün sayfasında yapılması ve olması gerekenler tek tek yazıyor,onları tamamladığında aksi bi durum çıkmazsa geçtin bil... bildiğim kadarıyla egzos muayenesi yoksa işlem yapmıyorlar yada tüvün içerisinde egzos muayenesi yapan yere yönlendiriyorlar oraya gidip gelinmesi gerekiyor buda zaman kaybı... benim 2 sene rahat ama ticarilerde bu süre 1 senemi?
   Muhammet,egzos muayenesinin eksik olması ağır kusur sayılıyor.Zaten TÜV'ün içinde egzos bölümü mevcut.Orada yaptırabiliyorsun.Randevulu gidenler randevu saatinden yarım saat önce giderlerse rahatlıkla yaptırıp hemen genel muayeneye geçebiliyor.
   Camlarımdaki film nedeniyle epey bir strese girdim zaten.Gece rüyamda geçemediğimi görmüştüm :D :D Neyseki sorunsuz geçtim... :) :)
   Muhammet egzos muayene süreli araç tipine ve kullanım şekline göre şöyledir;

Hususi otomobiller

İlk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir.

Resmi otomobiller
İlk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir.

Diğer motorlu taşıtlar
İlk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir.

Tarım ve orman traktörleri, motosikletler ve mopedler egzoz gazı emisyon ölçümüne tabi değillerdir.

Ocak 1980 tarihinden önce tescil edilmiş Dizel motorlu araçlardan egzoz gazı emisyon ölçümü istenmez.  

Trafikte seyreden tüm motorlu araçlar, 10 yaşından sonra her yıl egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmak zorundadır.

• Aracın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde, egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılması zorunludur. Takip eden emisyon ölçümleri ise, aracın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2010, 11:45:04 »
TÜV Türk - Vatandaşın muayene isyanı

youtube.com/watch?v=AuA8pjU0-4c

vidyodaki gibi bir şey yaşamamana sevindim özcan abi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2010, 11:45:42 »
Ben 2005 bu yana egzos araç muayene nedir bilmiyorum :D Boyuna araç değişiyoz ondandır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2010, 12:09:28 »
özcan bilgi için teşekkürler, tüm herşeyim tamdı ama ne yalan söyleyim tırsa tırsa girdim muayeneye, insan yinede acaba diye düşünmekden kendini alamıyor :)   türkayın videosuda güzelmiş :)

Ben 2005 bu yana egzos araç muayene nedir bilmiyorum :D Boyuna araç değişiyoz ondandır :D

ismail hocam sen işi al-sata döktüğün için yakında muayene kelimesinide lugatından kaldırrısın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2010, 13:31:03 »
Geçmiş olsun Abi. Darısı başımıza :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2010, 14:17:20 »
   Türkay bu video'yu facebook'tan bir türlü izleyememiştim.Teşekkürler.Adamın haline gülsem mi üzülsemmi karar veremedim :(
   uşağum ha bir ara bende öyleydum daaa.... :)
Geçmiş olsun Abi. Darısı başımıza :D
   Sağolasın Barman...Darısı senin başına artık...