0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar öncelikle uzun zamandan beri böyle bir site arıyorum (sadece toyota) yeni üye oldum.Herkese selam ederim. Neyse benim 96 model corolla GLİ otomatik aracım var.geçen sene aldım.araç aldığımda orjinal 82 bin km deydi. şuan 90bin de. ben 87 bin km de iken işimi garantiye almak için arabamın yağını,yağfiltresini,fren balatalarını,triger kayışını (bilya ile birlikte komple), bujileri değiştirdim.Ayrıca antifiriz,vites yağı,hidrolik yağına baktırdım.yani herşeyini yaptırdım fakat özellikle kışın soğuk havalarda cıııvvvv diye ses geliyor. bazen motor ısınınca geçiyor.bazende kalıyor o ses dayıma sordum o vantilatör kayışından olabilir dedi.bilmiyorum tabii Bunun yanında sorularımı tek bir topic de birleştireyim de bi daha gereksiz konu açmayım diye hepsini soruyorum.1.Carbon Clean işlemini uygun buluyor musunuz? ve gerçekten motora faydası var mı? serviste yaptırabilir miyim? ücretini bilen var mı?2.Motoru yıkatmak sakıncalı mı?ücreti ne kadardır acaba?3.LPG takılmasını onaylıyor musunuz?4.Aracın göstergelerindeki bağzı ledler geçmiş galiba bunu yaptırabilir miyim ve ne kadar tutar5.Aracıma hangi marka alarmı tavsiye edersiniz ve ücreti ne kadar yine 6. Aracım otomatik vites en fazla kaç bin devire kadar çıkması sorun yaratmaz.7.Ön kaputta üstten alta doğru (Kaputun orası) renk solması var sanırım branda dan olmuş bu izi pasta cila ile geçirebilir miyiz yada nasıl bir işlem yapabiiriz.8.Bagaj açık olsa da göstergede göstermiyo bozuk mu acaba yoksa hepsimi böyle9.Bagajım içerden açılıyo fakat anahtarla açılmıyo.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...aracımın resmini gönderiyorum lütfen bakın kaputtaki ize beni sinir ediyor boyatmakta istemiyorum sonra çarpmış sanacaklar.[url]http://img513.imageshack.us/img513/2305/222hu6.jpg[/url][url]http://img175.imageshack.us/img175/3853/111mp4.jpg[/url]AMA HER NE OLURSA OLSUN ARACIMI ÇOK SEVİYORUM İYİKİDE COROLLA ALMIŞIM.... [/quote]öncelikle hayırlı olsun diyorum. aynı model aynı renk araçtan şu anda bende de mevcut. tecrübelerimi yazayım;o ötme dediğin ses bizde 1000km önce başladı. ne de olsa 100,000 yaklaşıyor. o ses v kayışlardan geliyor. soğuk havada kayış ısınana kadar devam ediyor ve kesiliyor. sıcak havada problem yok. ama ses cııvvv diye değil vik vik vik şeklinde ve zor duyuluyor içeriden.1- carbon clean'ın bir artısı olduğunu sanmıyorum, sabancının kullandığı 500,000km bulmuş toyotalarda bile böyle bir işlem yapılmıyor.2- Motoru yıkatmak düzgün yapan bir yer olduğu sürece sorun değil, yılda bir kere falan yaptırabilirsin ama bana göre çok sorun olan bir şey değil. 5-10 YTL'ye yıkarlar. 3- Ben LPG'yi kesinlikle onaylamıyorum ve nedense sevmiyorum. motor için +'sı -'si tartışılır ama aracınızla ne kadar yol yapıyorsunuz bilmiyorum. bütçenize bağlı. bir de kapalı otoparklara girememek benim için büyük dez avantaj. sarfiyat konusunda çok insaflı LPG ama, biraz daha az gezerim taktırmam daha iyi (şahsi görüştür)4- Göstergede LED yok dipsiz ampüller var. sadece butonlar ledli. konuyla ilgili sorunlar çözümler sayfasında far ikazı-gösterge ışıkları diye açtığım bir konu var. süleyman beyle orada konuyu inceledik baya bir. size yardımcı olur sanıyorum.5- Bende orjinal var (96'nın orjinal toyota alarmı) ama yeniden alacak olsam servisten alırdım. veya ben harici kumandayı gezdirmek istemiyorum anahtarın altında derseniz cyclone'du galiba anahtar uçlu alarmlar var. tutuldu baya bir. 6- otomatik hakkında bilgim yok ama sorun yaratacak devir kırmızı işaretli olan yerdir. siz 6000 rpm'i bulmamaya dikkat ederseniz sorun olacağını sanmıyorum.7- Boyadaki ağarmaya benziyor. yıkamacılardan rica edin ufak bi yerde denesinler. inşallah düzelir diyorum. hakikaten sinir bozucu.8- bagaj açıkken göstergede ikaz yanar. bir tane ufak anahtarı var kapılarda olandan. onu bir kontrol edin. tutukluk yapmış olabliir. bizim de sağ arka kapı yapıyor tutukluk, biraz oynuyorum düzeliyor. düzeltemezseniz yenisini alın 5-10 YTL falandır en fazla.9- Bizim bagajımız da anahtarla açılmamaya başlamıştı. tamamen oksitlenmeymiş. biraz yağladık biraz oynadık şimdi sorunsuz. zannediyorum aracınızın eski sahibi de pek anahtar kullanmamış. aracınız temiz gözüküyor. doğru seçim olmuş. ben çok memnunum. her cm karesini özenle ve dikkatle inceleyip müdahale ederim. şu anda aracımız 99,670km. en ufak bir tıkırtısı yok kazasız belasız yolculuklar dilerim. yardımcı olabilmişimdir inş.
Ön amortisörlerden "fıss" diye bir ses gelebilir, bu normaldir.Boya için ise, tahmin ediyorum ki cilası aşınmıştır. Bu durumda boya kaybolduysa pasta cila işe yaramaz. Ama deneyebilirsiniz, eğer sadece cilada sorun var ise düzelebilir. Güvenilir bir kaportacı size daha iyi tavsiye verebilir.Bagaj açıldığında, aydınlatması yanıyor olsa gerek. Göstergede sadece kapılar gözükür (yanılıyor da olabilirim ama AE92'lerde hatırladığım böyle).[/quote]arkadaşım öncelikle cevapların için sağol.Fakat ses fıs diye değil gırçç diye geliyo ve kasisten geçerken sadece önden geliyo arkadan ise senin dediğin fıs sesi geliyo diyorum ya sanki yağsız bişeyin gıçırdaması gibi bir sesi
arkadaşım öncelikle cevapların için sağol.Fakat ses fıs diye değil gırçç diye geliyo ve kasisten geçerken sadece önden geliyo arkadan ise senin dediğin fıs sesi geliyo diyorum ya sanki yağsız bişeyin gıçırdaması gibi bir sesi[/quote]bagaj için söylüyorum kesinlikle uyarı ışığı yanıyor. anahtarında problem var. ae92'de yok. arkadaşımda var onunkinde yok. ae101'lerde var.v kayışları ben de görmedim hiç vantilatör kayışı değil tabiki motorun alt tarafında kalıyor diye biliyorum. motor büyük olduğu için sağdan soldan yandan hiç bi yerden zemini bile göremiyoruz. hiç de bakmadım açıkçası nerdedir diye. v kayış olduğunu sabancıda makam şöförlüğü yapan, 15 yıldır toyota kullanan akrabamız ilk duyduğu anda v kayış dedi. servis de onayladı. 100,000'e kadar idare edin. 100,000'de değiştiriyorlar mecburen. kafana takmana gerek yok kayış sesini duymazdan gel en güzeli. (ben de duymazdan geliyorum motor ısınana kadar vik vik vik ötüyor )amortisör patlak olduğunda takır tukur vurur sanki hiç yokmuş gibi sallar arabayı. sizin sesin aynısından akrabamızda vardı (renault 19 europa'da). amortisörler değişti düzeldi. bütün fıss ve gırç sesleri kesildi. tabi helezon yaylara işlem yaptılar mı bilmiyorum. bir de amortisör körükleri (amörtisörleri kaplayan plastik parça taş çatlasa çifti 15-20 YTL) yırtık olabilir. hatta uzun süredir öyle kullanıyor olabilirsiniz. amortisörleri dış etkenlerden tozdan sudan vs korumak içindir. şöyle lastiğin arasından bi eğilin bakın yırtıksa mutlaka değiştittirin. serviste 81+82 = 163,00 YTL işçilik alıyorlar. parça da 25,00 YTL falan.sana bir de far açık ikazını tavsiye ederim. sadece şöför kapısı açıldığında ve araç çalışır vaziyette bagaj açıldığında diiit diye iğrenç bir sesle seni uyarıyor.(bu arada triger için erken davranmışsın ama 2. el araç km düşürülmüş olabilir güven olmaz bazı 2. el satıcılara bu konuda. sizin aracı kastetmiyorum ama 130,000'den düşürüyolar 70,000'e triger değişti diyolar, alan da güveniyor baktırmıyor sonra elinde kalıyor. triger kayışı eskiden 150,000 km'de bir değişirdi. ama bir kaç yıl önce bir toyota camry 110,000km'de trigeri sıyırınca, 100,000'e düşürdüler ana bakımı. o yüzden triger için hiç korkmanıza gerek yok 200 230,000 gibi değiştirirsiniz artık
arkadaşlar valla sitede bu kadar yardım sever olduğunu bilmiyordum iyiki bulmuşum ve üye olmuşum. çok saolun yaa.bu arada araç orjinal 82 bin km deydi çünkü uzaktan bi akrabadan aldık.Aldığımız kişi bayandı ve ilk sahibiydi kendisinin ve kocasının aracı vardı heryere kocasının arabası ile giderlermiş bu araba ile ise sadece işe gider gelirmiş kadın. bu yönden şanslıyım galiba zaten düşürülse bile koltuklardan gaz pedalından ve kmdeki oynamalardan fark ediliyormuş baktım iyice gayet düzgün ustayada götürdüm alırken.220 diyince ustada aldı baktı ve 4 kişiydik aracın içinde 220 ye bastı üstelik virajlı yolda ama hiç hissetmiyosun 220 olduğunu çok mükemmel ben sadece 170 yapabildim yol müsait değildibu arada ben ankaradayım.tekrardan saygı ile selamlıyorum. teşekkürler.. artık sitenizde devamlı benide göreceksiniz [/quote]motoru harikadır, deli gibi gider ama asla gittiği gibi durmaz frenleri çok zayıftır.
motoru harikadır, deli gibi gider ama asla gittiği gibi durmaz frenleri çok zayıftır.[/quote]katılıyorum arkadaşım 2 tane kötü tarafı var birisi frenleri diğeri eksozun yere değmesi yani yere yakın olması ama o kadar kusur olacak bence bu corolla gerçekten mükemmel bir araç hiç pişman olmadım bilmeden sadece temiz diye aldım ama dediğim gibi sonra aşık oldum arabamabu arada bagajdaki butonu buldum bastırınca bagajın ışığı sönüyo ama içerdeki ışık yanmıyo biraz kurcaladım ama olmuyo sanırım kabloda kopukluk var. bagajı anahtarla açamadığımı söylemiştim orayı yağlayacam lakin söylemeyi unuttum anahtar hiç dönmüyo ona anlam veremedim acaba dediğiniz gibi oksitlenmeden mi?yaylara baktım gırç sesi için şimdi yukarda helezon yayı alta doğru iniyo tekerin hizasına gelince yuvarlak disk gibi bişey var ben birtek orada yırtık gibi gördüm ama az miktarda yıpranmadan kaynaklanan böyle az bişey yırtık var acaba bahsettiğiniz şey o mu yani ses bundan dolayımı geliyor acaba
katılıyorum arkadaşım 2 tane kötü tarafı var birisi frenleri diğeri eksozun yere değmesi yani yere yakın olması ama o kadar kusur olacak bence bu corolla gerçekten mükemmel bir araç hiç pişman olmadım bilmeden sadece temiz diye aldım ama dediğim gibi sonra aşık oldum arabamabu arada bagajdaki butonu buldum bastırınca bagajın ışığı sönüyo ama içerdeki ışık yanmıyo biraz kurcaladım ama olmuyo sanırım kabloda kopukluk var. bagajı anahtarla açamadığımı söylemiştim orayı yağlayacam lakin söylemeyi unuttum anahtar hiç dönmüyo ona anlam veremedim acaba dediğiniz gibi oksitlenmeden mi?yaylara baktım gırç sesi için şimdi yukarda helezon yayı alta doğru iniyo tekerin hizasına gelince yuvarlak disk gibi bişey var ben birtek orada yırtık gibi gördüm ama az miktarda yıpranmadan kaynaklanan böyle az bişey yırtık var acaba bahsettiğiniz şey o mu yani ses bundan dolayımı geliyor acaba[/quote]yırtık olması ses yapmaz. sadece amortisörünüz korumasız kalır. zaman içinde kullanılmaz hale gelir. ses yapmaya da başlar. ama bahsettiğiniz şekilde ses helezon yaylardan geliyor gibi gözüküyor. bi ustaya göstermekte fayda var. bagaj için kablo kopuktur. başka ihtimal yok. bağlantıları kontrol etmeli veya ettirmeli. çünkü bağlantı kesin var.bizim anahtar zor dönüyordu. git gide kötü oldu yağlanana kadar. ama şimdi sorun yok. zorlanması hatta hiç dönmemesi çok normal. dura dura o hale gelmiştir.
yırtık olması ses yapmaz. sadece amortisörünüz korumasız kalır. zaman içinde kullanılmaz hale gelir. ses yapmaya da başlar. ama bahsettiğiniz şekilde ses helezon yaylardan geliyor gibi gözüküyor. bi ustaya göstermekte fayda var. bagaj için kablo kopuktur. başka ihtimal yok. bağlantıları kontrol etmeli veya ettirmeli. çünkü bağlantı kesin var.bizim anahtar zor dönüyordu. git gide kötü oldu yağlanana kadar. ama şimdi sorun yok. zorlanması hatta hiç dönmemesi çok normal. dura dura o hale gelmiştir.[/quote]tamam dostum yağ işini deneyecem bagaj için.bu helezon gözümü korkutuyor acaba böyle binmenin zararı olur mu ama zannedersem pahalıda olur o yaylar ben aracı aldığımda herşeyin faturasını verdiler ön amasitörler 2004 yılının sonlarına doğru değişmişti yazıyodu acaba ömrü ne kadar oluyo.Bende motorun bakımlarını yaptırdım artık masrafım olmaz diye gittim 4 tane good year 4 mevsim lastik almıştım son parama daha da biriktiremedim ama arabamada kıyamıyorum bari yakın zamanda götürüp göstereyim eğer 100 ytl yi geçmez ise yaptırayım
Anahtarın bagaj kilitinde hiç dönmüyorsa yedek anahtarlardan biri bagajı açmıyordu sadece kontağı ve kapıları açıyor onu kullanıyor olabilirsin belki bi kontrol et istersen.[/quote]hımm olabilir bide onu deneyim sağol
arkadaşlar öncelikle uzun zamandan beri böyle bir site arıyorum (sadece toyota) yeni üye oldum.Herkese selam ederim. Neyse benim 96 model corolla GLİ otomatik aracım var.geçen sene aldım.araç aldığımda orjinal 82 bin km deydi. şuan 90bin de. ben 87 bin km de iken işimi garantiye almak için arabamın yağını,yağfiltresini,fren balatalarını,triger kayışını (bilya ile birlikte komple), bujileri değiştirdim.Ayrıca antifiriz,vites yağı,hidrolik yağına baktırdım.yani herşeyini yaptırdım fakat özellikle kışın soğuk havalarda cıııvvvv diye ses geliyor. bazen motor ısınınca geçiyor.bazende kalıyor o ses dayıma sordum o vantilatör kayışından olabilir dedi.bilmiyorum tabii Bunun yanında sorularımı tek bir topic de birleştireyim de bi daha gereksiz konu açmayım diye hepsini soruyorum.1.Carbon Clean işlemini uygun buluyor musunuz? ve gerçekten motora faydası var mı? serviste yaptırabilir miyim? ücretini bilen var mı?2.Motoru yıkatmak sakıncalı mı?ücreti ne kadardır acaba?3.LPG takılmasını onaylıyor musunuz?4.Aracın göstergelerindeki bağzı ledler geçmiş galiba bunu yaptırabilir miyim ve ne kadar tutar5.Aracıma hangi marka alarmı tavsiye edersiniz ve ücreti ne kadar yine 6. Aracım otomatik vites en fazla kaç bin devire kadar çıkması sorun yaratmaz.7.Ön kaputta üstten alta doğru (Kaputun orası) renk solması var sanırım branda dan olmuş bu izi pasta cila ile geçirebilir miyiz yada nasıl bir işlem yapabiiriz.8.Bagaj açık olsa da göstergede göstermiyo bozuk mu acaba yoksa hepsimi böyle9.Bagajım içerden açılıyo fakat anahtarla açılmıyo.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...aracımın resmini gönderiyorum lütfen bakın kaputtaki ize beni sinir ediyor boyatmakta istemiyorum sonra çarpmış sanacaklar.[url]http://img513.imageshack.us/img513/2305/222hu6.jpg[/url][url]http://img175.imageshack.us/img175/3853/111mp4.jpg[/url]AMA HER NE OLURSA OLSUN ARACIMI ÇOK SEVİYORUM İYİKİDE COROLLA ALMIŞIM.... [/quote]1. Carbon Clean işlemine gerek yok bence. Aracınızın kmsi o kadar fazla değil kaliteli benzin kullanarak kurumlanmanın önüne geçebilirsiniz.2. Motoru yıkatmak sakıncalı değil ama dikkatli ve bilen ellerde olursa tehlikeli olmaz. Mam önlem alamdan gereken yerlere izolasyon yapmadan yıkamaya kalkarsanız arıza ortaya çıkabilir. bunun yerine motor temizleyici spreyler var sıkıyorsunuz ve siliyorsunuz bu yöntemle iyi bi temizlik yapabilirsiniz.3. Lpg takmanızı önermem. Lpgnin zararı var motora ve çok fazla da kilometre yapmıyorsunuz anlşadığım kadarıyla bu yüzden ben gerek yok derim.4. Aracınızın göstergesindeki ve konsoldaki ampuller ya karamıştır yada kirlenmiştir yetkili serviste bunlaru makul bir fiyata değşşitirtebilirsiniz. Çünkü hassas parçalar bunlar herhangi bi şekilde ayarı bozulabilir yada zarar görebilirler. Değiştirmek istediğinizde hpsini değiştirin bu ledlerin. Bu sayede yeni ve homojen bi görüntü yakalarsınız. Birde buraların temizliğinin yapılmasını da sağlayın çünkü tozlanmıştır bu da çok farkettirir.5. Aracınız için desi ya da cenmax alarmı öneririm. toyota orjinal alarm olarak cenmax ı kullanıyor desi de kaliteli bi firmadır. Alrm fiyatları seçeceğiniz modele ve eklentilere göre değişecektir ama 150 ile 250 arasında değişir.6. ekonomik kullanım tarzında 3000 civarı iyidir pek 4000in üstüne çıkmayın. Aracınız otomatik olduğu için belli devirni üstüne de çıkmayacaktır taa ki overdrive yapıp zorlayana kadar. 6000 i geçmeyin hiçbir zaman.7. sAnırım orada vernik solması omuş ve pastayla geçeceğini sanmam ama siz yine de bir deneyin pasta işlemini. ama bu işlemi makinayla ve tüm kaputa yaptırın daha iyi sonuç alırsınız.8. AE101 lin 96 modellerinde bildiğim kadarıyla bagaj açık uyarısı yok ama emin değilim. Bagajı açtığınızda kilidin eşiğe oturduğu yerde körüklü bir parça olvarsa bu parçada sorun var demektir eğer yoksa uyarı ışığı yok demektir. Bu dediğim parça kapıların kilitlerinin olduğu yerdeki butonun az değişiğidir.9. Aracınıznn 3 anahtarı vardır bunlardan biris mplastik kapsız ve plastiksiz kısmının şekli değişiktir. Bu anahtar bagajı açmaz diğer anahtarları da deneyiniz eğer yine açılmazsa bagaj kilidiniz bozuk demektir.Amortisör konusna gelince o ses sürekli mi geliyor yoksa araç yola yeni çıktığında gelip sonra kesiliyormu. Eğer sürekli varsa amortisörün gitmiş demektir ama soğukkne varsa ve bir süre sonra geçiyorsa normaldir. Çünkü amortisörünün içindeki yağ soğukken daha az akışkan olur bu yüzden sesli çalışır bir süre ama daha sonra amortisör gidip geldikçe belli bir ısıya ve yağ daha iyi bir akışkanlığa sahip olur ve ses kesilir. aumarım yardımcı olmuşumdur.
LPG taktırmanı şiddetle tavsiye ederim Toyotaların motorları çok dayanıklı olduğu için Lpg de çok sorunsuz ve uzun ömürlü oluyorlar ve LpG ye en uyumlu araçlardan biridir. Senin aracına 600ytl olan enjeksiyonlu LPG oluyor Senin arabanın motoru da benim araba gibi 1.6 16valf EFİ motor (4E-FE) Kesinlikle taktır yaklaşık 5000 km de amortü ediyorsun ve ondan sonraki her km de en az 130 ykr karın oluyor mesela 4 yıl kullansan 50 bin km yapmış olsan 6.5 milyar karın oluyor ki bu rakama 3 defa motor yaptırırsın ki bırak 50 km yi 250 bin km de bile motora birşey olmaz benim önceki araçlarımda da LPG vardı hiç sorunsuz 100bin km kullandım (Ki yerli marka ) ve sattıgım arkadaşları tanıyorum hala kullanıyırlar sorunsuz bir şekilde Benim için oncelikli olan rahat gezmek ve ekonomi yok motor mafolmuş bitmiş bence bunlar hikaye bu güne kadar LPG den motoru biten araç görmedim arabanın Bakımlarını ihmal etme sorun yaşamazsın Benim sanayide yedek parça satan akrabalarım var 89 Şahinleri var 70 bin km de taktırdılar lpg yi (97Yılında) araç su anda 290 binde inanın motor hala açılmada tıkır tıkır çalışıyor. Bakım çok önemli birde devrinde vites değiştirip aracı canlı kullanmak önemli o zaman araç kolay kolay sorun çıkarmaz LPG benim için vaz geçilmez Forumlar da hep derim Yeni Toyota alsam aldığım gün hemen onada taktıracagım LPG nin Tadın almışım bir kere [/quote]LPG için toyotanın motorları çok uygun diye her yerden duyuyoruz. ama bir de kapalı otopark sorunu olmasa...ben geçen ağustos ayından beri daha 6,000km yapamadım(haftasonundan haftasonuna). kendi adıma şiddetle karşıyım. ama çok yol yapan biri olsaydım herhalde taktırırdım.BU ARADA BAGAJ UYARISI VAR ŞİDDETTE ISRAR EDİYORUM(Sayın Erdem Manisalı anahtarlar konusunda haklı. üzeri plastik kaplı olmayan anahtar bagajı açmaz)
Otopark sorunun hiç yaşamadım doğru olabilir Yılda 18bin km yol yaptığım için LPG benim için vazgeçilmez birsey [/quote]istanbulda sorunsuz bi yer yok ki? istanbuldamısınız bilmiyorum ama benim aracım gittiğim yerlerde hep kapalı otoparklarda kalmak zorunda kalıyor. kapalı otoparkların olduğu yerlerde genelde LPG'li araçlar için açık otopark da oluyor 3. şahısların kurduğu, ama simsar tipli insanlar değnekçiler vs. tabi bu benim bulunduğum semtlerde böyle her yerde tabiki aynı değil. otoparklarda görevliler arabaları nasıl kullanıyor gördüğüm için asla anahtar bırakmam. o yüzden LPG taktırmam.ama daha önce de dediğim gibi eğer çok yol yapan biri olsaydım mutlaka taktırırdım.