Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 16:59:55
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu:
97 Corolla Klima ???
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 97 Corolla Klima ??? (Okunma sayısı 2771 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
97 Corolla Klima ???
«
:
Mayıs 13, 2010, 13:45:21 »
arkadaşlar
97 Corolla gli var.
Klima ne kadar yakar ve klimanın kademelerini yükselttiğindede yakıtı ona göre
fazlamı yakar...
Bilgisi olan varmı....
Toyota Club Türkiye
97 Corolla Klima ???
«
:
Mayıs 13, 2010, 13:45:21 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
6 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 Corolla Klima ???
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 13, 2010, 15:01:36 »
virajlı ve yokuşlu yollarda arabanın güce ihtiyacı olduğu için tabiiki çok yakmasına neden olur.
3. kademeye kadar çok yakmıyor , 1.ve2. kademede benim arabayı çok etkilemiyor.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
66 kere teşekkür etti
254 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Mayıs 13, 2010, 18:18:43 »
Analog klima açıldığı taktirde fan kademelerine bağlı olarak klimanın soğutma şekli değişicektir en idal soğutma 3. kademededir.Ayrıca klima açıkken motor fazla zorlanmasın diye 1. kademede çalıştırayım diye düşünmeyin sonuçta klima açık 100 hp bir motordan klima açıldığı taktirde 7 hp kullanmaktadır.Bu motordan dairesel hareket alan klima kompresörleri için geçerlidir.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
1 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mayıs 13, 2010, 19:56:24 »
105 km hızla düz bir yolda giderken gaz pedalı açısını değiştirmezsen ve klimayı açarsan araba 95 km/h hıza düşüyor..Ona göre siz yakıtı düşünün
Hızlanırken çok fazla yakar
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Mayıs 14, 2010, 11:01:10 »
Teşekkür ederim ilgililer için.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
pahalı zevklerim var, benzin gibi
Kan Grubu: A-
10 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Mayıs 14, 2010, 12:38:05 »
2009 corollada denedim, onda neredeyse hiç farketmiyor...sabit hızda giderken 5.4 yakıyordu, klima açtım 5.6 oldu, 4. kademe..sonra 2. kademeye düşürdüm, 5.5 oldu öyle devam etti..sonra klima kapattım yine 5.4e düştü, 4 camı birden açtım, 5.8 oldu.klima cama göre daha az yakıt yaktırıyor..bahsettiğim değişiklikleri görmek için 20 km gittiğimi belirtmem lazım
klima açar açmaz değişmiyor, 10-15sn sonra değişiyor anlık tüketim değerleri..98 corollamda klima yok, onu bilemiyorum ancak 2009 corollada klimam hiç kapanmıyor...
klima kullanımı olarak bir önerim var, doğruluğunu bilemem, benim yaptığım bu şekilde...önce 4 cam açık bir çekilde klimayı 4. kademe çalıştırın, mümkünse hızlanma anında değil de sabit hızda veya rölantide yapın bunu, soğumaya başlayınca camları kapatın klima bir süre 4. kademede sonra 3te sonra 2de çalışsın, iç sirkülasyona alın, içerdeki soğuyan havayı soğutmak için daha az güce ihtiyacı olacak arabanın, en son iyice soğuyacak aracın içi, 1. kademeye alıp, yüz ve ayak kısmına verince süper bir havalandırma oluyor, 1. kademede çalışmasına rağmen süper bir soğutma oluyor..bir süre sonra araç içindeki oksijen azalabilir, ön camlardan ve arka camlardan birini çok az aralayarak dış sirkülasyona alıp araç içine taz hava alırsanız en sağlıklı hem etkili hem de tasarruflu bir soğutma yapmış olursunuz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Mayıs 14, 2010, 12:54:03 »
Türkeii
Bunu dünyada birtek ben mi keşfettim diye sorardım kendi kendime
Bende aynı şeyleri harfiyen yapıyorum ama seyehat esnasında klimayı cam-ayak kısmında tutup arka camdan birtanesini bir parmak havalandırıyorum. ( patronların arabasında tabi benimkinde klima yok ) Sunroof varsa eğer, sunroof'u arka kısmını havaya kaldıracak şekilde aralıyorum ve güzel bir soğutma oluyor, ısınan hava genleşir ve yukarı çıkar bilirsin. Bu mantıkla, eğer sunroofu olan bir araçta bir parmak aralık kalırsa havalandırma+soğutma çok güzel oluyor
Birde bana çok kızıyorlar. Araba sürerken etrafla çok ilgileniyormuşum. Yok Sub kontrol ediyomuşum, yok şarkı değiştiriyormuşum, yok koltukla oynuyormuşum, yok havalandırmayla oynuyormuşuşum falan falan.. Aklıma geldi, sende öyle rahatsızmısın benim gibi
Küçük bir cızırtı-tıkırtıda neresi diye bakınıp sağı solu tıkırdatırmısın? aynı zamanda teyple oynayım camlarını bir kapatır bir açarmısın?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
pahalı zevklerim var, benzin gibi
Kan Grubu: A-
10 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Mayıs 14, 2010, 13:16:59 »
ben camlarla oynayamıyorum 98de
malum ikslei
2009da da arka camları indiriyorum, benim camı da çok az aralıyorum, türbülans olmasın diye, süper oluyor
bazen de bir tane emme(ön sol) bir tane de egzos camı(arka sağ) açıyorum, oooh
ama teybi çok bızıklarım, rahat bırakmam hiç
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»