Gönderen Konu: 195/60/15 Lastik tercihleriniz...  (Okunma sayısı 5204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
195/60/15 Lastik tercihleriniz...
« : Mayıs 13, 2010, 12:11:06 »
Biliyorum bu konuya benzer bir çok başlık var forumda ama bir kez de ben sizlerden fikir almka istiyorum, belki geçen zaman içerisinde fikirleriniz de değişmiş olabilir. Çoğu insanın aklına lastik denince Bridgestone ya da Michelin gelir. Bu iki markanın yanında başka markalardan da seçtiğim modelleri sizlerle paylaşmak istedim:

1- Bridgestone Turanza ER300

2- Michelin Enrgy Saver

3- Fulda CARAT PROGRESSO

4- Continental  ContiPremiumContact 2

5- Goodyear Excellence

6- Hankook Ventus Prime

7- Lassa  IMPETUS REVO

8- Pirelli Cinturato P6

9- Pirelli  P 6000

10-  Dunlop  LM 702

11- Yokohama AC01

12- Nokian  V

Desenini en çok beğendiğim 5 ve 9 nolu Goodyear Excellence ve Pirelli P 600, özellikle Pirelli'nin ıslak zeminde çok başarılı olduğunu duymuştum...

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Neden?

Şimdiden teşekkürler...
2004 Corolla 1.6 VVT-I 16V A/T Terra Sedan Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

195/60/15 Lastik tercihleriniz...
« : Mayıs 13, 2010, 12:11:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 195/60/15 Lastik tercihleriniz...
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2010, 14:54:58 »
2 numaralı lastik şu an aracımda mevcut..sessiz ve mikemmel... ama bundan sonraki değişim yapılırken bridgestone turanza er-300 olucak....bence 1.ve 2.  değişmez bu sıralama
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2010, 15:10:58 »
P6000 çok başarılı bir lastik değil, P6 veya P7 öneririm Pirelli tarafına giderseniz.

Excellence ise oldukça iyi bir lastik.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2010, 16:24:26 »
Bu lastikler arasında kullandığım yok ama Yokohama ve Nokian'ı maddi imkanlarınız el veriyorsa tavsiye ederim
ama bence Bu T seriilerinin fiyatına V yada W seriisi lastik satın almanız daha mantıklı.
hem kuru hem Islak zeminde performans almak istiyorsanız bilinmesi gerekir ki bu iki ihtiyacı karşılayacak bir lastik aldığınızda; kuru zeminde bir yaz lastiği kadar , ıslak zemindede bir pirelli(ıslak zemin lastiği) kadar performans alamazsınız. Yaşadığınız şehri bilmediğim için mevsimsel özelliklere göre tavsiye yapamıyorum ama eğer illa ki hem kuru hem Islak zeminde performans almak isterseniz   en fazla 90V olsun.
86W marshall matrac yada 88W Fulda carat progresso olabilir.
Pirelli lastikleri ıslak zeminde mükemmeldir ama kuru zeminde genellikle iyi yol tutmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2010, 18:21:16 »
Cevaplarınız için teşekkürler, bu arada yukarıdaki sıralamayı tercih ya da kaliteye göre yapmadım :) rastgele oldu...

Şu anda bende bridgestone er300 var, değişme zamanı geldi çattı bu yaza girerken yeni almak istiyorum... Halihazırdaki lastik güzel ama bana sanki çok ses yapıyor gibi geldi, daha önce Michelin kullandım daha yumuşak ve sessizdi. Bu sefer  bu iki marka dışında bir marka denemek istiyorum... Şimdilik goodyear gibi tercihim ama hala tavsiyelerinizi bekliyorum... acelem yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2010, 18:35:32 »
valaha sayın abimkısaca yakın zamandaki tecrübemi paylaşayım.. piyasada bir nokıan muhabbetitidir..gidiyor..2 hafta önce amcaoğlunun aracına lastik araştırması yaptık mchelın dedik sonra contınentale bi uğradık..oradan hadi bizde nokıanlara bakalım dedik..brıdgestone işi bağladık...brıdgestone takan firmadan aldığımız bilgi nokıan hakkında şu.. firma isim mi el mi ne değiştiricekmiş garantide sıkıntı olabilir gecici bir süre  filan dedi..tabi taktik uygulayıp girince  direk nokıan düşünüyoruz dedik.. normalde amacımız yine brıdgestone du..dedik acaba nokıan malı satmak için  över mi diye bize bunu anlatınca brıdgestone er-300 aynı nokıan ücretine taktılar mis gibi aracın yol tutuşu direk değiştiğini söyledi amcaoğlum.. tabi ben burada nokıanı kötülemiyorum.. haddime değil..elbet artıları eksileri vardır her lastiğin.. amacım bilgi ve tecrübe taze olduğu için  paylaştım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2010, 19:38:02 »
continentall genel olrak diğerlerine gore biraz pahalıdır ama aldığı parayı hak ettiğini hissettiriyor bence
continental derim ben . . .:D
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2010, 10:50:48 »
Cevaplarınız için teşekkürler, bu arada yukarıdaki sıralamayı tercih ya da kaliteye göre yapmadım :) rastgele oldu...

Şu anda bende bridgestone er300 var, değişme zamanı geldi çattı bu yaza girerken yeni almak istiyorum... Halihazırdaki lastik güzel ama bana sanki çok ses yapıyor gibi geldi, daha önce Michelin kullandım daha yumuşak ve sessizdi. Bu sefer  bu iki marka dışında bir marka denemek istiyorum... Şimdilik goodyear gibi tercihim ama hala tavsiyelerinizi bekliyorum... acelem yok :)
Daha önce kullandığınız Michelin Islak zemin lastiğimiydi? Şöyle birşey var ki ; Islak zemin lastiklerinde yüksek hızlara çıktığınızda biraz daha fazla yol sesini duyarsınız.(Diş derinliği düşük yaz lastiklerine göre)
Eğer yol sesini duymak istemezseniz Nokian mükemmel bir lastikdir. Ayrıca Nokian ıslak zemin lastiklerinin kuru zemindede iyi derecede performans gösterdikleri söylenir. Aynı fiyata alacaksanız; kötü markanın iyi lastiği , iyi markanın kötü lastiğinden iyidir.

continentall genel olrak diğerlerine gore biraz pahalıdır ama aldığı parayı hak ettiğini hissettiriyor bence
continental derim ben . . .:D
Continental pahalımı sence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2010, 22:16:40 »
Goodyear Excellence modeli artık 195/60R15 olarak üretilmemekte. Daha yeni bir lastik EfficientGrip leri incelemeni tavsiye ederim. Teknolojisi en yeni lastik modelidir.
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2010, 18:19:59 »
Michelin tercihim nedenine gelince eski arabamın lastikleri belirttiğiniz ebatta idi.Bir kere konforlu ve sessiz.Yeni arabamın lastikleri dunlop en kısa zamanda değiştireceğim çok ses yapıyor ve lastik inikmiş gibi yanak yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2010, 18:29:53 »
Yanak olayı bende'de var ama ses yok bende :s yada müziği yüksesk ses'le dinlediğimden duymuyorum :D  şaka bir yana bende değiştirme değilde,Yazlık lastik alıcam bızım buraların sıcakalarında cok ses yapıcak gıbı duruyor bunlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2010, 19:04:59 »
Daha önce kullandığınız Michelin Islak zemin lastiğimiydi? Şöyle birşey var ki ; Islak zemin lastiklerinde yüksek hızlara çıktığınızda biraz daha fazla yol sesini duyarsınız.(Diş derinliği düşük yaz lastiklerine göre)
Eğer yol sesini duymak istemezseniz Nokian mükemmel bir lastikdir. Ayrıca Nokian ıslak zemin lastiklerinin kuru zemindede iyi derecede performans gösterdikleri söylenir. Aynı fiyata alacaksanız; kötü markanın iyi lastiği , iyi markanın kötü lastiğinden iyidir.

Continental pahalımı sence :)

Evet daha önce kullandığım Michelin yağmur lastiğiydi... Ses bakımından gayet memnundum... belki de tekrar aynı markaya dönerim... Şimdilik hala düşünmekteyim...

Tecrübeleriniz paylaştığınız için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2010, 11:02:18 »
er300 tanesi 150 tl.
ama metroda ecco marka galiba 195 60 15 lastik 100 tl. buldum. prelli yapıyormuş.
4 lastikte 200 tl. ekonomik oluyor. ama kararsızım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 04, 2010, 11:07:24 »
bu lastik konusu defalarca tartışılmıltı forumda ben de bi kaç kere yazmıştım o konulara michelin diye forumda bi aratın konular çıkar baya da yardımcı olucak konular geçmişti hatırladığım kadarıyla
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2010, 11:08:09 »
ben aracımla, yılda 20 bin km yapıyorum. bu istanbul şehir içi ve yılda bir kere trabzona gidip geliyorum. lastiğin yol tutuşu iyi olsun, fren mesafesi iyi olsun ve ekonomik olsun istiyorum.

yıl olarak ömrü ve yol sesini iletmesi, bunlar benim için önemli değil.

bu durumda ne önerirsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 04, 2010, 11:10:20 »
valla abicim birazcık fazla para verirsin ama michelinden şaşma lastik çok yumuşak bridgestone dan sonra mıchelıne gectım ben arada dağlar kadar fark var arabnın direksiyonu hissedilir derecede yumuşadı araçtakı ses azaldı yol tutuşuda gayet başarılı bence
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 04, 2010, 11:11:08 »
o zaman " nokıan " marka hakkında araştırması yapabilirsiniz..çünkü tarifiniz bu adrese çıkıyor..::D